Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda?

Bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde final heyecanı yaşanıyor. Bir gün önceki eleme turlarının akabinde bugün çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları organize edilecek. Öte yandan, turnuvanın ilk etabında favori güreşçilerin elenmesi de sürpriz olmuştu. Peki, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda?
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda?
GİRİŞ 03.07.2022 14:45 GÜNCELLEME 03.07.2022 14:45

Rekabetin üst düzey olduğu ata sporumuz Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bir kez daha final heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Ali Gürbüz'ün altın kemeri kazandığı organizasyonda bu yıl finale kalan 8 isim belli oldu. Sporcular ilk olarak çeyrek final maçına, daha sonra yarı finale ve en son büyük finale kalabilmek için mücadele edecek. Edirne'deki etkinliği binlerce güreş tutkunu tribünden takip ederken final için geri sayım başladı. Peki, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, merakla beklenen organizasyonun tarihleri...

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl 660'ıncısı, bu yıl da 661'incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma günü itibariyle başladı. Güreşçiler ilk olarak eleme turlarına katıldı. 2 Temmuz Cumartesi günü de eleme maçları oynandı. 3 Temmuz Pazar günü de final müsabakaları organize edilecek. Bu yıl final güreşleri saat 17.30 itibariyle başlayacak. İlk olarak 8 güreşçinin rakipleri belirlenecek, daha sonra çeyrek final maçlarına geçilecek.

Orhan Okulu (Soldaki) ve Ali Gürbüz (Sağdaki)

HANGİ KANALDA?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ülkemizde TRT Spor ve TRT Avaz kanalında canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Güreş tutkunları, final müsabakalarını TRT Spor'un resmi internet sitesinden de seyredebilir. Ayrıca, TÜMSPOR'u ziyaret ederek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin sonucunu ve turnuvaya dair son gelişmeleri tam zamanında öğrenebilirsiniz.

Orhan Okulu'nun kaybettiği an

FİNALİSTLER

Bu sezonun Kırkpınar Yağlı Güreşleri çeyrek finalinde 8 sporcudan sadece 2'si önceki dönemde altın kemer kazanmış sporculardan oluşuyor. İsmail Balaban ve Fatih Atlı dışındaki 6 sporcu, güreş kariyerlerinde altın kemer kazanamamıştı. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde çeyrek finale yükselen sporcular şu şekilde:

  • Hüseyin Gümüşalan,

  • Cengizhan Şimşek,

  • Tanju Gemici,

  • Fatih Atlı,

  • Ertuğrul Dağdeviren,

  • Mustafa Taş,

  • Serhat Gökmen,

  • İsmail Balaban

FAVORİLER ERKEN ELENDİ

Son olarak geçtiğimiz yıl Kırkpınar'da altın kemer takan Ali Gürbüz ile turnuvanın iddialı ismi Orhan Okulu, final etabını göremeden tarihi etkinliğe veda etti. Okulu, 3'üncü turda veda ederken; Ali Gürbüz de 2'nci turda Mehmet Yeşil Yeşil'e yenildi. 3'üncü turun en uzun güreşi de İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek arasında yaşandı. 100 dakika süren güreşi Balaban kazanıp çeyrek finale yükseldi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz