Nino kimdir?

Fenerbahçe'de Kim Min-Jae'nin olası ayrılığı halinde Brezilyalı savunmacı Nino gündeme alındı. Teknik direktör Jorge Jesus'un da onay verdiği Nino, kariyerini Brezilya Serie A ekibi Fluminense'de sürdürüyor. Peki, adı Sarı-Lacivertli ekiple anılan Nino kimdir ve kaç yaşındadır?

Nino kimdir?
Nino kimdir?
GİRİŞ 17.07.2022 16:57 GÜNCELLEME 17.07.2022 16:57

Transfer çalışmalarının sürdüğü Fenerbahçe'de gündeme son olarak Nino geldi. Tisserand ve Kim Min Jae'nin ayrılıkları halinde savunma hattını güçlendirmek isteyen Sarı-Lacivertliler, rotayı Nino'ya kırdı. 2,5 yılı aşkın süredir Brezilya Serie B ekibi Fluminense'de forma giyen savunmacı için Jorge Jesus da yeşil ışık yaktı. Peki, Nino kimdir ve kaç yaşındadır?

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

NİNO'NUN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Marcilio Florencio Mota Filho, yani 'Nino' 10 Nisan 1997'de Brezilya'nın Pernambuco Eyaletine bağlı Recife kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 25 yaşındadır. Sağ stoper ve sol stoper olarak performans gösterebilen Nino, ülkesi Brezilya'nın köklü kulüplerinden Fluminense'de forma giyiyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Brezilya'nın kuzeydoğusundaki turistik Recife kentinde doğan Nino, küçük yaşlardan beri futbolcu olmak istiyordu. Ebeveynlerinin de desteğini alarak Recife'deki futbol akademilerine kaydoldu ve futbolu ilk kez burada tanıdı.

Nino, Fluminense

Akademi döneminde Santa Catarina eyaletine bağlı Criciuma EC takımı tarafından keşfedilen Nino, uzun yıllar bu ekibin altyapısında forma giydi.

2015-16 sezonunda henüz 18 yaşındayken A Takıma yükseltildi ancak ilk yılında forma şansı bulamadı. İlk yılını yedek kulübesinde geçirdikten sonra, yani ikinci sezonunda yeşil sahaya çıktı.

Joshua King kimdir?Joshua King kimdir?

2016-17'de Serie B kategorisinde 24 maça çıkarken gol veya asist yapamadı. Sezon genelinde kırmızı kart görmezken sadece 3 kez sarı kart cezası aldı. İlk profesyonel maçını da 20 Mayıs'ta Oeste'ye karşı oynadı.

FLUMİNENSE'DE DEĞERİNE DEĞER KATTI

Ertesi yıl Nino için daha verimli olacaktı. 20 yaşında Criciuma'nın vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen Brezilyalı, o sezon 29 maça çıkarken 1 kez de gol sevinci yaşadı. Kariyerinin ilk golünü, ilk kez profesyonel olduğu Oeste karşısında buldu. 

Nino'nun bu yükselişi, Brezilya Serie A ekibi Fluminense'nin radarına takıldı. Kırmızı-Yeşilli ekip, Şubat 2019'dan Aralık 2019'a kadar oyuncuyu kiraladı. Nino da Serie A'daki ilk yılında 36 maça çıkıp 1 kez fileleri sarstı. Benzer istikrarı Copa Sudamericana'da da sürdürdü. 

Eren Sami Dinkçi kimdir? Eren Sami Dinkçi kimdir?

Sezon bitiminde Criciuma'ya geri dönen Nino, değerini neredeyse 10'a katlamıştı. Transfermarkt'teki veriler doğrultusunda, Fluminense'ye gittiğinde 300 bin Euro piyasası olan savunmacı, 2.5 milyon Euro olarak geri döndü. Fluminense de 1 milyon Euro ödeme yaparak Nino'nun bonservisini aldı.

Dimitris Itoudis kimdir? Dimitris Itoudis kimdir?

14 Ocak 2020'de Fluminense saflarına katılan Brezilyalı, 2019-20'yi 35 maç 3 gol; 2020-21'i 41 maç 3 gol, 2021-22'de de şimdiye dek 31 maça çıkarken gol veya asist yapamadı.

Nino, Tokyo Olimpiyatları'ndayken (Brezilya Milli Takımı)

Brezilya Milli Takımı ile Tokyo Olimpiyatları'na da katılan Nino, 6 maçta forma şansı bulurken altın madalya ile kulübüne geri dönmüştü. Güncel değeri 6,5 milyon Euro seviyelerinde olan futbolcu için son olarak Fenerbahçe iddiası ortaya atıldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz