Maxi Gomez kimdir?

Yaz transfer döneminde Türk ve Avrupa kulüpleriyle anılan Valencia'nın 9 numarası Maxi Gomez kimdir ve kaç yaşındadır? Temmuz 2017'de Uruguay'dan İspanya'ya geçen Maxi, son beş sezondur İber Yarımadası'nda kariyerine devam ediyor. 2019'da kariyerinin zirvesini gören futbolcu, tartışmalı bir şekilde Celta Vigo'da oynarken Valencia'ya transfer olmuştu. İşte, Uruguaylı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Maxi Gomez kimdir?
Maxi Gomez kimdir?
GİRİŞ 11.08.2022 11:55 GÜNCELLEME 11.08.2022 11:55

Uzunca bir süredir Fenerbahçe'ye transfer olacağı yerli ve yabancı basında iddia edilen Maxi Gomez kimdir ve kaç yaşındadır? 20 yaşında geldiği İspanya'da kısa sürede dikkatleri üzerine çeken forvet, zamanla İber Yarımadası'nın 'En İyi Bitiricileri' arasında gösterilmişti. LaLiga, İngiltere Premier Lig; Fransa Ligue 1 ve Almanya Bundesliga ekipleri tarafından takip edilen oyuncu, 2019'da beklenmedik bir şekilde Valencia'ya transfer olmuştu. İşte, Maxi Gomez'in kariyeri ve istatistikleri...

MAXİ GOMEZ'İN BİYOGRAFİSİ

Maxi Gomez veya tam adıyla Maximiliano Gomez Gonzalez, 14 Ağustos 1996'da Uruguay'ın Kuzey Batı bölgesindeki Paysandu kentinde dünyaya geldi. 10 Ağustos 2022 itibariyle 25 yaşındadır. Bonservisi Valencia'da bulunan futbolcunun buradaki kontratı 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam ediyor. Gomez'in repertuarında sadece forvet bölgesi bulunuyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Maxi Gomez, abisi Richard Gomez'in de etkisiyle küçük yaştan itibaren futbola başladı. İlk olarak Paysandu'daki akademilerde temel futbol bilgisini oluşturdu. Zamanla Uruguay'ın köklü kulüplerinden Defensor'un radarına girdi.

Maxi Gomez, Defensor

Abisi Penarol formasını terletirken Maxi Gomez, Defensor altyapısına alındı. Uzun yıllar çeşitli yaş kategorilerinde oynadıktan sonra Temmuz 2015'te A Takıma yükseltildi. 

FIRTINA GİBİ BAŞLADI, SOLUĞU LALİGA'DA ALDI

2014'te Copa Sudamericana'da görücüye çıkan hücum oyuncusu, 2015-16 sezonu itibariyle takımının daimi forveti oldu.

Memphis Depay kimdir?Memphis Depay kimdir?

İlk yılında 21 maçta forma şansı bulurken 18 gole katkı sağladı. 2016-17 sezonunda da 27 maçta yeşil çime ayak basarken 15 kez fileleri sarsıp 8 asist yaptı. 

İspanya LaLiga ekibi Celta Vigo, Latin Amerika'da ününe ün katan Maxi'yi o dönem değerinin dört katı bir ücretle, yani 4 milyon 300 bin Euro'ya transfer etti.

CELTA'DA LİMİTLERİ ZORLADI

Temmuz 2017'den 2019'a kadar iki sezon boyunca Celta'nın başarısı için mücadele eden Maxi, attığı gollerle kısa sürede Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.

Maxi Gomez, Celta Vigo

İber Yarımadası'ndaki ilk yılında 23 gole, ikinci yılında da 18 gole katkı sağladı. Onun bu yükselişi Uruguay Milli Takımı'nın yolunu da açtı. Kasım 2017'de milli davet alan oyuncu, şimdiye dek 27 kez ulusal formayı giyerken 4 kez gol sevinci yaşadı.

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

Celta'daki iki yılının ardından değerini 40 milyon Euro seviyesine yükselten Uruguaylı, Temmuz 2019'da 14,5 milyon Euro karşılığında Valencia'nın yolunu tuttu. O dönem onca kulüple görüştüğü iddialarının yayılmasına rağmen LaLiga'da kalmayı tercih etti.

VALENCİA'DA BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Valencia'dan 5 yıllık kontrat alan Maxi, buradaki üç sezonunda beklentileri karşılayamadı. İlk yılında 14, ikinci yılında 12 ve üçüncü yılında 8 golde kaldı. 105 kez forma şansı verilmesine rağmen 32 gole katkı sağlaması sebebiyle hızla değer kaybetti.

Maxi Gomez, Valencia

Alman menşeili Transfermarkt'e göre oyuncunun güncel piyasa değeri 12 milyon Euro civarında. Sezon başı Uruguaylı forveti elinden çıkartmak isteyen Valencia, Club Brugge'den gelen 12 milyon Euro'luk teklifi geri çevirdi. 25 yaşındaki hücum oyuncusunu Süper Lig'den Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da takip ettiği öne sürüldü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz