Premier Lig'in süper yıldızı Beşiktaş yolunda! İşte Dele Alli'nin Milyon Euro'luk kariyeri...

İngiltere Premier Lig'de Everton forması giyen dünyaca ünlü İngiliz futbolcu Dele Alli adım adım Beşiktaş'a doğru geliyor. Tottenham takımında büyük bir çıkış yakalayan 26 yaşındaki Nijerya asıllı süper yıldızın piyasa değeri 100 Milyon Euro'ya kadar çıkmıştı. Ünlü futbolcunun gelecek dönemde siyah beyazlı formayı giymesi an meselesi. İşte Dele Alli'nin kariyeri ve oynadığı takımlar...

Premier Lig'in süper yıldızı Beşiktaş yolunda! İşte Dele Alli'nin Milyon Euro'luk kariyeri...
Premier Lig'in süper yıldızı Beşiktaş yolunda! İşte Dele Alli'nin Milyon Euro'luk kariyeri...
GİRİŞ 18.08.2022 16:59 GÜNCELLEME 18.08.2022 16:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü bir yıldız olan Dele Alli'nin ismi Beşiktaş ile anılıyor. İngiltere Premier Lig'in köklü takımlarından Everton formasını terleten süper yıldız, geçmiş dönemde Tottenham takımında yer almıştı. Başarılı bir grafiğe sahip olan oyuncunun değeri bir anda artmıştı. Aslen Nijeryalı olan İngiliz futbolcu on numara pozisyonunda oynuyor. Yaptığı gol sevinciyle tüm dünya tarafından tanınan futbolcunun Kara Kartala imza atması an meselesi olarak görülüyor. İşte Dele Alli'nin Milyon Euro'luk kariyeri...

Beşiktaş'ın Transfer Listesine Aldığı Dele Alli Kimdir?

Kara Kartal İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Dele Ali'ye kancayı taktı. Futbol severlerin yakından tanıdığı ismi bilmeyenler için anlatalım. Aslen Nijeryalı olan Alli'nin gerçek ismi, Bamidele Jermaine Alli.



İngiltere Milli Takımının formasını terletiyor. 26 yaşındaki oyuncu, 1,88 boyunda. Baş mevki on numara olan İngiliz süper star, merkez orta saha ve orta saha sol bölgesinde de forma giyebiliyor. Başarılı isim, genelde sağ ayağını kullanıyor.

Siyah Beyazlıların Dele Alli İçin Teklifi Ortaya Çıktı!

Beşiktaş'ın Delle Alli'yi transfer etmek için oyuncuya ve kulübüne teklif ettiği miktar ortaya çıktı. Medyada yer alan haberlerde Kara Kartalın İngiliz futbolcuya 2.2 Milyon Euro maaş, kulübü Everton'a ise 6 Milyon Euro bonservis bedeli teklif ettiği ortaya çıktı. Premier Lig ekibi ise Nijerya asıllı futbolcu için 10 Milyon Euro'da diretiyor. İki kulüp arasında pazarlıklar devam ediyor.

Dele Alli'nin Milyon 100 Euro'luk Kariyeri...

Nijerya asıllı İngiliz futbolcu kariyerine 2007 yılında City Colts FC altyapısında başladı. Daha sonra Milton Keynes Dons alt yapısına transfer olan Alli 2007 - 2012 yılları arasında bu takımda top koşturdu. İngilizlerin süper starı profesyonel olduğu dönem sırasıyla MK DonsTottenham ve Everton formaları giydi.



Şu an 16 Milyon Euro piyasa değeri olan Dele Alli'nin Tottenham'da oynadığı dönem piyasa değeri 100 Milyon Euro'yu gördü. Kariyeri boyunca 370 maçta görev alan süper yıldız bu maçlarda 91 gol 76 asistlik performansla boy gösterdi. Alli ayrıca kariyerinde yalnızca bir kez kırmızı kart gördü. 

Gedson ve N'Koudou Beşiktaş İçin Referans Oldular

Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncuları Gedson Fernandes ve Kevin N'Koudou, Dele Alli'nin Siyah Beyazlılara imza atması için yoğun mesai harcayan isimlerden. İngiliz süper yıldızın fikir almak için Beşiktaşlı iki ismi aradığı ve olumlu yanıtlar aldığı öğrenildi.

Siyah Beyazlı Taraftarlar Büyük Baskı Yapıyor!

Öte yandan Beşiktaş taraftarları yıldız futbolcunun sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğrafların altına 'Come to Beşiktaş' yazarak oyuncuya duydukları ilgiyi gösterdiler. Siyah Beyazlıların taraftar grupları yapılan her 'Come to Beşiktaş' yorumunu beğenerek, ünlü futbolcunun dikkatini çekmeye çalıştı.

Mehmet İrfan Sevinç Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Mehmet İrfan Sevinç
YORUMLAR 14
  • Gökhan koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence patates olur. Keşke amiri yi alabilseydik
    Cevapla
  • illyyaass 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır Beşiktaş, Jimlastik Kulübünü satılığamı çıkarıyor?
    Cevapla
  • ramazan arıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaş'ın bir deli ali'si eksikti. onu da alırsanız kadro tamam olur.
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi futbocu tartışılmaz ama Avrupa da bir dünya büyük kulüp varken niye beşiktaş.birde Beşiktaş iflas etmiş durumda nereden bulacak bu adam için parayı.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    cöp. burada 3. ligde oynamamaz. besiktas hata yapiyor.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Ona bakarsan Haalandin piyasa degeri Transfermarkta göre 180 milyon avroydu ama Manchestere 60 milyona gitti. Transfermarkt güvenilir bir kaynak degildir, tahmini yorumda bulunuyorlar. Asil 26 yasinda niye bukadar düstü, onu sormak lazim. Ben olsam transfer etmezdim,, yoksa bu oyuncuyu avrupadaki köpek baliklari asla kacirmazdi.
    Cevapla
  • BeşiktAŞK 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam almazdım diyor , sen kimsin yahu? adam iyi futbolcu demek yerine kulp takıyorsunuz kedi ciğer meselesi..Gelince sen de formasını alırsın artık :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle