Irkçılık mağduru Kylian Mbappe’den "milli takım” resti! “Ben yokken daha mutluysanız…”

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint-Germain’in yıldızı Kylian Mbappe, EURO 2020 turnuvasında kaçırdığı penaltıdan ötürü ırkçılık temalı mesajlar aldı. Milli takımı bırakmayı düşünen futbolcu, konuyu Fransa Futbol Federasyonu’na taşıdı.

Irkçılık mağduru Kylian Mbappe’den "milli takım” resti! “Ben yokken daha mutluysanız…”
Irkçılık mağduru Kylian Mbappe’den "milli takım” resti! “Ben yokken daha mutluysanız…”
GİRİŞ 20.06.2022 18:50 GÜNCELLEME 20.06.2022 18:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İsviçre’ye karşı son derece kritik bir penaltı atışını gole çeviremeyen Kylian Mbappe, uzunca bir süre eleştiri oklarının hedefindeydi.

Samuel Eto'o'nun başı dertte! Vergi kaçırdığı ortaya çıktı, hapis cezasına çarptırıldı...Samuel Eto'o'nun başı dertte! Vergi kaçırdığı ortaya çıktı, hapis cezasına çarptırıldı...

Penaltı atışlarında İsviçre, Fransa’yı mağlup ederek bir üst tura yükselirken son Dünya Şampiyonu turnuvaya dramatik bir şekilde veda etmişti.

Mario Gavranovic, İsviçre Milli Takımı

Mbappe’ye ise futbol çevrelerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Maçın akabinde binlerce “ırkçılık” temalı mesajlar aldığını iddia eden futbolcu, Fransa Futbol Federasyonu ile hararetli bir görüşme gerçekleştirdi.

Miguel Trauco kimdir?Miguel Trauco kimdir?

Federasyon Başkanı Noel Le Graet’le görüşen Mbappe, istenmediği takdirde milli takımı bırakacağını net bir şekilde ifade etti.

"ARTIK MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEMİYORDU"

PSG’li yıldızın görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Le Graet: “Onunla EURO 2020’den sonra görüştüm. Kaçırdığı penaltıdan sonra Federasyonun kendisini savunmadığını söyledi. Beş dakika ofisimde kaldı. Kızgındı. Artık milli takımda oynamak istemiyordu” diye konuştu.

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Noel Le Graet

Kylian Mbappe ise Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet’in açıklamalarına sosyal medya üzerinden sert bir şekilde cevap verdi. Mbappe: “Ona (Le Graet) durumun ırkçılıkla ilgili olduğunu açık bir şekilde izah ettim. Ama o ortada ırkçılık olmadığına kanaat getirdi” dedi.

"BUGÜNE DEK 1 EURO ALMADIM..."

Paris Saint-Germain’le yeni kontrat yapan hücum oyuncusu şu sözlerle devam etti:

“Bugüne dek Fransa Milli Takımı için 1 Euro bile almadan oynadım. Hiçbir zaman para talep etmedim. Etmeyeceğim de. Onlara sorun oluşturmak istemedim. Ama insanlar beni sorun olarak görüyordu. Belki bensiz de kazanabilirlerdi. Kişisel egolarım yüzünden kaybettiğimizi söylediler.

Kylian Mbappe, Fransa Milli Takımı

Burada en önemli şey Fransa Milli Takımı’dır. Ben yokken daha mutluysanız ayrılmaya hazırım. Başkan’la görüştüm. Bana “maymun” dediklerini söyledim. İkisi aynı şey değil. Ben penaltıyı kaçırdığım için şikayet etmedim. Penaltı benim sorumluluğumdaydı

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 8
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen de nereliysen o milli takim için oynasaydin Fransa milli takımı Afrika birleşmiş millet leri gibi
    Cevapla
  • Taka tika tüto 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki fb liler gibi irkci yali cocuklari
    Cevapla
  • Niğdeli 1 yıl önce Şikayet Et
    İyice hortluyor Avrupa'nın eski huyları. Daha kötüye gidecek belli yani.
    Cevapla
  • Salla gitsin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafana silah mı dayadılar fransız ol diye?
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların işine ne kadar çok yararsan o kadar insansın, yaramazsan hayvan kadar bile değer vermezler, bu zamana kadar anlamış olman gerekirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle