Lucas Torreira kimdir?

Galatasaray, Sergio Oliveira ve Fredrik Midtsjö transferlerinden sonra orta alana Lucas Torreira'yı da dahil edebilmek için görüşmelere başladı. Bir süredir İngiltere Premier Ligi ekibi Arsenal ile temas halinde olan Sarı-Kırmızılıların bu transferde aşama kat ettiği öne sürüldü. Peki, Lucas Torreira kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Uruguaylı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Lucas Torreira kimdir?
Lucas Torreira kimdir?
GİRİŞ 02.08.2022 20:04 GÜNCELLEME 02.08.2022 20:04

Yaz transfer döneminde kadrosunu yeni oyuncularla güçlendiren Galatasaray'da gündeme Lucas Torreira geldi. İngiltere Premier Ligi ekibi Arsenal'in bonservisli futbolcusu olan Torreira, yapılanma içerisindeki Ada kulübünde düşünülmüyor. Temmuz 2018'de 30 milyon Euro'ya mal edilen futbolcu için 7,5 milyon Pound ödeneceği konuşuluyor. Peki, Lucas Torreira kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Uruguaylı önliberonun kariyeri ve istatistikleri...

Tunahan Çiçek kimdir?Tunahan Çiçek kimdir?

LUCAS TORREİRA'NIN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Lucas Sebastian Torreira di Pascua, 11 Şubat 1996'da Uruguay'ın Fray Bentos kasabasında dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 26 yaşındadır. Önlibero ve orta saha olarak oynayabilen futbolcunun bonservisi Arsenal'de. Buradaki kontratı 30 Haziran 2023'te sona eriyor.

Lucas Torreira, Atletico Madrid

ZENGİN BİR AİLEDE BÜYÜDÜ

Lucas Torreira, Uruguaylı meslektaşlarının büyük bölümüne kıyasla maddi durumu görece daha iyi bir ailede doğdu.

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

Annesi Viviana Di Pascua ev hanımı, babası Ricardo Torreira kasabanın en popüler kasabıydı.

Direkt kasabanın adıyla 'Fray Bentos' markasını kuran Ricardo, zamanla et ihracatı yapar hale gelmiş; yaşadıkları bölgenin en lüks villasını satın almıştı.

Lucas Torreira, Sampdoria

Lucas da böyle bir ortamda büyüyünce futbolcu olmasındaki engeller birer birer ortadan kalkıyordu. Önce '18 de Junior' altyapısına kaydoldu ve 3 yıl süreyle burada oynadı.

Futbola dair temel eğitimini aldıktan sonra Uruguay'ın köklü kulübü Montevideo Wanderers'ın yolunu tuttu. 

Lucas Torreira ile Kylian Mbappe (Uruguay U-18 ve Fransa U-18 takımlarının mücadelesinden)

Özellikle İtalyan kulüplerinin sık sık gözlemcilerini yolladığı Montevideo Wanderers, Lucas'ı 17 yaşındayken altyapıya transfer etmişti.

1,66 boyundaki önlibero, Montevideo'daki bir yılının akabinde İtalya Serie C ekibi Pescara'ya transfer oldu.

"TORREİRA ÇOK KÜÇÜK, İTALYA'DA OYNAYAMAZ!"

İtalyan ekibi genç futbolcunun transferi için Montevideo'ya 375 bin Euro ödeme yaparken, keşif sürecindeki detay da uzun süre konuşulmuştu.

Lucas'ın eski antrenörü Marcelo Piriz, oyuncusunun İtalyan ekibi tarafından alınmasını şu sözlerle anlatmıştı:

"Torreira'nın İtalya'ya gidişi başlı başına ilginç bir hikayeydi. Pescara'nın gözlemcileri, beş oyuncumuzu takibe almıştı. Fakat bunlardan hiçbiri Lucas değildi. 

Lucas'ın neden izlenilmediğini bizzat sordum. Boyunun küçük olduğunu, İtalya için fiziksel açıdan zorluk yaşayabileceğini söylediler.

Ben de oyuncumun güçlü olduğunu, İtalya'da daha da iyi olacağını belirttim. Sonunda Lucas'ı da götürmeye karar verdiler. Çizme'ye giden futbolculardan da sadece o beğenildi

Uruguaylı önlibero, 19 yaşında geldiği İtalya'da yarım sezon içerisinde Serie A ekibi Sampdoria'ya transfer oldu. Maviler, bu transfer için Pescara'ya 3 milyon Euro ödeme yaptı. Torreira da sonraki üç yılını Sampdoria'da geçirdi.

İlk sezonunda 32 maçta, ikinci sezonunda 36 maçta; üçüncü ve son sezonunda 38 maçta forma giydi. 

İtalya'da adım adım popülaritesini duyururken, Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda uzun süre gündemde kaldı. 

Lucas Torreira'nın Cristiano Ronaldo'yu devirdiği an

Uruguay-Portekiz maçında Cristiano Ronaldo'yu ikili mücadelede devirip topu alan Torreira, ülkesinde "Luquita" yani "Küçük Lider" lakabıyla çağrıldı.

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

Temmuz 2018'de Arsenal, 28.65 milyon Euro ödeme yaparak Lucas Torreira'yı renklerine bağladı. Fakat aradan geçen dört sezonda sadece 63 Premier Ligi maçına çıkabildi. 3 gol, 3 asistlik performansıyla beklentilerin altında kaldı.

Lucas Torreira, Arsenal

Zamanla Atletico Madrid ve Fiorentina'ya kiralandı. Önceki sezonu Floransa'da geçiren Torreira, 35 maçta forma giyerken 5 gol atıp 2 asist yaptı. Oyuncunun Transfermarkt'teki güncel değeri 20 milyon Euro civarında.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz