Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir?

Real Madrid'deki kontratı sona erer ermez Eflatun-Beyazlılara veda eden Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir? LaLiga'da ilk olarak Malaga'da üst düzey futbol oynayan ve Real Madrid'e geçen İsco, 9 yıl boyunca aynı ekibin formasını terletmişti. Madrid'de sayısız başarı kazanan İspanyol futbolcu, takımın önemli isimlerinden Marcelo ile beraber 'Kral'ın Takımına' veda etti. Peki, İsco kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, İsco'nun kariyeri ve istatistikleri...

Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir?
Francisco Roman 'İsco' Alarcon Suarez kimdir?
GİRİŞ 05.07.2022 20:20 GÜNCELLEME 05.07.2022 20:20

Futbolda yaz transfer dönemi heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Avrupa'da rekor ücretli transferler yapılırken, kulübünden ayrılan yıldız isimler de öne çıkıyor. O isimlerden biri de İsco. Son 9 yılını Real Madrid'de geçiren ve Eflatun-Beyazlılarla sayısız başarı kazanan İspanyol futbolcu, Madrid'e veda etti. Peki, İspanya'da uzun süre boyunca üst düzey futbol oynamış İsco kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, profesyonel arenada 'İsco' lakabıyla tanınan oyuncunun kariyeri ve istatistikleri...

Wout Weghorst kimdir?Wout Weghorst kimdir?

İSCO'NUN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Francisco Roman Alarcon Suarez veya sıkça kullanıldığı şekliyle İsco, 21 Nisan 1992'de İspanya'da dünyaya geldi. 30 yaşındadır. Profesyonel arenaya Malaga'da ayak basıp 9 yıl Real Madrid'in formasını giyen İsco'nun şu an için kulübü bulunmuyor. İsco, on numara; merkez orta saha ve sol kanatta oynayabiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

İsco, İspanya'nın Malaga kentine bağlı Benalmadena ilçesinde; iki çocuklu bir ailenin küçük evladı olarak doğdu. Annesi ev hanımı, babası da işçiydi. Ailesinin ve çevresindeki insanların yönlendirmeleriyle küçük yaşta futbola başladı.

İsco, İspanya Milli Takımı

Fakat en büyük dezavantajı ayaklarıydı. Doğuştan çarpık bacaklı olan İsco, hiç de azımsanmayacak yeteneğine karşın görmezden geliniyordu. Ünlü futbolcunun gençlik takımındaki bir arkadaşı da bu durumu şu sözlerle özetlemişti:

"Küçüklüğümden beri kendime şöyle derdim: İsco yapamazsa, kimse yapamaz. Ondaki yeteneği çok küçük yaşta fark ettim. Onu izleyen kulüpler de vardı. Ama çarpık bacaklı diye kale alınmıyordu"

İsco doğduğu ilçenin amatör futbol takımlarından PDM Benalmadena'da temel eğitimini aldı. 1997'den 1999'a kadar iki yıl süreyle aynı ekibin formasını giydi. 5 yaşında geldiği ekipten ayrıldığında 7 yaşındaydı.

Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir? Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir?

1999'da Benalmadena bölgesinin güçlü ekiplerinden Atletico Benamiel'in yolunu tuttu. 2009'a kadar aynı ekipte mücadele etti.

17 yaşına kadar Benamiel'in çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2009'da da İspanya'nın lokomotif kulüpleri arasında yer alan Valencia'nın altyapısına transfer oldu.

2009'da Valencia U-19 takımına geçen İsco, aynı günlerde kulübün alt liglerdeki pilot takımı Mestalla'ya gönderildi. 2009'dan 2011'e kadar Mestalla'nın başarısı için mücadele etti.

İsco'nun Malaga yılları

2011'de de İsco'yu Malaga keşfetti. Doğduğu Benalmadena ilçesinin de bağlı olduğu Malaga kentinin takımı, Temmuz 2011'de İsco için 6 milyon Euro ödeme yaptı. 

O dönem 19 yaşında olan İsco, iki yıllık LaLiga serüveninde kumaşını kanıtladı. İlk sezonunda 10 gole, ikinci sezonunda da 19 gole katkı sağladı.

Real Madrid, 2013'te Malaga'ya 30 milyon Euro ödeme yaparak İsco'nun bonservisini aldı. Bu tarihten 2022'ye kadar Eflatun-Beyazlıların başarısı için mücadele etti.

İsco, Real Madrid

Madrid'de oynarken 4 kez FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 5 Şampiyonlar Ligi, 3 LaLiga, 3 UEFA Süper Kupası, 1 İspanya Kupası ve 3 İspanya Süper Kupası kazandı. 

11 yıl boyunca LaLiga'da 319 maça çıkan İsco, 51 gol atarken 49 asist yaptı. İspanya Milli Takımı'yla da 38 maça çıkan İspanyol, 12 kez gol sevinci yaşadı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz