Joao Pedro kimdir?

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, son olarak Joao Pedro ile anlaşmaya vardı. Brezilya-İtalya uyruklu futbolcu, 19 Temmuz Salı günü İstanbul'a gelerek kendisini karşılayan heyet ile kulüp binasına doğru hareket etti. Peki, Joao Pedro kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, tecrübeli futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Joao Pedro kimdir?
Joao Pedro kimdir?
GİRİŞ 19.07.2022 11:57 GÜNCELLEME 19.07.2022 11:57

Fenerbahçe, son 8 yıldır Cagliari'de forma giyen Joao Pedro'yu İstanbul'a getirtti. Bir süredir Sarı-Lacivertli ekiple anılan oyuncu, sabah saatlerinde şehre gelerek kulüp binasının yolunu tuttu. Jorge Jesus'un istekleri doğrultusunda transfere yön veren Fenerbahçe Yönetimi, Willian Arao'dan sonra Pedro'yla söz kesti. Peki, Joao Pedro kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, önceki sezon Cagliari'deki gollerin yarısına katkı sağlayan futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Cristiano Ronaldo kimdir?Cristiano Ronaldo kimdir?

JOAO PEDRO KİMDİR?

Tam adıyla Joao Pedro Geraldino dos Santos Galvao, 9 Mart 1992'de Brezilya'da dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 30 yaşındadır. 12 senedir profesyonel futbolculuk yapan Pedro, on numara; forvet arkası ve forvet olarak oynayabiliyor. Milli takım tercihini İtalya'dan yana kullanan futbolcu, Fenerbahçe ile anlaşmaya vardı.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Joao Pedro, Brezilya'nın Minas Gerais eyaletine bağlı Ipatinga kentinde dünyaya geldi. Futbola Minas Gerais eyaletinin en güçlü ekiplerinden Atletico Mineiro'da başladı. 

Çevresindeki insanların yönlendirmeleri ve akranları arasındaki başarısı onu zamanla futbolda kalıcı hale getirdi. Rekabetin üst düzey olduğu Brezilya'da Atletico Mineiro'nun altyapısında yıllarca oynadı.

Keita Balde ve Joao Pedro'nun gol sevinci

Mayıs 2010'da Mineiro'nun A Takımına yükseltilen Pedro, aynı zamanda İtalyan pasaportuna da sahip. Bu sebeple oyuncunun hangi ülkenin milli takımını seçeceği de merak konusuydu.

Pedro, Atletico Mineiro'daki 2 ayının akabinde 2,5 milyon Euro karşılığında o dönem Serie A'da yer alan Palermo'ya transfer oldu. Fakat Palermo'daki iki sezonunda beklentileri karşılayamadı.

O dönemki Palermo teknik heyeti, Pedro'nun takım için yetersiz olduğunu düşünerek oyuncuyu Guimaraes (Portekiz) ve Penarol'a (Uruguay) gönderdi. 2014'te de Brezilya'nın alt lig ekiplerinden Desportivo Brasil'le anlaşmaya vardı.

Joao Pedro, Cagliari

Desportivo Brasil'de sadece 1 gün duran futbolcu, 5 Temmuz'da ülkenin güçlü takımlarından Santos FC'ye kiralandı. Buradaki ilk sezonunda 7 gol atıp 7 asist yaptı. Desportivo, ertesi sezon Pedro'yu Portekiz ekibi Estoril'e yolladı.

Portekiz'deki ilk sezonunu kiralık geçiren oyuncu, 41 maçta 9 gol atıp 5 asist yaptı. 14 gollük katkısı Estoril'i ikna etti. O dönem açıklanmayan bir bonservis bedeliyle Desportivo'dan Estoril'e transfer oldu.

CAGLİARİ'DE PARLADI

Temmuz ayında bonservisi alınan Pedro, Eylül 2014'te 1,3 milyon Euro karşılığında Cagliari'nin yolunu tuttu. Son 8 yılını İtalya'da geçiren futbolcu Serie A'da 217 maça çıkarken 71 gol atıp 20 asist yaptı.

Cagliari'nin küme düştüğü 2021-22 sezonunda da 39 maça çıkan Pedro, 13 gol atıp 4 asist yaptı. Pedro'nun 17 gollük katkısı; 34 gol atabilmiş Cagliari'nin yüzde 50'siydi.

Brezilyalı futbolcunun Cagliari'nin Serie B'ye düşmesinden ötürü takımdan ayrılması uzunca bir süre gündemdeydi. 30 yaşındaki oyuncu, 19 Temmuz'da Fenerbahçe için İstanbul'a gelerek sözleşme görüşmelerine yeniden başladı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz