Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir?

Yaz transfer sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Trabzonspor, son olarak Başakşehir'de kiralık forma giyen Mahmoud 'Trezeguet' Hassan'ı renklerine bağladı. Mısırlı oyuncuyla 4 yıllık kontrat imzalayan Bordo-Mavililer, oyuncuyu Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Peki, Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir? İşte, Aston Villa'dan Bordo-Mavili ekibe geçen futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir?
Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir?
GİRİŞ 04.07.2022 13:34 GÜNCELLEME 04.07.2022 13:34

Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu şampiyonlukla kapatan Trabzonspor, geçen sezona benzer şekilde transferlerini tamamlıyor. Bordo-Mavili ekip son olarak, bir süredir takımın gündeminde yer edinen Mahmoud 'Trezeguet' Hassan'ı renklerine bağladı. 4 Temmuz 2022'de KAP'a bildirim geçen Trabzonspor, oyuncu için Aston Villa'ya verilen bonservis bedelini ve senelik ücretini de açıkladı. Peki, Mahmoud 'Trezeguet' Hassan kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Mısırlı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Joao Pedro kimdir?Joao Pedro kimdir?

MAHMOUD 'TREZEGUET' HASSAN'IN BİYOGRAFİSİ

Kamuoyunda 'Trezeguet' mahlasıyla tanınan Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan, 1 Ekim 1994'te Mısır'ın Kafr El-Sheikh kentinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 27 yaşındadır. Aslen sol kanatta oynayabilen Trezeguet, on numara ve sağ kanatta da performans gösterebiliyor. Mısırlı futbolcu, Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da oynuyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Mahmoud Hassan (Mahmut Hasan), çevresindeki insanların yönlendirmeleriyle ülkesi Mısır'ın en köklü takımlarından El-Ahly'de futbola başladı. 8 yaşında El-Ahly'nin kapısından içeri giren Hassan, 10 yıl boyunca aynı ekibin formasını terletti.

Futbola dair temel bilgilerini, disiplini ve profesyonelliği de aynı takımda öğrendi. Altyapıda oynarken sürati ve adam eksiltebilme yeteneğiyle öne çıkan Mahmoud, hocasının yakıştırmasıyla 'Trezeguet' olarak anıldı.

Mahmoud 'Trezeguet' Hassan, Mısır Milli Futbol Takımı

1 Temmuz 2012'de 18 yaşındayken A Takıma çıkarılan Mahmoud, 3 yıl boyunca El-Ahly'nin başarısı için mücadele etti.

İlk sezonunda 17 maça çıkarken gol sevinci yaşayamadı. İkinci sezonunda 30 maçta 2 kez fileleri sarstı. Üçüncü ve son sezonunda da 36 maçta forma giyerken 5 gol atıp 8 asist yaptı. 

Mahmoud'un bu istatistikleri Avrupa ekiplerinin de dikkatini çekmişti. Ağustos 2015'te RSC Anderlecht, 1 milyon Euro bedelle Mahmoud'u kiraladı.

Belçika'daki ilk yılında 8 maça çıkıp gol sevinci yaşayamayan Mısırlı, Temmuz 2016'da 2 milyon Euro bedelle Anderlecht'in bonservisli futbolcusu oldu.

RSC Anderlecht Yönetimi, Mahmoud'un daha fazla forma şansı bulması için oyuncuyu Mouscron'a gönderdi. 2016-17 sezonunu Mouscron'da geçiren Mahmoud, o yıl 31 maça çıkarken 7 gol 5 asistlik katkı sağladı.

KASIMPAŞA'NIN TRANSFER BAŞARISI

Belçika Ligi'ndeki bu başarısı yine de RSC Anderlecht için yeterli değildi. 2017-18 sezonu için oyuncu bu kez Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'ya kiralandı. Kasımpaşa, oyuncunun kiralanmasına 500 bin Euro, bonservisine de 1,5 milyon Euro ödeme yaptı.

Mahmoud, Süper Lig'deki ilk sezonunda tam 24 gole katkı sağladı. Bu verimliliği sonraki sezonda da devam etti. 2018-19 sezonunda da 19 golde payı vardı.

İngiltere Premier Ligi ekibi Aston Villa, Kasımpaşa'ya 10 milyon Euro ödeme yaparak Hassan'ın bonservisini aldı. Temmuz 2019'da Aston Villa'nın yolunu tutan Mısırlı, burada kalıcı olamadı.

Trezeguet, Aston Villa

İlk sezonunda 10 gole, ikinci sezonunda da 4 gole katkı sağladı. Aston Villa'daki son yarım sezonunda da gol sevinci yaşayamadı. Sezonun geri kalanını Başakşehir'de kiralık geçiren futbolcu, Süper Lig'de çıktığı 13 maçta 6 gol atıp 4 asist yaptı.

TRABZONSPOR'A MALİYETİ BELLİ OLDU

Sezonun bitimiyle beraber yeniden Aston Villa'ya dönen sol kanat için bir süredir Trabzonspor'un devrede olduğu biliniyordu.

2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu birincilikle tamamlayan Bordo Mavililer, kontratı 2023'te sona erecek Hassan için İngiliz ekibine 4 milyon Euro ödeme yaptı. Oyuncuya da senelik 1,550,000 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.

Mahmoud 'Trezeguet' Hassan, profesyonel futbol kariyerinde 275 resmi maça çıkarken 55 gol atıp 42 kez asist yaptı. Oyuncunun Transfermarkt'teki güncel piyasa değeri ise 10 milyon Euro civarında.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz