Müslüman Kante’nin yürek burkan anısı! Hediyesiyle alay ettiler…

İngiltere Premier Ligi’nin ve Avrupa’nın en başarılı futbolcuları arasında gösterilen N’Golo Kante, futbol dışında yürek burkan hikâyeleriyle de öne çıkıyor. Caen’de (Fransa Ligue 1) oynadığı dönemdeki takım arkadaşı Felipe Saad, Müslüman futbolcuyla yaşadığı anıyı yıllar sonra ilk kez açıkladı.

Müslüman Kante’nin yürek burkan anısı! Hediyesiyle alay ettiler…
Müslüman Kante’nin yürek burkan anısı! Hediyesiyle alay ettiler…
GİRİŞ 27.06.2022 19:48 GÜNCELLEME 27.06.2022 20:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hızı, çevikliği ve top kapma kabiliyetiyle Avrupa’nın en iyi futbolcuları arasında yer alan N’Golo Kante, futbol kariyerini Chelsea’de sürdürüyor.

Ünlü boksör Floyd Mayweather aylık gelirini açıkladı! Duyanlar inanamadıÜnlü boksör Floyd Mayweather aylık gelirini açıkladı! Duyanlar inanamadı

Bir önceki yıl Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan futbolcu, aynı zamanda insanın yüreğini dağlayan birden fazla hikâyenin başrolü konumunda.

ÇOCUK YAŞTA BÜYÜK SORUMLULUK

Malili işçi ve göçmen bir ailenin oğlu olarak Paris’te doğan N’Golo, küçük yaşlarda baba acısı yaşadı. Dört kardeşinin ve annesinin geçimini sağlayabilmek için okula gidemedi.

Rengi ve dini kimliğinden ötürü Fransa’da sık sık ırkçılığa maruz kalan Müslüman futbolcu, uzun süre Paris’in banliyösünde kâğıt topladı.

N'Golo Kante, Fransa

Şişe, karton; kâğıt ve değerli olabilecek her türlü çöpü çekçekle taşıyor, her gün onlarca kilometre yürüyordu.

FUTBOLLA TANIŞMASI

1998 Dünya Kupası Kante için de büyük bir dönüm noktası oldu. 7 yaşında çekçekle şehri dolanan Malili, o zamana kadar görmediği kalabalığı Paris meydanında gördü.

Finalde güçlü Brezilya’yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek Dünya Kupası’nı kazanan Fransa, ülke genelinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Arda Güler dünyaca ünlü futbolcularla aynı listede!Arda Güler dünyaca ünlü futbolcularla aynı listede!

Kante futbolun birleştirici tarafına ilk kez o gün tanık oldu. Üstelik kupayı getiren iki golü Zinedine Zidane'ın atması ve insanların Zidane’a methiyeler düzmesi daha da etkileyiciydi.

N'Golo Kante, Caen

Tıpkı Zidane gibi Kuzey Afrika kökleri bulunan Kante de o gün futbola başlamaya karar verdi. İlk durağı Boulogne, ikinci durağı da ülkenin köklü takımı Caen’di.

HEDİYESİ YÜZÜNDEN UTANDI

Müslüman yıldızın 2013-15 yıllarındaki takım arkadaşı Felipe Saad, yıllar sonra ilk kez Kante ile yaşadığı bir anıyı Brezilya basınına anlattı.

Felipe Saad

Temmuz 2020’de profesyonel kariyerini noktalayan Saad, UOL Sport’a verdiği demeçte Kante’nin yürek burkan anısını paylaştı. Brezilyalı savunmacının Kante’yle yaşadığı anısı şu şekilde:

Doğum günü etkinliğime Caen’deki takım arkadaşlarımı çağırdım. Bunun için küçük bir restoran ayarlamıştım. Herkes geldi. Sonra Kante’yi de aradım. O da elinde bir çikolata kutusu ile geldi.

Herkes Kante’nin hediyesiyle alay etti. O da utandı. Bir süre konuşmadı. Sonra hediyesi için benden özür diledi. Bana şimdiye dek hiçbir doğum günü etkinliğine davet edilmediğini ve ne alacağını bilmediğini söyledi.

N’Golo şimdiye kadar tanıdığım en iyi kalpli futbolculardan biri. Onun gibi insanlar artık futbolda yok. Televizyonda gördüğünüz Kante soyunma odasında da aynı. Hiçbir değişiklik yok. O, futbolcular için çok iyi bir örnek

7 yaşındayken Fransa’nın Dünya Kupası zaferine kağıt toplarken şahit olan N’Golo, 20 yıl sonra aynı başarıyı sahada yaşadı.

N'Golo Kante, Dünya Kupası

2018 Dünya Kupası’nda Fransa, Hırvatistan’ı 4-2’lik skorla geçerek bir kez daha mutlu sona ulaştı. Kante de bu kadronun kilit oyuncuları arasındaydı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 6
  • Kagatci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kagat şişekarton demeyin bu sektörde müthiş para dönüyor şuan bu atık hurdaların son dönemde önemli bir adı var hammadde ben ambalaj işi yapıyorum ürünlerden çıkan karton ve naylonları 1 senedir çöpe atmayıp bir köşede topluyorum sonra satın alan adamlara haber veriyorum adamda gelip alıp kapıda parasını veriyor 1 senede 5 bin tl gibi bir rakam çöpe gideceğine artık cebe geliyor
    Cevapla
  • Ansaar'a cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamamak gibi bir sıkıntın var ivedi doktora görün. Arkadaş yapıyormuş zaten kime neyin aklını veriyorsun.
    Cevapla
  • Ansaar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen başla o zaman
    Cevapla
  • müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    kante,mane,vd gerçekten hayatta cok cile çekerek başarıyı bulan oyuncular. bulunduğu yere geldiği yeri unutmadan başardılar.Allah başarılarını daim eylesin
    Cevapla
  • gokhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH (C.C) diye yazalım inşALLAH
    Cevapla
  • HMC 1 yıl önce Şikayet Et
    Getirilen hediyeyle ve onu getirenle alay edecek ego'ya ve kibire sahip olanlar asıl alay edilecek kimselerdir. Onların ruhu bozuk çünkü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle