Gustavo Scarpa kimdir?

Galatasaray'da Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası başkanlığa seçilen Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde iddialı bir kadro kurabilmek için yardımcılarına talimat verdi. Bu doğrultuda, Palmeiras'ın (Brezilya Serie A) yıldız ismi Gustavo Scarpa takımın gündemine geldi. Peki, daha önce Beşiktaş ve Trabzonspor'la da anılan Gustavo Scarpa kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Scarpa'nın kariyeri ve istatistikleri...

Gustavo Scarpa kimdir?
Gustavo Scarpa kimdir?
GİRİŞ 22.06.2022 15:49 GÜNCELLEME 22.06.2022 15:49

Yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber oyuncu arayışını sürdüren Galatasaray, Palmeiras'ın yıldızı Gustavo Scarpa'yı gündemine aldı. Brezilya basınında çıkan haberlerde, Sarı-Kırmızılıların Brezilyalı oyuncu için teklif yaptığı ve beklemeye koyulduğu öne sürüldü. Palmeiras ile Güney Amerika'nın en büyük organizasyonu olarak bilinen Copa Libertadores'te iki kez zafere ulaşan Scarpa'nın kariyerini Avrupa'da sürdürmeye sıcak baktığı biliniyor. Peki, Gustavo Scarpa kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, on numara pozisyonunda oynayabilen futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Kazımcan Karataş kimdir?Kazımcan Karataş kimdir?

GUSTAVO SCARPA'NIN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Gustavo Henrique Furtado Scarpa, 5 Ocak 1994'te Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine bağlı Campinas kentinde dünyaya geldi. Haziran 2022 itibariyle 28 yaşındadır. Son 4 sezondur Palmeiras'ta forma giyen Scarpa, on numara; sağ kanat ve sol kanat mevkilerinde oynayabiliyor. Oyuncunun Brezilya dışında İtalyan vatandaşlığı da bulunuyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Gustavo Scarpa, küçük yaşta akranlarının ve yakın çevresinin etkisiyle futbola başladı. İlk olarak Brezilya'nın köklü kulüplerinden Fluminense'nin altyapısına girdi. Uzun yıllar bu ekipte eğitim aldı.

Okan Buruk kimdir?Okan Buruk kimdir?

Ocak 2014'te de aynı ekipte profesyonel arenaya çıktı. 20 yaşında profesyonel kontrat imzalayan oyuncu, Brezilya Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de forma giyiyordu.

Gustavo Scarpa, Palmeiras

Yetiştiği Fluminense'deki ilk sezonunda sadece 6 maçta forma giyebildi. Bu karşılaşmalarda da gol veya asist katkısı veremeyince kendine takım aradı.

Miguel Trauco kimdir?Miguel Trauco kimdir?

Fluminense'deki bir yıllık deneyiminin ardından ülkenin yatırım almış ekibi RB Bragantino ile mukavele imzaladı. Bir sezonunu da Bragantino'da kiralık olarak geçirdi.

Bir önceki sezona kıyasla Bragantino'da 28 maça çıkan Gustavo, 5 gol atıp 3 asist yaptı. Daha güçlü bir şekilde döndüğü Fluminense'de 3 yıl boyunca oynadı. 

2015-16 sezonunda 8 gol, 7 asist; 2016-17 sezonunda 3 gol, 15 asist, 2017-18'i de 2 gol, 1 asistle tamamladı. 2017-18 sezonunda 9 milyon Euro seviyesine çıkan Scarpa, aynı sezon bedelsiz olarak Palmeiras'ın yolunu tuttu.

James Rodriguez kimdir?James Rodriguez kimdir?

Son dört sezondur Palmeiras'ın formasını giyen Gustavo Scarpa, takımıyla 2 kez Copa Libertadores'i, 1 kez Sudamericana'yı kazandı. Uluslararası arenadaki bu başarısı ona milli takımın da yolunu açtı. 

2017'de Brezilya Milli Takımı ile Kolombiya karşısında 20 dakika sahada kalan Scarpa, gol veya asist üretemezken milli takım tercihini de Brezilya'dan yana kullanmış oldu. Oyuncunun aynı zamanda İtalya pasaportunun bulunması, olası İtalya tercihine ihtimal veriyordu.

Gustavo Scarpa, Palmeiras antrenmanındayken

8 yıldır profesyonel arenada futbol kariyerini sürdüren Gustavo Scarpa, bu süreçte 293 maça çıkarken 47 gol atıp 68 asist yaptı. 20 kez sarı kart gören oyuncu, kırmızı kartla hiç karşılaşmadı.

GALATASARAY İDDİASI

2018'de geldiği Palmeiras ile 4 yıllık kontrat yapan Gustavo, Aralık 2022'de buradaki kontratının sonuna gelecek. Brezilyalı futbolcunun takım arayışı devam ederken Galatasaray iddiası öne atıldı. Brezilya basınında çıkan haberlerde, Sarı-Kırmızılıların yönetim değişikliğiyle beraber Scarpa'ya teklif yaptığı ileri sürüldü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz