Fatih Terim aynı günde iki tazminat davasını kazandı

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, avukatı Candaş Gürol aracılığıyla sosyal medyada kendisine hakaret eden iki kişiye tazminat davası açmıştı. Bu dava geçtiğimiz gün Terim’in lehine sonuçlandı.

Fatih Terim aynı günde iki tazminat davasını kazandı
Fatih Terim aynı günde iki tazminat davasını kazandı
GİRİŞ 25.06.2022 18:28 GÜNCELLEME 25.06.2022 18:29
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Uzun yıllar boyunca Galatasaray’da hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yapan Fatih Terim, bu kez tazminat davasıyla gündeme geldi. Sosyal medyada kendisine hakaret eden iki kişiyi avukatına bildiren Terim, 30 bin lira tazminat ödemesi alacak.

Terim ilk olarak hakaret içerikli sözler sarf ettikleri gerekçesiyle Tamer S. Ş. ve Emirhan S. ile davalık olmuştu. Görülen ilk davada bahsi geçen kişilerin tecrübeli teknik direktöre bin 300 lira ödeme yapması kararlaştırılmıştı.

PARA CEZASININ MİKTARI ARTTIRILDI

Fatih Terim’in avukatı Candaş Gürol, konuyu İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Önceki gün görülen davada Tamer S. Ş.’nin 20 bin lira, Emirhan S.’nin 10 bin lira ödemesi yönünde hüküm verildi.

Fatih Terim, Galatasaray

GÜROL: "HUNHARCA İHLAL EDİLDİĞİNİ GÖZLEMLEMEKTEYİZ..."

Avukat Candaş Gürol, davaya ilişkin yaptığı açıklamada: "Kişilik hakların internette hunharca ihlal edildiğini gözlemlemekteyiz. Kişinin ünlü olması sert bir şekilde hakarete uğrayacağını ve kabulleneceği anlamına gelmiyor. Böyle bir yanlış algı var. Hukukta bunun yeri yok. Kimsenin kimseye ünlü diye hakaret etmeye hakkı yok. Tazminatın tamamının kabul edilmesi emsal bir karar" ifadelerini kullandı.

Haziran 2021'de Burak Elmas yönetimiyle beraber yeniden Galatasaray teknik direktörü olan Fatih Terim, kötü gidişata engel olamayarak Ocak 2022'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 23
  • murat sanatci yalova 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih hoca imparator ! Sizin doyumsuz tavriniz çok kaba ! Kim hocanın başardıklarını başarabildi ?hoca tek başına mücadele etmiyor rakipleri belli kim kimi engellemiş?!gidin spordan anlamıyorsunuz saygısızlık yapmayın ! Fatih Terim kendinden daha başarılı insanın elinden öpecek kadar erdemli bir insan !onlarca futbolcu teknik ekipde arkadaşlar hocamızın yol verdiği keşfettiği insanlar..kendisini seviyor bu ülkede başarılarını insanlığını mertligini ayakta alkışlıyorum! Teşekkürler
    Cevapla
  • Ey Türk gençliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı futbol dan anlamayanlar getirdi. Gs başarısı Faruk süren., Hagi yi başkan getirdi o dönem terim karşıydı Hagi olmasaydı UEFA ve lig başarısı olmayacaktı., Faruk başkan gitti Terim hep vardı ne başarısı bazı ezik futbol cahilleri yüzünden Terim Abdurrahman Çelebi oluyor., futbola verdiği zarara ortaksınız. Federasyonu mahkemeye vermek demek Milli takımı vermek demek fıtratı ortada. Hagi'nin kılı olamaz başarı Faruk başkan, Hagi'nin ve TARAFTARIN
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin hicbir yerinde hicbir liginde boyle psikopat tipte bir adam a takim vermezler
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli takimdan Milyon dolarlar ceplerine indi hiç bir başari gosteremeden millettin vergisi ile zehir zıkkım olsun Millet adina
    Cevapla
  • Mehmet. 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah geçmişe bak terimden önce kimler sahnedeydi onların başarı derecesine sonra yorum yaparsın bu gün milli takım bu konuma gelmiş ise mazisi de fatih hoca ve Şenol Güneş in eseridir gönül ister ki daha da iyi olsun
    Cevapla
  • Yalçın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Terim, Bu milletin yakasından düşün artık!
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezaları okuyunca “Sayın” mı oldu adam ^^
    Cevapla
  • MEHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni de mi üzdü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle