Barcelonalı Braithwaite'in mal varlığı dudak uçuklattı!

Barcelona’nın Danimarkalı forveti Martin Braithwaite, saha dışındaki yatırımlarıyla formasını giydiği kulüple yarışır hale geldi. Rotasyon oyuncusu Braithwaite’in binlerce dairesi, restoranları ve AVM’leri olduğu öne sürüldü.

Barcelonalı Braithwaite'in mal varlığı dudak uçuklattı!
Barcelonalı Braithwaite'in mal varlığı dudak uçuklattı!
GİRİŞ 15.07.2022 16:23 GÜNCELLEME 15.07.2022 16:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

         
Haber 7 – Spor Servisi

Şubat 2020’de CD Leganes’ten 18 milyon Euro bedelle Barcelona’ya geçen Martin Braithwaite, senelik kazancıyla çoğu futbolcuyu ve takımı geride bıraktı.

Katalan ekibinde yıllık 4 milyon Euro’ya oynayan Danimarkalı, kulüpten kazandığının çok daha fazlasını (250 milyon USD) yatırımlarından elde ediyor.

Martin Braithwaite'in ABD'deki bir şantiyesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı eyaletlerinde binlerce dairesi olduğu iddia edilen Braithwaite’in çeşitli sektörlerde yatırımları bulunuyor.

Sadece Amerika’daki gayrimenkullerinden milyonlarca dolar kazanç sağlayan Braithwaite, giyim-kuşam ve yeme-içme sektörlerinde de etkin rol oynuyor.

DANİMARKA YERİNE ABD'YE YATIRIM YAPTI

İspanyol Marca gazetesindeki haberde, Danimarkalı futbolcunun takımı Barcelona ile yarışacak düzeye geldiği öne sürüldü.

Aynı zamanda Fransız Guyanası asıllı olduğu bilinen Braithwaite, futbol oynadığı Barcelona kentinde de oldukça popüler restoran zincirine sahip.

Amerika’dan Philadelphia Inqueirer’a röportaj veren futbolcu, saha dışındaki başarısını ve özellikle ABD’ye yatırımlarını şu sözlerle özetledi:

Her zaman Amerikan tarafım vardı. Belki de sırf bu yüzden ABD’ye çok fazla yatırım yaptığımı söyleyebilirim

Martin Braithwaite yatırımlarını açıklarken

Martin Braithwaite, vatandaşı olduğu Danimarka’ya neredeyse hiç yatırım yapmamasını da şöyle anlattı:

Danimarka’da insanların bir şeye ihtiyacı yok. Oradaki durum çok daha farklı. Danimarka ile Amerika’yı bir tutmamak lazım. Bu oldukça hatalı bir kıyas

Futbola Danimarka’nın Saedding-Guldager IF akademisinde başlayıp Esbjerg’de profesyonel olan Braithwaite, Ağustos 2013’te 2 milyon Euro bedelle Fransa Ligue 1 takımı Toulouse ile anlaşmaya vardı.

Martin Braithwaite'in Philadelphia'da inşa edeceği akıllı bina

Toulouse’daki 4 yılın akabinde 11 milyon Pound karşılığında o dönem İngiltere Premier Lig’de oynayan Middlesbrough’a giden oyuncu, kariyerinin iki yılını da Ada’da geçirdi.

KÜME DÜŞEN MİDDLESBROUGH'TAN BARCELONA'YA

Temmuz 2019’da 5 milyon Euro karşılığında İspanyol CD Leganes’in yolunu tutan Danimarkalı, burada geçirdiği yarım sezondan sonra Barcelona’ya katıldı.

İspanya ve Avrupa futbolunun lokomotif kulüplerinden Barcelona, Şubat 2020’de 18 milyon Euro ödeme yaparak Braithwaite’in bonservisini aldı.

Martin Braithwaite, Barcelona

2,5 sezondur Katalonya’da kariyerini sürdüren oyuncu, LaLiga kariyerinde 87 maça çıkarken 15 gol atıp 11 asist yaptı. Aynı zamanda Danimarka Milli Takımı’nda da 60 maça çıkan forvet, milli formayla 10 kez gol sevinci yaşadı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 14
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllık 4 milyon euro alıp nasıl keyfine oynuyor anlamadım.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    ya millete ne, bizmi parasini veriyoruz.......
    Cevapla
  • Memleket sevdalisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanmiyorum o kadar oldugunu babasi eski iş arkadaşimdi 4 veya 5 yil oldu her ay londraya gidiyor 3 gün kalip geliyorum diyordu çok Amerika biraz farkli tabiki işlerin iyi giderse 5 senede zengin olmamak elde degìl
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş yatırım yüzlerce binlerce mülk kontrol bile edemezsiniz, Allah iman nasip etsin.
    Cevapla
  • bilo1453 1 yıl önce Şikayet Et
    chdpkkiyiciler bunada bi kulp bulur hainler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka bilocan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle