Samuel Eto'o'nun başı dertte! Vergi kaçırdığı ortaya çıktı, hapis cezasına çarptırıldı...

Bir dönem ülkemizde Antalyaspor ve Konyaspor forması giyen Samuel Eto'o, İspanyol mahkemesindeki duruşmasında vergi kaçırdığını itiraf etti. Aynı zamanda Kamerun Futbol Federasyonu Başkanlığı da yapan Eto'o'ya 22 ay hapis cezası verildi.

Samuel Eto'o'nun başı dertte! Vergi kaçırdığı ortaya çıktı, hapis cezasına çarptırıldı...
Samuel Eto'o'nun başı dertte! Vergi kaçırdığı ortaya çıktı, hapis cezasına çarptırıldı...
GİRİŞ 20.06.2022 17:54 GÜNCELLEME 20.06.2022 17:54

Barcelona formasıyla özdeşleşmiş, Real Madrid, Inter ve Chelsea gibi büyük takımların formasını giymiş Samuel Eto'o, İspanya'da oynadığı dönemde vergi kaçırdığını kabul etti.

Futbolu bıraktıktan sonra Kamerun Futbol Federasyonu'nda aktif rol üstlenen, hatta Federasyona başkan seçilen Eto'o, 22 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2006-2009 yılları arasında 3 milyon 830 bin Euro vergi ödemesi yapmayan Kamerunlu, uzunca bir süredir İspanyol mahkemelerinde yargılanıyordu.

İMAJ GELİRLERİNİ KAÇIRDI, BABASINI SUÇLADI

2006'da Puma'daki imaj haklarını Barcelona'ya devreden Eto'o, yüklü miktarda kazanç sağlamıştı. Bu kazancın vergisini ödemediği iddia edilen futbolcu, vergi kaçırma suçlamalarından menajerini sorumlu tutmuştu.

Samuel Eto'o

Eto'o'nun o dönem İspanya hazinesine vergi ödememek için Macaristan'da şirket açtığı, imaj gelirlerini buradan vergilendirdiği saptanmıştı.

Mesalles'i babası gibi gördüğünü belirten Kamerunlu: "Vergi kaçırdığıma ilişkin suçlamaları kabul ediyorum. Ama o zamanlar çok küçüktüm. Babam (Mesalles) benden bunu yapmamı istedi. Ben de onun istediği her şeyi yaptım. Lütfen bunu bilin" sözleriyle kendini savundu.

MESALLES'E REKOR CEZA

Eto'o'nun bu savunmasından sonra Jose Maria Mesalles'e 1 milyon Euro ceza kesildi. Para cezası dışında dolandırıcılık ve zimmete para geçirme suçlarından yargılandı.

Mesalles'in davasında, deneyimli menajerin Eto'o'ya 18 milyon Euro tazminat ödemesine de hükmedildi. Fakat ünlü menajer bu parayı hiçbir zaman Eto'o'ya ödemedi.

Eto'o da İspanya'ya olan borcunun bir bölümünü ödedi. Fakat kalan kısmı ödemeyince bu kez 1 milyon 750 bin Euro ceza kesildi.

ETO'O'YA HAPİS CEZASI

İspanya'daki vergi cezası 4 milyon Euro'ya yaklaşan Eto'o, borcunu ödememekte diretince ertelenmiş 22 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samuel Eto'o, Konyaspor

Afrika'da iki kez "Yılın Oyuncusu" seçilen Samuel Eto'o, kariyeri boyunca 722 resmi maça çıkarken 362 gol atıp 115 asist yaptı. Süper Lig'de de Antalyaspor ve Konyaspor formalarıyla 89 maçta forma giyen Eto'o, 50 gol atıp 15 asist yaptı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz