Luan Peres kimdir?

Fenerbahçe'nin Olympique Marsilya'dan kadrosuna kattığı Luan Peres kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce Gustavo Henrique transferiyle savunma hattını güçlendiren Sarı-Lacivertliler, bu alana Brezilya çıkışlı Peres'i de dahil etti. İşte, Luan Peres'in kariyeri ve istatistikleri...

Luan Peres kimdir?
Luan Peres kimdir?
GİRİŞ 28.07.2022 17:29 GÜNCELLEME 28.07.2022 17:29

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Jorge Jesus'un ekibi son olarak Olympique Marsilya'da forma giyen Luan Peres'i renklerine bağladı. Böylece Kim Min Jae'nin ayrılığından sonra savunma hattına iki futbolcu birden alınmış oldu. Hatırlanacağı üzere Flamengo'dan Gustavo Henrique'de takıma katılmıştı. Peki, Fenerbahçe'nin son transferi Luan Peres kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Brezilyalı stoperin kariyeri ve istatistikleri...

LUAN PERES'İN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Luan Peres Petroni, 19 Temmuz 1994'te Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Sao Caetano do Sul ilçesinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 28 yaşındadır. Fenerbahçe'nin yeni stoperi Peres, sağ ve sol stoperde ve sol bekte performans gösterebiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Luan Peres Petroni futbola Brezilya ekiplerinden Portuguesa'da başladı. Bu ekibin çeşitli yaş kategorilerinde forma giydikten sonra Ocak 2015'te A Takıma yükseltildi.

21 yaşında profesyonel sahneye ayak basan Peres, 7 yıllık futbol kariyerinde 8 farklı takımda oynadı.

Luan Peres, Olympique Marsilya

Sırasıyla Santa Cruz, RB Bragantino, Ituano, Ponte Preta, Fluminense, Club Brugge, Santos ve Olympique Marsilya'da forma giydi.

Temmuz 2018'de Ituano'da oynarken Club Brugge'a satılan Peres, Avrupa'daki ilk sezonunda 4 maça çıkabildi.

Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...

2019-2020 ile 2020-2021 sezonlarını FC Santos'ta geçiren futbolcu, iki sezonda çıktığı 80 maçla dikkatleri üzerine çekti.

Santos o dönem 2,8 milyon Euro ödeyerek Peres'in bonservisini aldı. Peres de sezon sonu 4,5 milyon Euro karşılığında Olympique Marsilya'nın yolunu tuttu.

Jorge Sampaoli döneminde Marsilya'ya getirilen Luan Peres, Fransız ekibinde Santos'taki yıllarına benzer bir grafik çizdi.

Fransa Ligue 1, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Fransa Kupası dahil olmak üzere 49 maçta oynadı ve 3 kez asist yaptı. 9 sarı kart görürken hiç kırmızı kart cezası almadı.

Luan Peres, OGC Nice maçında çıkan olaylarda darp edilmişti

Olympique Marsilya'daki kontratı 2025 yılına kadar devam eden futbolcu, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti.

Fenerbahçe tarafından da KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıklama yapıldı. Peres'in önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek takıma katılması bekleniyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz