MKE Ankaragücü, Manchester United'ın eski yıldızı Federico Macheda'ya talip

Süper Lig'in yeni ekibi MKE Ankaragücü, Jese Rodriguez transferinden sonra rotayı Manchester United'ın eski yıldızı Federico Macheda'ya kırdı. Başkan Faruk Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada transferin ilk işaretini vermişti.

MKE Ankaragücü, Manchester United'ın eski yıldızı Federico Macheda'ya talip
MKE Ankaragücü, Manchester United'ın eski yıldızı Federico Macheda'ya talip
GİRİŞ 11.07.2022 20:19 GÜNCELLEME 11.07.2022 20:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

    
Haber 7 - Spor Servisi

TFF 1. Lig'de geçtiğimiz sezonu Ümraniyespor'un önünde, 1'inci sırada tamamlayan MKE Ankaragücü, bir yıllık aradan sonra yeniden Süper Lig'e döndü.

Ronaldo’dan büyük kurnazlık! Ayrılık kararından hemen önce…Ronaldo’dan büyük kurnazlık! Ayrılık kararından hemen önce…

Süper Lig'de kalıcı olmak isteyen başkent temsilcisi, yaz döneminde yaptığı transferlerle iddialı bir kadro oluşturmak istiyor.

Federico Macheda, İtalya U-21

Şimdiye dek Jese, Chatzigiovanis, Beridze, Oğuz Ceylan, Fıratcan Üzüm, Pedrinho ve Doğukan Kaya gibi isimleri renklerine bağlayan Ankaragücü, son olarak Federico Macheda için zemin yokluyor.

Hagi’nin futbolcusuyla dalga geçtiler! 'Kramponum maaşından daha fazla'Hagi’nin futbolcusuyla dalga geçtiler! "Kramponum maaşından daha fazla"

Zamanında Manchester United'ın formasını giyip İtalya U-21'e kadar yükselen Macheda da bu transfere olumlu bakıyor.

OLUMLU REFERANS BELİRLEYİCİ OLDU

İspanyol AS Gazetesi'nde çıkan haberde, Macheda'nın Chatzigiovanis faktöründen ötürü MKE Ankaragücü'ne yeşil ışık yaktığı iddia edildi.

Son dört sezondur Yunan ekibi Panathinaikos'ta forma giyen İtalyan forvet, bir süredir Chatzigiovanis'le irtibat halindeydi. Eski takım arkadaşının olumlu referansı, Macheda'nın görüşünde de doğrudan belirleyici oldu.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca

Öte yandan, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada olası Macheda transferini işaret etmişti.

Kulüp tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Koca: "Gol bölgesine 1 ya da 2 oyuncu alacağız. İnşallah son aşamaya geldiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki birkaç gün netleştirdikten sonra kamuoyuna bildireceğiz. Bizim için önemli eksik şu anda gol bölgesidir. 1 ya da 2 oyuncunun inşallah yakın zamanda geleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

UNİTED'DA TUTUNAMADI

Eylül 2007'de Lazio'nun (İtalya Serie A) altyapısında oynarken Manchester United'a transfer olan Federico Macheda, 2014'e kadar United'ın bonservisli futbolcusuydu.

İlk olarak Manchester United'ın altyapısında forma giyip zamanla A Takıma yükselen İtalyan, bir türlü beklentileri karşılayamayınca çeşitli kulüplere kiralanmıştı.

Cristiano Ronaldo ile Federico Macheda'nın gol sevinci

Sampdoria, QPR, Stuttgart, Doncaster, Birmingham, Cardiff, Nottingham Forest ve Novara ekiplerinde oynayan Macheda, son dört yıldır Panathinaikos'un başarısı için mücadele ediyor.

4 sezonda 83 lig maçına çıkan Federico, 30 gol atıp 9 asist yaptı. Yunan Kupası, Avrupa Kupaları ve çeşitli turnuvalarda da attığı gollerle takımına katkı sağladı.

Jese, MKE Ankaragücü

Panathinaikos'ta iki sakatlık yaşayan futbolcu, Şubat 2022'de ayak bileğinden sakatlık geçirmiş ve 2 ay sahadan uzak kalmıştı.

Federico Macheda, profesyonel futbol kariyeri boyunca 329 resmi maça çıkarken 86 gol atıp 22 asist yaptı. Ağustos 1991 doğumlu oyuncu, Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşında. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • FB07 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlılar yurdu Süper Lig. Ligimizin kalitesi bu işte. Avrupa’nın yüzüne bakmadığı eskileri getirip milyonları boşa harcıyorlar
    Cevapla