Sergio Oliveira kimdir?

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Sergio Oliveira kimdir? Porto'da oynadığı dönemde Torino deplasmanında Juventus'a attığı frikik golüyle hatırda kalan Oliveira'nın Sarı-Kırmızılı ekiple anlaşmaya vardı. Önceki gün İstanbul'a gelen Portekizli, kendisini Cimbom'a bağlayan kontratı imzaladı. İşte, Sergio Oliveira'nın kariyeri ve istatistikleri...

Sergio Oliveira kimdir?
Sergio Oliveira kimdir?
GİRİŞ 09.07.2022 20:19 GÜNCELLEME 09.07.2022 20:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaz transfer döneminde şimdiye dek Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'ı renklerine bağlayan Galatasaray, son olarak Porto'da oynayan Sergio Oliveira'yı transfer etti. Geçtiğimiz sezonu AS Roma'da kiralık geçiren Oliveira, beklentileri karşılayamayınca Portekiz'e geri dönmüştü. Tecrübeli futbolcu bu kez İstanbul'a gelip Galatasaray'la anlaştı. Peki, Sergio Oliveira kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, 'Torino Ejderhası' lakaplı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Joao Pedro kimdir?Joao Pedro kimdir?

SERGİO OLİVEİRA'NIN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Sergio Miguel Relvas de Oliveira, 2 Haziran 1992'de Portekiz'in Paços de Brandao kasabasında dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşındadır. Bonservisi Galatasaray'da bulunan Oliveira, önlibero; orta saha ve on numara olarak performans gösterebiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Rosalia Oliveira ve Manuel Oliveira çiftinin çocuğu olarak doğan Sergio Oliveira, futbola oldukça elverişli bir ortamda büyüdü. 

Portekiz futbolunun yeni yıldızları arasında gösterilen Fabio Vieira ile aynı bölgede hayata başladı. Futboldaki ilk heyecanını da mahalle arasındaki maçlarda yaşadı.

Sergio Oliveira'nın bebekliği

Çok küçük yaşlarda futbolcu olmayı kafasına koyan Oliveira, akranlarına kıyasla daha olgunca düşünüyor; daha profesyonelce hareket ediyordu. Babası Manuel de bu durumun farkındaydı.

Manuel Oliveira, oğlu Sergio için bir keresinde: "O inanılmaz bir çocuktu. Yaşıtları psikologlara gitmeye çekinirken o rahatça gidip derdini anlatıyordu. Tam anlamıyla profesyonelce davranıyordu" demişti.

Futbola ilk olarak doğduğu kasabanın takımı Paços de Brandao'da başlayan Oliveira, 2000'den 2002'ye kadar aynı ekipte forma giydi. Futbola dair temel eğitimini de burada aldı.

Sergio Oliveira'nın gençlik dönemi

Buradaki iki yılın akabinde ülkenin köklü takımlarından Porto'nun altyapısına transfer oldu. Porto'ya 25 kilometre uzaklıkta yaşayan Sergio, antrenmanlara takımın servis aracıyla gidip geliyordu.

2002'de henüz 10 yaşındayken Porto'ya transfer olan futbolcu, 8 yıl boyunca çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2010'da da tecrübe kazanması için Portekiz'den, Belçika'dan ve Fransa'dan çeşitli ekiplere kiralandı.

Beira-Mar (Portekiz), Mechelen (Belçika), Penafiel (Portekiz), Paços Ferreira (Portekiz), FC Nantes (Fransa), PAOK'ta (Yunanistan) kiralık olarak forma giydi.

2019 yılına kadar bir türlü beklentileri karşılayamayan, Porto için yetersiz olarak görülen Sergio, 2019 yılında yakaladığı formu 2 yıl boyunca korudu.

Sergio Oliveira, Porto

Özellikle 2020-2021 sezonundaki Şampiyonlar Ligi performansı Portekiz ve Avrupa'da da büyük yankı uyandırdı. 

Torino'daki Juventus deplasmanında attığı frikik golü, Porto'ya son derece kritik çeyrek final bileti de getirmişti. Bu golden sonra Oliveira'ya 'Torino Ejderhası' lakabı verildi. 

Ocak 2022'de de Jose Mourinho'nun çalıştırdığı AS Roma'ya yarım sezon için kiralandı. 6 ay için İtalyan tarafı 1 milyon Euro ödeme yaptı.

Sergio Oliveira, Portekiz Milli Takımı

Oyuncunun satın alma opsiyonu için de 13 milyon Euro değerinde bir meblağ belirlendi. Fakat AS Roma, bu opsiyonu kullanmadı.

Profesyonel futbol kariyeri boyunca 350 resmi maça çıkan Sergio Oliveira, 63 kez gol sevinci yaşarken 31 asist yaptı. Oliveira'nın güncel piyasa değeri 12 milyon Euro civarında.

Sergio Oliveira, önümüzdeki dönemde Galatasaray'ın başarısı için mücadele edecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Kırkpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısacası gereksiz bir transfer, ama yeterki yabancı ve dövmeli olsun gerisini boş ver.
    Cevapla