Tunahan Çiçek kimdir?

Lihtenştayn ekibi FC Vaduz'da forma giyen Türk asıllı Tunahan Çiçek kimdir ve kaç yaşındadır? İsviçre'de doğup futbol kariyerine FC Arbon'da başlayan Çiçek, bir dönem TFF 1. Lig ekibi Boluspor'da da oynamıştı. İşte, Tunahan Çiçek'in kariyeri ve istatistikleri...

Tunahan Çiçek kimdir?
Tunahan Çiçek kimdir?
GİRİŞ 30.08.2022 23:07 GÜNCELLEME 30.08.2022 23:07

Futbol kariyerini Lihtenştayn takımlarından FC Vaduz'da sürdüren Tunahan Çiçek kimdir ve kaç yaşındadır? Önceki yıl Vaduz formasıyla İsviçre Ligi'nde 40 maça çıkıp 25 gole katkı sağlayan Çiçek, takımının gol yollarındaki yükünü üstlenmişti. Vaduz'da 4'üncü sezonuna  girmeye hazırlanan futbolcu, İsviçre Challenge Ligi'nin dikkat çeken oyuncuları arasında gösteriliyor. İşte, Tunahan Çiçek'in kariyeri ve istatistikleri...

Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...Ömer Temelli kimdir? Neden istifa etti? Fenerbahçe'de flaş ayrılık...

TUNAHAN ÇİÇEK'İN BİYOGRAFİSİ

Tunahan Çiçek, 12 Mayıs 1992'de İsviçre'nin Arbon kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşındadır. FC Vaduz'da forma giyen Çiçek, on numara; forvet ve sol kanat olarak oynayabiliyor. Oyuncunun takımıyla olan kontratı 30 Haziran 2023'te sona erecek.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Tunahan Çiçek, futbola doğduğu kentin takımlarından FC Arbon'da başladı. Futbolla ilk kez Arbon'da tanışırken küçük yaşlarda St. Gallen'in altyapısına transfer oldu.

Fredrik Midtsjö kimdir?Fredrik Midtsjö kimdir?

Temmuz 2010'da 18 yaşındayken A Takıma çıkan Çiçek, 3 yılın akabinde U-21 takımına geri gönderildi ve takımdan ayrıldı. Buradaki ilk sezonunda 5, ikinci sezonunda 4 ve son yılında 6 gole katkı sağladı.

Tunahan Çiçek, FC Vaduz x Basel

St. Gallen'deki ayrılığından sonra 6 ay kulüpsüz kalan Tunahan Çiçek, Şubat 2014'te FC Winterthur'la mukavele yaptı. 2014-16'da 1.5 yıl süreyle Winterthur'un başarısı için mücadele ederken, 22 golde onun payı vardı. 

Tunahan, Ağustos 2016'da Wintherthur'dan ayrılarak TFF 1. Lig ekibi Boluspor'la anlaşmaya vardı.

Tunahan Çiçek, Boluspor

Boluspor'un eski başkanı Necip Çarıkçı, Tunahan'ın transferi için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Transfer çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gurbetçi oyuncu Çiçek ile iki yıllık sözleşme imzaladık. Kendisi de Boluspor'a geldiği için çok mutlu. Kendisine yeni sezonda başarılar diliyorum."

Tunahan Çiçek, Boluspor x Beşiktaş

Ancak Tunahan, Bolu'da beklentilerin altında kaldı. Türkiye'de 15 maça çıkarken sadece bir asist yapabildi. Gol yollarında etkisiz olunca Şubat 2017'de takımdan ayrıldı.

Sonraki dönemde FC Schaffhausen ve Neuchatel Xamax'ta forma giydi. Temmuz 2019'da da FC Vaduz'un yolunu tuttu.

Lihtenştayn ekibi Vaduz'da ilk yıl 25 gole, ikinci yıl 4 gole ve son olarak geçtiğimiz sezon 25 gole katkı sağladı. Takımı Lihtenştayn Kupası'nı kazanınca UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sahne aldı.

Tunahan Çiçek, Vaduz x Luzern

Takımının Slovenya ekibi FC Koper'le oynadığı maçta 83 dakika süre alan gurbetçi futbolcu, attığı tek golle takımına galibiyet getirdi. Vaduz, Koper'i eledikten sonra Süper Lig ekibi Konyaspor'la eşleşti. Tunahan da Lihtenştayn'daki ilk maçta görev aldı.

FC VADUZ HANGİ LİGDE OYNUYOR?

Lihtenştayn'ı ve başkent Vaduz'u temsil eden FC Vaduz, İsviçre Challenge League'de mücadele etmektedir. Lihtenştayn'da futbol ligi olmamasından ötürü Vaduz'un İsviçre'de maçlara çıktığı biliniyor. Öte yandan, Lihtenştayn Kupası'nı kazanan takım UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanıyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz