Kazımcan Karataş kimdir?

Bir alt lige düşen Altay Spor Kulübü'nün genç futbolcusu Kazımcan Karataş, Beşiktaş'la temas halinde. Bir süredir adı büyük takımlarla anılan futbolcunun Siyah-Beyazlı ekiple anlaşmaya vardığı iddia ediliyor. Peki, Kara-Kartal'la anlaştığı öne sürülen Kazımcan Karataş kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Kazımcan Karataş kimdir?
Kazımcan Karataş kimdir?
GİRİŞ 21.06.2022 13:56 GÜNCELLEME 21.06.2022 13:57

Yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber yeni bir yapılanmanın içerisine giren Beşiktaş, yerli ve yabancı isimlerle transfer görüşmelerini sürdürüyor. Siyah-Beyazlı ekip son olarak Altay Spor Kulübü'nün genç futbolcusu Kazımcan Karataş'la anılıyordu. Basında çıkan haberlerde Kazımcan transferinin son aşamaya geldiği öne sürüldü. Peki, Beşiktaş'la anlaştığı iddia edilen Kazımcan Karataş kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Miguel Trauco kimdir?Miguel Trauco kimdir?

KAZIMCAN KARATAŞ'IN BİYOGRAFİSİ

Kazımcan Karataş, 16 Ocak 2003'te İzmir'de dünyaya geldi. 19 yaşındadır. Sol bek, sol kanat ve sağ kanatta oynayabiliyor. 4 Ağustos 2020'de A Takıma katılan genç ismin, Altay'la olan kontratı 30 Haziran 2026'da sona eriyor. Kazımcan'ın Transfermarkt'teki güncel piyasa değeri 950 bin Euro seviyesinde.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Altay Spor Kulübü'nün gelecek vadeden isimlerinden Kazımcan Karataş, futbola Altay'ın altyapısında başladı. Futbola başlamasında abisi Eren Karataş'ın etkisi büyüktü. Henüz 10 yaşındayken (2013) Siyah-Beyazlı ekibin altyapısına girdi. 

Kazımcan Karataş, Altay

Abisi Eren Karataş'la beraber uzun süre Altay altyapısında eğitim aldı. 2020'ye kadar çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Kazımcan, sol bek; sağ kanat ve sol kanatta oynayabilmesinden ötürü antrenörlerine birden fazla opsiyon sunuyordu.

Dimitris Itoudis kimdir? Dimitris Itoudis kimdir?

Bu durum Altay altyapısındaki antrenörlerin de takdirini topluyordu. 2020'de hocalarının da olumlu referansıyla A Takıma yükseltildi. Abisi Eren Karataş'tan 6 ay önce A Takım'da profesyonel kontrat imzaladı. Profesyonel arenadaki ilk maçına da 18 Ocak 2020'de çıktı. Ümraniyespor'a karşı alınan 1-0'lık mağlubiyette, 90+2'de oyuna girdi.

Altay'ın bir üst lige yükseldiği 2020-21 sezonunda da 6 kez forma şansı buldu. Bu karşılaşmaların 6'sını da 1. Lig'de oynarken, Eskişehir'e karşı alınan 5-0'lık galibiyette gol sevinci yaşadı. 

KAZIMCAN, SÜPER LİG'DE!

Altay Süper Lig'e yükseldikten sonra Kazımcan'ın abisi Eren Karataş gibi deneyim kazanması için kiralanması bekleniyordu. Nitekim Eren'i İzmir'in 3. Lig ekiplerinden Bergama Belediyespor'a göndermişlerdi. Fakat Mustafa Denizli, Kazımcan'ı kadroda tuttu.

Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonunda 23 maça çıkan Kazımcan, 2 kez asist yaptı. Türkiye Kupası'nda da 2 maçta forma giydi. Toplam bin 616 dakika sahada kalırken sadece 1 kez sarı kart gördü. 25 maçta kırmızı kart cezası almadı.

Genç futbolcunun piyasa değeri de Ocak ayından Haziran ayına kadar olan süreçte 225 bin Euro'dan 950 bin Euro'ya yükseldi.

RIDVAN'IN ALTERNATİFİ

Beşiktaş'ın sol bek oyuncusu Rıdvan Yılmaz'ın Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt'la görüşme halinde olmasından ötürü Siyah-Beyazlılar alternatif isimlere yöneldi. Önceki gün Miguel Trauco ismi öne çıkarken, bu kez Kazımcan Karataş'la anlaşıldığı iddia edildi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz