Fenerbahçe'nin yıldızıydı! Stephen Appiah'ın son halini görenler tanıyamadı

Fenerbahçe'nin 2005 yılında İtalya Serie A ekibi Juventus'tan astronomik ücretle renklerine bağladığı Stephen Appiah, futbolu bıraktı bırakalı yeşil sahalardan uzak bir hayat sürüyor. Zaman zaman UEFA'nın ve FIFA'nın toplantılarına katılan Ganalı, sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanıyor. Emekli futbolcunun son halini gören taraftarlar ise tanımakta güçlük çekti. İşte, Stephen Appiah'ın son hali...

Fenerbahçe'nin yıldızıydı! Stephen Appiah'ın son halini görenler tanıyamadı
Fenerbahçe'nin yıldızıydı! Stephen Appiah'ın son halini görenler tanıyamadı
GİRİŞ 08.07.2022 19:59 GÜNCELLEME 08.07.2022 20:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Futbola Gana'da başlayıp zamanla İtalya'ya geçen ve Çizme'nin en güçlü ekiplerinden Juventus'ta oynayan Stephen Appiah, bir dönem Fenerbahçe'nin de formasını giymişti. 

Emrecan Uzunhan kimdir?Emrecan Uzunhan kimdir?

Gana ekibi Hearts of Oak'ta oynarken Udinese'ye bedelsiz transfer olan Appiah, 17 yaşında geldiği Avrupa'da en üst düzeye çıkmasını da bildi.

Stephen Appiah'ın Juventus dönemi

Udinese'den Parma'ya, Parma'dan Brescia'ya ve oradan da 8 milyon Euro karşılığında Juventus'a giden Appiah, iki yıl Siyah-Beyazlı ekibin başarısı için mücadele etti.

Stephen Appiah, Fenerbahçe

2003'te geldiği Juventus'tan 2005'te yine 8 milyon Euro karşılığında bu kez Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 

NASIL BAŞLADI, NASIL BİTTİ

O dönem gazeteler ve spor kanalları Fenerbahçe'nin transferini gündeme taşırken, bu hamle Avrupa'da da büyük yankı uyandırmıştı. 

Ancak Appiah, formu ve kondisyonuyla bir türlü beklentileri karşılayamadı. Kariyeri boyunca sakatlık yaşamayan Ganalı, resmiyete geçen tüm sakatlıklarını İstanbul'da yaşadı.

Stephen Appiah son hali

İki yılda 28 maç kaçıran Stephen Appiah, zamanla taraftarın da tepkilerine neden oldu. Özellikle Aralık 2007'deki "Damar Tıkanıklığı" rahatsızlığı İstanbul'daki günlerinin sonu niteliğindeydi.

Bir yıla yakın süreyle forma giyemeyen Ganalı, 2008'de kulüple yol ayrımına gitti. Bu tarihten sonra bir buçuk yıl boyunca hiçbir takımda oynayamadı.

Fenerbahçe'den ayrıldığında 64 Süper Lig maçına çıkmış, 11 gol atıp 10 asist yapmıştı. 

Appiah'ın İstanbul'dan sonraki durağı da İtalya ekiplerinden Bologna oldu. Önce Bologna, daha sonra Cesena'da forma giydi. 2011'de kulüpsüz kaldı ve 6 ay boyunca hiçbir takımla kontrat yapamadı.

32 YAŞINDA EMEKLİ OLDU

Ocak 2012'de de Sırp temsilcisi Vojvodina ile anlaşmaya vardı fakat sadece 6 ay forma giyebildi. Appiah'ın buradaki deneyimi onun futbol kariyerinin de sonu oldu. Tarihler Temmuz 2012'yi gösterdiğinde Appiah henüz 32 yaşındayken profesyonel futbol yaşantısını noktaladı.

Futbolu bıraktıktan sonra meslektaşlarının yaptığı gibi teknik direktörlük veya antrenörlükle uğraşmayan Appiah, uzunca bir süredir yeşil sahalardan ayrı. 

Vaktini eşi ve çocuklarıyla geçiren Ganalı eski futbolcu, zaman zaman FIFA ve UEFA'nın toplantılarına ve etkinliklerine de katılıyor.

Stephen Appiah, EURO 2020 lansmanında konuşurken

Son olarak Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) söyleşisine katılan Appiah, son hali ve değişimiyle ekranlara yansımıştı. 

Sosyal medyada binlerce kişi tarafından takip edilen emekli oyuncu, burada futbolculuk dönemindeki anılarını ve son halini paylaşıyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani ❤️TRABZONSPOR
    Cevapla