Galatasaray'ın yıldızıydı! Yıllar sonraki değişimi olay oldu

Galatasaray'ın Almanya Bundesliga ekibi Schalke 04'ten kadrosuna kattığı Cassio Lincoln, Ocak 2015'te profesyonel futbol yaşamını noktaladı. Şimdilerde kendi kurduğu danışmanlık şirketinde faaliyet gösteren Lincoln'ün son hali çok konuşuldu. Türk futbolseverler, emekli futbolcunun neredeyse hiç değişmediği şeklinde yorumlar yaptı. İşte, Cassio Lincoln'ün son hali...

Galatasaray'ın yıldızıydı! Yıllar sonraki değişimi olay oldu
Galatasaray'ın yıldızıydı! Yıllar sonraki değişimi olay oldu
GİRİŞ 03.07.2022 12:47 GÜNCELLEME 03.07.2022 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tekniği, oyuna hakimiyeti ve bitirici paslarıyla Galatasaray taraftarının gönlünde taht kuran Cassio Lincoln, Sarı-Kırmızılı ekipte sık sık uyumsuzluklarla gündeme geliyordu.

İstanbul'daki iki yılında Eric Gerets, Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe ve Bülent Korkmaz'la çalışan Lincoln, sadece Alman Skibbe ile uyum sağlamıştı.

ANAHTAR LİNCOLN

Skibbe'nin de futbol anlayışında Lincoln'ün yeri çok ayrıydı. Takımı ileri alanda yönlendiren, pasıyla oyunu şekillendiren ve kapalı savunmalara anahtar rolü gören bir futbolcuydu.

Cassio Lincoln, Galatasaray

Fakat Skibbe'nin ayrılığı Lincoln'ü de etkiledi. Bülent Korkmaz'la bir türlü uyum sağlayamayan Brezilyalı, 2009'un yaz sezonunda takıma katılmadı.

Galatasaray'da Lincoln'ün antrenmanlara katılmadığını gerekçe göstererek oyuncunun kontratını tek taraflı feshetti.

Ünlü oyuncu Türkiye'den ayrıldığında arkasında bir Türkiye Kupası, bir de Süper Lig şampiyonluğu bırakmıştı. 42 Süper Lig maçındaki 13 gol, 19 asistlik katkısı da öne çıkan bir başka detaydı.

SAKATLIK ÇELİŞKİSİ

Fakat Galatasaray'a gelene kadar sakatlık yaşamayan Lincoln'ün, İstanbul'da sakatlıklarla boğuşması da oyuncunun aleyhine bir durumdu.

Ülkesi Brezilya'da ve Almanya'da hiç sakatlanmayan on numara, Türkiye'de 8 farklı sakatlık yaşadı. Bu süreçte 25 maçta forma giyemedi.

Cassio Lincoln ve Karl-Heinz Feldkamp

Özellikle Feldkamp dönemindeki uzun süreli sakatlığı, kamuoyunda da gündeme oturmuştu. Nitekim 2009 yaz kampına katılmaması da bardağı taşıran son damlaydı.

ALEX'LE CORİTİBA'DA BULUŞTU

Lincoln, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Palmeiras, Avai, Coritiba ve EC Bahia'da oynadı. Coritiba'da oynadığı dönemde Alex de Souza'yla yeniden buluşmuştu.

Cassio Lincoln ve Alex de Souza, Coritiba

Türkiye'de iki sezon boyunca iki ezeli rekabet içerisindeki takımın formalarını terleten Lincoln ve Alex, 2012'den 2014'e kadar Coritiba'da oynadı.

2014'te de Coritiba'dan ayrılıp EC Bahia'ya transfer oldu ve profesyonel futbol kariyerini bu takımda noktaladı.

Futbol kariyeri boyunca 378 maça çıkan Lincoln, 79 kez gol sevinci yaşarken 94 asist yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra da kendi danışmanlık şirketini kurdu.

Burada Brezilyalı genç yeteneklere Avrupa'da top oynama fırsatı sunan Lincoln, kariyerini yeşil sahanın dışında sürdürüyor.

27 Ocak'ta 43 yaşına ayak basan Lincoln'ün seneler içerisindeki değişimi ise sosyal medyada gündeme geldi. Yüzlerce Galatasaray taraftarı, Lincoln'ün neredeyse hiç değişmediğini, yıllar içinde aynı kaldığını yorumladı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    fotogtaflarya bitmiş tukenmis seyler bekledim asaga indikce ama adam ayni kalmis
    Cevapla