Giuseppe Pezzella kimdir?

Yaz transfer döneminde hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son olarak Giuseppe Pezzella'yı gündemine aldı. İtalya'da yayın yapan gazeteler, Sarı-Lacivertli ekibin oyuncu için Parma ile temasa geçtiğini ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini öne sürdü. Peki, adı Sarı-Kanarya ile anılan Giuseppe Pezella kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, İtalyan futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Giuseppe Pezzella kimdir?
Giuseppe Pezzella kimdir?
GİRİŞ 08.07.2022 16:47 GÜNCELLEME 08.07.2022 16:47

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. İlk olarak Diego Rossi'nin bonservisini alıp Jorge Jesus'u teknik direktörlük koltuğuna getiren ekip, gerekli görülen noktalara oyuncu alımları yapıyor. Rossi dışında Lincoln, Bruma ve Emre Mor'u da renklerine bağlayan Sarı-Lacivertliler, son olarak Parma'nın sol bek oyuncusu Giuseppe Pezzella'yı gündemine aldı. Peki, Fenerbahçe ile anılan Giuseppe Pezzella kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, İtalyan futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Sergio Oliveira kimdir?Sergio Oliveira kimdir?

GİUSEPPE PEZZELLA'NIN BİYOGRAFİSİ

Giuseppe Pezzella, 29 Kasım 1997'de İtalya'nın Napoli kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 24 yaşındadır. Sol bek, sağ bek ve kanat bek olarak oynayabilen Pezzella, Parma'da forma giyiyor. Takımıyla olan kontratı 2024'e kadar devam eden futbolcunun güncel değeri 5 milyon Euro bandında. 

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Küçük yaşta hızı, oyuncu eksiltebilme yeteneği ve tekniği ile dikkatleri üzerine çeken Giuseppe Pezzella, futbola ülkenin amatör takımlarından Monteruscello'da başladı.

Çok küçük yaşlarda Monteruscello'nun altyapısına giren Pezzella, 2013'te Sicilya adası ekibi Palermo'ya transfer oldu.

Giuseppe Pezzella, Parma

US Palermo, Pezzella'yı ilk olarak 6 bin Euro'ya kiraladı. Bir sezonluk performansıyla teknik heyetin takdirini toplayan oyuncu, kulübe 67 bin Euro'ya mal oldu. 

2014-15 sezonunu rezerv ligde geçiren futbolcu, istatistikleriyle Palermo'da hızla yükseldi. Temmuz 2015'te de A Takıma yükseltildi ve takımıyla profesyonel sözleşme imzaladı.

Emrecan Uzunhan kimdir?Emrecan Uzunhan kimdir?

17 yaşında profesyonel arenaya çıkan Pezzella, ilk sezonunda 22 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı. İkinci sezonunda da sadece 11 maçta forma şansı buldu, gol veya asist yapamadı.

Giuseppe Pezzella, Genoa

Udinese, Temmuz 2017'de genç sol bek için Palermo'ya 4,5 milyon Euro ödeme yaptı. 2017-18, 2018-19 sezonlarında 28 maçta forma şansı bulurken takımının 2 golüne katkı sağladı.

Udinese Yönetimi de Pezzella'nın daha fazla forma şansı bulması için oyuncuyu Genoa ve Parma'ya kiraladı. Parma, başarılı bulduğu Pezzella için 5 milyon 750 bin Euro ödeme yaptı. 2020-2021 sezonunu da 1 gol 4 asistle geçirdi.

ATALANTA'DA FIRSAT TEPTİ

Parma'nın Serie B'ye düşmesiyle beraber Atalanta'ya kiralanan sol bek, 2021-2022 sezonunu Gian Piero Gasperi'nin yanında geçirdi.

Giuseppe Pezzella, Atalanta

İddialı Atalanta'da 29 maça çıkmasına karşın sezonu 3 asistle tamamladı. Atalanta da Pezzella'nın bonservisini almadı. Sezon bitimiyle beraber yeniden Parma'ya dönen futbolcu için bu kez Fenerbahçe iddiası öne atıldı.

Yabancı basında çıkan haberlerde Sarı-Lacivertlilerin 4 milyon Euro karşılığında Parma ile el sıkıştığı ileri sürüldü.

Giuseppe Pezzella, profesyonel futbol kariyeri boyunca 165 maça çıkarken 5 gol atıp 10 asist yaptı. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz