Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye transferi için İstanbul'a geliyor iddiası

Gol yollarında sorun yaşayan Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus'un da talepleri doğrultusunda alternatif isimlere yöneldi. Bu doğrultuda Sarı-Lacivertlilerin Batshuayi ile ilgilendiği iddia edildi.

Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye transferi için İstanbul'a geliyor iddiası
Michy Batshuayi, Fenerbahçe'ye transferi için İstanbul'a geliyor iddiası
GİRİŞ 10.08.2022 20:40 GÜNCELLEME 11.08.2022 17:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aradığı 9 numarayı bir türlü bulamayan Fenerbahçe'de gündeme son olarak Michy Batshuayi geldi. 2021-2022 Ahmet Çalık Futbol Sezonu'nu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren Belçikalı forvet, kiralık kontratının sona ermesiyle beraber İngiltere'ye geri dönmüştü. Chelsea'deki forvet rotasyonunda kendisine yer bulamayan futbolcunun takımdan gönderilmesi öne sürülürken, Fenerbahçe'ye önerildiği de iddia edildi. İşte, Michy Batshuayi'nin 11 yıllık profesyonel futbol kariyerindeki gelişmeler...

MİCHY BATSHUAYİ'NİN BİYOGRAFİSİ

Michy Batshuayi-Atunga, 2 Ekim 1993'te Belçika'nın ve Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de dünyaya geldi. Aslen Demokratik Kongoludur. Ağustos 2022 itibariyle 28 yaşındadır. Forvet olarak oynayabilen Batshuayi'nin takımı Chelsea ile olan kontratı Haziran 2023'te sona eriyor.

BELÇİKA'DA PROFESYONEL OLDU

Küçük yaştaki yüksek fizik gücü ve etkileyici hızı ile dikkatleri üzerine çeken Michy Batshuayi-Atunga, futbola ülkenin çeşitli akademilerinde başladı.

2003 yılından 2007'ye kadar RFC Evere, RUSA Schaarbeek, FC Brussels ve RSC Anderlecht'in altyapılarında oynadı. 2008'de ülkenin köklü takımlarından Standard Liege'nin altyapısına geçen Batshuayi, aynı ekipte profesyonelliğe de adım attı.

Michy Batshuayi, Standard Liege

Temmuz 2011'de Standard Liege A Takımı'na yükseltilen Michy, 3 yıl boyunca takımıyla Belçika'da ve Avrupa'da sahne aldı. Buradaki ilk yılında 9 gole katkı sağlarken, ikinci sezonunda 17 ve üçüncü yılında 31 gole adını yazdırdı.

MARSİLYA, CHELSEA VE KİRADA GEÇEN YILLAR

Özellikle 2013-14 sezonundaki 31 gollük resitali Avrupa ekiplerinin de dikkatini çekmişti. Olympique Marsilya, aynı dönemde oyuncu için Standard Liege'e 6 milyon Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini aldı.

Michy Batshuayi, Olympique Marsilya

Fransa'da sadece iki yıl kalan Batshuayi, bu süreçte 78 maçta forma şansı bulurken takımının 43 golüne doğrudan katkı sağladı. Artık Avrupa'nın büyük kulüpleriyle anılan Kongo asıllı Belçikalı forvet, Temmuz 2016'da 39 milyon Euro bedelle Chelsea'ye transfer oldu.

Michy Batshuayi, Chelsea

Ada'ya 'Yeni Drogba' yakıştırmalarıyla gelen Michy Batshuayi, bir türlü beklentileri karşılayamadı. 1.85'lik boyu, savunma oyuncularını yıpratan fiziksel özellikleri ve hızına rağmen Chelsea heyetinin hayalindeki forvet görünümünden uzak kaldı.

Batshuayi, Crystal Palace

Londra'da tutunamayacağını iki yılın akabinde anlayan Michy, yıllar içerisinde Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş'a kiralandı. 6 yıldır profesyonel statüde yer aldığı İngiltere Premier Lig'de 77 kez forma giyerken 20 golde pay sahibi oldu. 

BEŞİKTAŞ'IN 'BATMAN' TANITIMI OLAY OLDU

Türkiye'deki futbol tutkunlarının önemli bir bölümü ise, Michy Batshuayi ile 2021-2022 futbol sezonunda, oyuncunun Beşiktaş'a kiralanması vesilesiyle tanıştı.

Ahmet Nur Çebi Yönetimi, Vincent Aboubakar'ın vedasından sonra forvet hattını güçlendirebilmek için Chelsea ile oyuncunun transferi için anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya göre Kara-Kartal, Londra ekibine Belçikalı santrforun kiralanması sebebiyle 150 bin Euro ödeme yapacaktı. Görüşmelerin olumlu yönde ilerlemesi sonucunda Batshuayi ilk uçakla İstanbul'a gelerek Fulya'da Beşiktaş'ın kontratını imzaladı.

Beşiktaş'ın 'Batman' temalı Batshuayi tanıtım filmi

Siyah-Beyazlılar, Batshuayi transferini oyuncunun aynı zamanda lakabı olarak da bilinen 'Batman'la duyurdu. Twitter ve Instagram üzerinden paylaşılan bu görüntüleri dünya genelinde milyonlarca kişi seyretti. Son dönemin en iyi transfer tanıtımı videoları arasında yer aldı.

Beşiktaş'la Süper Lig, Şampiyonlar Ligi; Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa kategorilerinde maça çıkan Batshuayi, forma şansı bulduğu 42 maçı 14 gol, 5 asistlik katkısıyla kapattı. Belçikalı forvet, Şampiyonlar Ligi'nde süre aldığı 5 maçta gol veya asist yapamadı. Kara-Kartal, oyuncunun kiralık kontratının sona ermesiyle beraber bu kez İngiltere Premier Ligi'nden Wout Weghorst'u satın alma opsiyonuyla kiraladı.

'İSTANBUL'A GELECEK' İDDİASI

Yaz transfer döneminde uzunca bir süre İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile anılan Michy Batshuayi için son olarak Fenerbahçe iddiası ortaya atıldı. Aynı zamanda Belçika Milli Futbol Takımı'nda da oynayan futbolcunun İstanbul'a gelerek Sarı-Lacivertlilere katılacağı öne sürüldü.

Michy Batshuayi, Belçika Milli Takımı

İSTATİSTİKLERİ

Michy Batshuayi-Atunga, profesyonel futbol kariyeri boyunca 390 maçta forma giyerken 142 kez fileleri sarsarken 39 asist yaptı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 8
  • Ay-yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir transfer gol yollarındaki sorunu çözer Beşiktaş taraftarı olarak hayırlı olsun diyorum Fenerbahçeye.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Sörloth gelecegine Batshuayi gelsin ama bana sorarsan ikiside gelmesin, Serdar Dursun oynasin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çöp toplamaya devam
    Cevapla
  • m&m 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence cok güzel bir forvet..!
    Cevapla
  • Kurtuluş 1 yıl önce Şikayet Et
    komik olmayin yaa. bu herif gol cu falan degil.. sıradan bir defans oyuncusu bundan fazla gol atar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle