Harry Kewell'ın son hali Gheorghe Hagi’yi anımsattı

2008-2011 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen ve kariyerini antrenör olarak sürdüren Harry Kewell, son haliyle Sarı-Kırmızılıların efsanesi Gheorghe Hagi’yi anımsattı. Şimdilerde Celtic’te çalışan Avustralyalı, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. İşte, Harry Kewell’ın son hali…

Harry Kewell'ın son hali Gheorghe Hagi’yi anımsattı
Harry Kewell'ın son hali Gheorghe Hagi’yi anımsattı
GİRİŞ 29.06.2022 16:54 GÜNCELLEME 29.06.2022 16:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kariyeri boyunca Leeds United, Liverpool ve Galatasaray gibi ekiplerin formasını giyen Harry Kewell, Temmuz 2014'te profesyonel futbol yaşantısını noktaladı.

Yeşil sahalardan kopamayan Avustralyalı, antrenörlük eğitimini tamamlar tamamlamaz soluğu Ada’da aldı.

Cristiano Ronaldo gemileri yaktı! Menajeri Mendes takım arıyor...Cristiano Ronaldo gemileri yaktı! Menajeri Mendes takım arıyor...

İlk olarak Watford U23 takımını çalıştıran Kewell, burada iki yıl süreyle çalıştı. Watford’dan sonra Crawley Town, Notts County, Oldham Athletic, Barnet’te görevlendirildi.

Barnet'teki 7 maçta 0,29 puan ortalamasında kalan Kewell, buradan da ayrılarak Celtic’in yardımcı antrenörü oldu. 17 Haziran’da İskoç ekibiyle anlaşmaya varan Kewell, Eylül ayında 44’üncü yaşına ayak basacak.

Harry Kewell, Instagram

Antrenörlük kariyeri dışında sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanan Harry Kewell, paylaşımlarıyla yıllar içindeki değişimini gözler önüne seriyor.

Emekli futbolcunun son halini Gheorghe Hagi’yle benzeten taraftarların sayısı ise bir hayli fazla. İnternette yüz binlerce takipçisi bulunan Avustralyalı, ara ara Galatasaray’daki anılarını da paylaşmayı ihmal etmiyor. İşte, Harry Kewell’ın son hali…

KEWELL'IN SON HALİ GÜNDEM OLDU

Futbola memleketi Avustralya'nın Stallions takımında başlayan Harry Kewell, 1995'te İngiltere'nin köklü ekibi Leeds United'la anlaştı.

Harry Kewell, Leeds UnitedLeeds United'daki başarısı ona ülkenin güçlü takımlarından Liverpool'un yolunu açtı. Liverpool, Kewell'ın bonservisi için Leeds United'a 10 milyon Euro ödeme yaptı.

Harry Kewell'ın Liverpool'daki gol sevinciLiverpool'da 5 sezon geçiren Kewell, 2008'de bedelsiz olarak Galatasaray'la anlaşmaya vardı. Üç yıl içinde attığı gollerle, şık hareketleriyle ve taraftara yaklaşımıyla gönüllerde taht kurdu.

Harry Kewell'ın Galatasaray dönemiÖzellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Bordeaux'a (Fransa Ligue 1) attığı gol uzun süre konuşuldu. Attığı golün uzaklığı, topun gittiği yer ve 1-1 devam eden maçın seyrini de değiştirmişti.

Kewell, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Melbourne Victory, Al-Gharafa ve Melbourne City takımlarında forma giydi. 2014'te emekliye ayrıldı. Şimdilerde Celtic'in yardımcı antrenörlüğünü yapan Kewell, son haliyle Gheorghe Hagi'yi anımsattı.

Harry Kewell son haliKewell'ın yan profilden çekilmiş fotoğrafını Gheorge Hagi'nin son haliyle kıyaslayan futbolseverler, iki futbolcunun benzerliğine vurgu yaptı.

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi de Ekim 2010'dan Mart 2011'e kadar Harry Kewell'ın antrenörlüğünü yapmıştı. Rumen antrenör o dönem Galatasaray ile 24 maça çıkarken 1,25 puan ortalamasında kalmıştı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 3
  • ozcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaraya gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biriydi, düzgün karakterli bir insandı.
    Cevapla
  • Akıllı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacaktı, insan bu, yaşlanacak tabi, fit mi kalacaktı.
    Cevapla
  • morinyoo 1 yıl önce Şikayet Et
    ne günlerdi beyaaa mutluydukk
    Cevapla