Marc Bartra kimdir?

Son olarak Enis Bardhi'yi renklerine bağlayan Trabzonspor, bu kez LaLiga'dan Marc Bartra'yı gündemine aldı. Ulusal ve uluslararası basında çıkan haberlerde Bordo-Mavililerin futbolcuyla prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi. Peki, Marc Bartra kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Katalan futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Marc Bartra kimdir?
Marc Bartra kimdir?
GİRİŞ 12.08.2022 15:02 GÜNCELLEME 12.08.2022 15:02

Berat Özdemir ve Edgar Ie'nin ayrılıkları sonrasında savunma hattını güçlendirmek isteyen Trabzonspor'da son olarak Marc Bartra'nın ismi öne çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın da istekleri doğrultusunda takıma takviyeler yapılıyor. Önceki gün Levante'den alınan Enis Bardhi'nin akabinde bu kez Real Betis'in tecrübeli stoperi Bartra için devreye girildi. Peki, Marc Bartra kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Katalan savunmacının kariyeri ve istatistikleri...

Enis Bardhi kimdir?Enis Bardhi kimdir?

MARC BARTRA'NIN BİYOGRAFİSİ

Anavatandaki tam ismiyle Marc Bartra Aregall, 15 Ocak 1991'de İspanya'nın Katalonya özerk bölgesine bağlı Tarragona eyaletindeki Sant Jaume dels Domenys köyünde dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 31 yaşındadır. Sağ ayağını etkin bir şekilde kullanabilen Bartra, Real Betis'in bonservisli futbolcusudur. Oyuncunun buradaki kontratı Haziran 2023'te sona eriyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Marc Bartra, futbola doğduğu Tarragona eyaletinin amatör takımlarından El Vendrell'de başladı. Futbola dair ilk bilgilerini burada öğrenir öğrenmez bu kez Katalonya'nın 2 numaralı kulübü Espanyol ile anlaşmaya vardı.

Marc Bartra'nın Şampiyonlar Ligi sevinci

Espanyol altyapısındaki gelişimi ile dikkatleri üzerine çeken Bartra, 2002'de Barcelona'nın radarına takıldı. İspanya'nın ve Avrupa'nın en büyük kulüpleri arasında gösterilen Barça, Tarragonalı futbolcuyu renklerine bağladı.

Tunahan Çiçek kimdir?Tunahan Çiçek kimdir?

2002'den 2012'ye kadar Barcelona'nın çeşitli yaş kategorilerinde ve B Takımı'nda forma giydi. 3 yıllık B Takımı deneyimi onu bir üste, yani A Takım'a taşıdı.

2012'de Nou Camp çimlerine çıkan savunmacı, Şampiyonlar Ligi; LaLiga, İspanya Kupası, UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası gibi başarılarını da aynı dönemde edindi.

Marc Bartra, Borussia Dortmund

Temmuz 2016'da Almanya Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Borussia Dortmund, 8 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini aldı.

24 yaşında geldiği Almanya'da 1.5 yıl süreyle futbol oynadı. Bundesliga'da 31 maça çıkarken 2 gol atıp 5 asist yaptı. Ocak 2018'de de LaLiga'dan Real Betis, Bartra'ya talip oldu.

O dönem 10,5 milyon Euro ödeme yapan Betis, Bartra'nın bonservisini alırken savunma hattını da bu hamleyle güçlendirdi. Katalan futbolcu, Betis'in 4.5 yıl sürelik kontrat teklifini imzalayıp zamanla takımının vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi.

Marc Bartra, Real Betis

İlk yarım sezonunda 16 maça, ikinci sezonunda 46; üçüncü yılında 33, dördüncü senesinde 19 ve bir önceki sezon 32 maçta forma giydi. 3.5 yıl içinde çıktığı karşılaşmalarda 7 kez gol sevinci yaşadı. Oyuncunun Real Betis'teki kontratı Haziran 2023'te sona eriyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz