Geraldo kimdir?

Süper Lig'in yeni ekibi Ümraniyespor'da forma giyen Geraldo kimdir ve kaç yaşındadır? Kırmızı-Beyazlıların yaz transfer döneminde MKE Ankaragücü'nden bedelsiz olarak renklerine bağladığı Angolalı futbolcu, sağ kanat; sol kanat ve on numara olarak oynayabiliyor. İşte, Geraldo'nun kariyeri ve istatistikleri...

Geraldo kimdir?
Geraldo kimdir?
GİRİŞ 08.08.2022 17:26 GÜNCELLEME 08.08.2022 17:26

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'i 2'nci sırada bitirerek Süper Lig'e terfi eden Ümraniyespor, yaz transfer döneminde Geraldo'yu renklerine bağladı. 1.5 sezondur MKE Ankaragücü'nün formasını giyen Angola asıllı Brezilyalı futbolcu, İstanbul ekibiyle 1 yıllık kontrat imzaladı. Peki, hücum hattında birden fazla mevkide performans gösterebilen Geraldo kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Coritiba çıkışlı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Lucas Torreira kimdir?Lucas Torreira kimdir?

GERALDO'NUN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Hermenegildo da Costa Paulo Bartolomeu (Geraldo), 23 Kasım 1991'de Angola'nın başkenti Luanda'da dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 30 yaşındadır. Sağ kanat, sol kanat ve on numara olarak oynayabilen Geraldo, Ümraniyespor'un sözleşmeli futbolcusudur.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Akranları gibi kısıtlı imkanlar içerisinde hayata atılan Geraldo, küçük yaşlardan bu yana futbolcu olmak istiyordu.

Geraldo'nun MKE Ankaragücü dönemi

Yeşil çim, 11'er kişiden oluşan iki ekip ve 90 dakika süreli futbola ülkesi Angola'nın takımlarından Norberto de Castro'da başladı.

Portekiz ve Brezilyalı gözetmenlerin radarındaki bu ekipte kısa sürede keşfedildi. 2009'da Rio Claro, bonservis ödemesi yapmadan Geraldo'yu transfer etti.

Brezilya'da sırasıyla Rio Claro, Clube Andraus ve Coritiba'nın formalarını terletti. Coritiba'da oynarken teknik heyetin gözüne girdi ve başarılı bir B Takımı deneyiminin ardından A Takıma yükseltildi.

18 YAŞINDA SİFTAH YAPTI

İlk sezonunda Serie B'de 16 maça çıkıp 2 gol kaydetti. Profesyonel futbol kariyerinin ilk golünü (24 Temmuz 2010) 18 yaşındayken Sport Recife ağlarına yolladı.

Geraldo ve Allyson, Ümraniyespor

İkinci sezonunda 15 Serie A maçına çıkarken gol veya asist yapamadı. 2011-12 sezonunda da 19 maçta forma şansı bulmasına karşın gol yollarında beklentileri karşılayamadı.

ALEX VE LİNCOLN'LE AYNI TAKIMDA!

Coritiba, aynı yıl Geraldo'yu 6 aylığına Parana'ya kiraladı. Burada 21 kez yeşil çime ayak basarken 3 gol atıp 1 asist yaptı.

Verimli geçen Parana kariyerinden sonra Coritiba'ya daha güçlü bir şekilde döndü ve Red Bull Bragantino'ya transfer olduğu 2015 yılına kadar 3 yıl süreyle Coritiba'nın başarısı için mücadele etti.

Aynı dönemde Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından Alex de Souza ile Galatasaray'ın eski Brezilyalısı Lincoln'la takım arkadaşlığı yaptı.

2015-2019 yılları ise Geraldo açısından kayıp geçen uzun bir dönemdi. 2015'te Bragantino ve Atletico Clube Goianiense'deki yanlış tercihleri nedeniyle 3 ay kulüpsüz kaldı ve Angola'ya geri döndü.

MISIR'DA GEÇEN 2 YIL, 4 KUPA

Ocak 2016'da Angola ekibi Agosto'ya geçen Geraldo, 2017-18 sezonundaki Afrika Şampiyonlar Ligi resitalinin (3 gol, 6 asist) akabinde Mısır futbolunun ekol kulübü Al-Ahly'nin radarına girdi.

Mısır ekibi Ocak 2019'da Agosto'ya 800 bin Euro bonservis ödeyerek Geraldo'nun bonservisini aldı.

Geraldo, Kızıldeniz'deki ilk yılında 17 maça çıkarken 9 gole doğrudan katkı sağladı. İkinci sezonunda ise takımının sadece 3 golüne adını yazdırdı.

Mısır'daki 2 yılına 4 kupa sığdıran Angola asıllı Brezilyalı, 27 Ocak 2021'de bedelsiz olarak MKE Ankaragücü'ne transfer oldu.

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar ile Geraldo imza merasiminde

1,5 yıl süreyle başkent temsilcisinde forma giyen hücum oyuncusu, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de toplam 43 maçta oynarken 1 gol atıp 2 asist yaptı.

Temmuz 2022'de Süper Lig'in yeni ekibi Ümraniyespor'la bir yıllık kontrat imzalayan Geraldo, önümüzdeki futbol yılında İstanbul temsilcisinin başarısı için ter dökecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz