Bir dönemin yıldızı Kieron Dyer organ nakli sırasında! "İkinci bir şans istiyorum..."

Futbolseverlerin aklında Newcastle United formasıyla kalan Kieron Dyer, yakalandığı bir hastalıktan ötürü karaciğerini kaybetme noktasına geldi. İkinci bir şansı hak ettiğini söyleyen futbolcu, sosyal medyada gündeme oturdu.

Bir dönemin yıldızı Kieron Dyer organ nakli sırasında! "İkinci bir şans istiyorum..."
Bir dönemin yıldızı Kieron Dyer organ nakli sırasında! "İkinci bir şans istiyorum..."
GİRİŞ 19.06.2022 18:13 GÜNCELLEME 19.06.2022 18:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1996'dan 2013'e kadar aktif bir şekilde profesyonel futbolculuk yapan Kieron Dyer, yakalandığı hastalıktan ötürü karaciğerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Milyonda bir görülen "Primer Sklerozan Kolanjit" teşhis konulan ünlü isim, organ nakli için sıraya girdi.

Kieron Dyer, West Ham United

İngiliz basınından Daily Mail'e konuşan Dyer, ikinci bir şansı hak ettiğini söylerken; bunun kendisi için ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekti. Antigua ve Barbuda asıllı emekli futbolcu, "PSK" teşhisinden önce Ipswich Town'da yardımcı antrenörlük yapıyordu.

Neymar'dan flaş karar! Sadece takım arkadaşları biliyor...Neymar'dan flaş karar! Sadece takım arkadaşları biliyor...

"GİDEREK DAHA FAZLA YORULUYORUM..."

Birkaç ay daha dayanmak zorunda olduğunu anlatan Kieron Dyer, kendi durumundan daha kötü vakaların varlığından bahsetti. "Sırada birkaç haftası kalmış insanlar var. Açıkçası ben acil kategoride değilim ama giderek daha fazla yoruluyorum. Biraz daha dayanmam gerekiyor" diye konuştu.

"BENİM MUTLULUĞUM BAŞKALARININ HÜZNÜ OLACAK"

Hayatta kalmasının bir başka insanın ölümüne bağlı olduğunu belirten Kieron Dyer, bağışçı olmayı düşünen aileyle irtibata geçeceğini belirtti. "Benim yaşamam, benim mutluluğum; başka insanların hüznü olacak. Bunun farkındayım. Ama kimin karaciğeri bana bağışlanırsa bağışlansın, o insanı gururlandıracak işler yapacağım. Ameliyattan sonra bağışçı aile ile geçmenizi teşvik ediyorlar. Ben de bunu yapmaya niyetliyim" dedi.

Kieron Dyer, İngiltere Milli Takımı

İkinci bir şansın kendisi için ne kadar değerli olacağını ifade eden emekli futbolcu: "Eğer ben de bir yakınımı kaybetseydim, organ bağışını teşvik ederdim. Bu beni biraz daha rahatlatırdı. İnsanın sevdiğini kaybetmesi gerçekten zor ama başka bir kişinin ikinci şansı olmak çok cömertçe" ifadelerini kullandı.

KİERON DYER KİMDİR?

29 Aralık 1978'de İngiltere'nin Ipswich kentinde dünyaya gelen Kieron Dyer, futbola doğduğu kentin en köklü takımlarından Ipswich Town'da başladı. 1999'da 21 yaşındayken 8 yıl boyunca formasını giyeceği Newcastle United'a transfer oldu.

Newcastle, Dyer'in transferi için Ipswich'e 9 milyon Euro ödeme yaptı. O dönem için astronomik sayılan bu meblağ, 2007'deki 12 milyon Euro değerindeki yeni transferiyle tekerrür etti. 2007-2011 yıllarında West Ham'da oynayan Dyer, 1 Temmuz 2013'te Middlesbrough'da kariyerini noktaladı.

Kieron Dyer, Ipswich Town

33 kez İngiltere Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen emekli futbolcu, farklı tarihlerde üç büyük sakatlık atlattı. 2007'de bacağı kırılan futbolcu, 2008'de ayağından sakatlık yaşadı. 2011'de de dizinden ameliyat geçiren Dyer, 32 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başlayan tecrübeli isim, Aralık 2021'de Ipswich Town'da yardımcı antrenörlüğe yükseltilmişti. Fakat bu görevde de sağlık sorunlarından ötürü sadece 6 gün kaldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Malatya ya gel. 1 numara...
    Cevapla