Enis Bardhi kimdir?

Sezona Süper Kupa zaferiyle başlayan Trabzonspor, İspanya LaLiga ekibi Levante'nin Kuzey Makedonyalı futbolcusu Enis Bardhi'yi renklerine bağladı. 11 Ağustos'ta Trabzon'a gelen Bardhi, ilk açıklamalarında mutlu olduğunu belirtirken, kendisini karşılayan ekiple tesislere hareket etti. Peki, Enis Bardhi kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, on numara pozisyonundaki futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Enis Bardhi kimdir?
Enis Bardhi kimdir?
GİRİŞ 13.08.2022 12:18 GÜNCELLEME 13.08.2022 12:19

Yaz transfer döneminde 5 isimle anlaşma sağlayan Trabzonspor, 6'ncı transferini Enis Bardhi ile gerçekleştirdi. Bordo-Mavili ekiple resmi görüşmelere devam etmek ve kontrat teklifini imzalamak için Trabzon'a gelen Bardhi, hızla tesislere hareket etti. Temmuz 2017'den bu yana Levante'nin formasını giyen Kuzey Makedonyalı futbolcu, önümüzdeki dönem Trabzonspor'da ter dökecek. Peki, Enis Bardhi kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, aynı zamanda milli takımda da forma giyen Bardhi'nin kariyeri ve istatistikleri...

Maxi Gomez kimdir?Maxi Gomez kimdir?

ENİS BARDHİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Enis Bardhi, 2 Temmuz 1995'te Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 27 yaşındadır. On numara, merkez orta saha ve sol kanat olarak oynayabilen Bardhi, Trabzonspor'un bonservisli futbolcusudur. Oyuncunun boyu 1,72 iken sağ ayağını etkin bir şekilde kullanmaktadır.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Enis Bardhi, abisi Behar Bardhi'nin de etkisiyle küçük yaşta futbola başladı. İlk olarak Üsküp ekiplerinden Shkupi altyapısına giren Bardhi, Temmuz 2013'te Brondby tarafından keşfedilip Norveç'in yolunu tuttu.

18 yaşında futbol sebebiyle Kuzey Makedonya'dan Norveç'e geçen Enis, sadece bir yıl içerisinde İsveç'ten Pespa Birlik ve Macaristan'dan Ujpest FC'ye transfer oldu.

2014'te profesyonel dünyaya adım atan Kuzey Makedonyalı, 3 yıl süreyle Macaristan'ın en üst liginde sahne aldı. 

MACARİSTAN LİGİ'NDEKİ PERFORMANSI LALİGA KAPILARINI ARALADI

İlk sezonunda 7, ikinci sezonunda 8 ve üçüncü sezonunda 20 gole birden katkı sağladı. Macaristan'daki son yılı birçok Avrupa ekibinin de dikkatini çekmişti. Ancak o, İspanya LaLiga'dan Levante ile anlaşmaya vardı.

Enis Bardhi, Levante

Levante, Ujpest FC'ye 1,5 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini satın alırken LaLiga'nın kapılarını da açtı. Artık Luis Suarez, Lionel Messi ve Karim Benzema gibi süper starlarla aynı ligde oynayacaktı.

LaLiga'daki 5 yılında 148 maça çıkan Makedon, 14 kez de Kral Kupası'nda sahne aldı. Totalde 162 kez forma şansı bulurken 39 gole katkı sağladı. Temmuz 2020'de piyasa değeri 20 milyon Euro bandına kadar çıktı.

Ancak son iki sezondaki istatistikleri Bardhi'yi geriye çekti. 2020-21'de 4 gole, 2021-22'de de 6 gole katkı sağladı. Bu performansı, iki haneli skora ulaştığı sezonlarının bir hayli altındaydı. Oyuncunun piyasa değeri de 8 milyon Euro'ya düştü.

Enis Bardhi, Kuzey Makedonya Milli Takımı

Aynı zamanda Kuzey Makedonya Milli Takımı'nda da forma giyen Enis, şimdiye dek 44 kez ulusal davet alırken 9 kez bu alanda gol sevinci yaşadı. Kariyerinin ilk milli takım golünü Lihtenştayn karşısında buldu.

Enis Bardhi, Trabzon Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken

Enis Bardhi, 11 Ağustos Perşembe 2022 tarihinde Türkiye'ye gelerek Trabzonspor'a transfer olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Trabzonspor, Kuzey Makedonyalı futbolcu ile 3+1 yıllık sözleşme imzalarken; oyuncuya senelik 1.3 milyon Euro ödeme yapacak. Bonservis bedeli olarak da Levante'ye 3 milyon Euro tutarındaki meblağ, 3 yıl içerisinde 3 taksit formatında ödenecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz