Bertrand Traore kimdir?

Emre Belözoğlu idaresinde çalışmalarını sürdüren Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, son olarak Aston Villa'nın kanat oyuncusu Bertrand Traore ile ilgilenmeye başladı. Basında çıkan haberlerde Traore ile anlaşıldığı iddia edildi. Peki, Bertrand Traore kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Afrikalı futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Bertrand Traore kimdir?
Bertrand Traore kimdir?
GİRİŞ 19.08.2022 21:10 GÜNCELLEME 19.08.2022 21:10

Avrupa'da yolculuğunu sürdüren Medipol Başakşehir, güçlü bir kadro kurabilmek için kolları sıvadı. Önümüzdeki hafta Royal Antwerp deplasmanına gitmeye hazırlanan ekip, Bertrand Traore'le ile anlaşmaya vardı. Peki, Bertrand Traore kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Afrikalı hücum oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri...

BERTRAND TRAORE'NİN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Bertrand Isidore Traore, 6 Eylül 1995'te Burkina Faso'nun Bobo-Dioulasso kentinde dünyaya geldi. Ağustos 2022 itibariyle 26 yaşındadır. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'da oynayan Traore, 8 yıldır profesyonel futbolculuk yapıyor. Orjini sağ kanat olan futbolcu, sol kanat ve forvette de performans gösteriyor.

Romain Saiss kimdir?Romain Saiss kimdir?

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Bertrand Traore futbola yatkın bir ailede gözlerini açtı. Sadece ailesinde değil, yakın çevresinde de "futbol" kurtuluş kaynağı olarak görülüyordu. Abisi Alain Traore ve kuzeni Lassina Traore gibi o da futbolcu olmaya öykündü. Nitekim abisi Cibuti takımlarından Arta/Solar'da, kuzeni de Shakhtar Donetsk'de oynuyordu. 

Bertrand Traore, Aston Villa

Küçük yaşlarda doğduğu kentin takımlarından ASF Bobo-Dioulasso'da futbola başladı. Uzun yıllar bu ekibin altyapısında eğitim aldı. Eğitim süreci devam ederken Fransız ekibi  Auxerre, Bertrand'ı transfer etti. 2009'daki bu transfer, onun dönüm noktası oldu.

Andrea Belotti kimdir? Andrea Belotti kimdir?

AUXERRE'DEN CHELSEA'YE UZANAN YOL

14 yaşında geldiği Fransa'da uzun yıllar futbol eğitimine devam etti. 15 yaşındayken U17 takımında, 16 yaşında U19 takımına yükseltildi. Genç oyuncunun tekniği, fiziği ve kapasitesi Avrupa'daki diğer ekiplerinde dikkatini çekmişti. Ekim 2013'te İngiltere Premier Ligi'nin köklü takımlarından Chelsea, Traore'yi altyapıya transfer etti.

Bertrand Traore, Chelsea

O dönemde ve sonrasında Traore'nin transfer ücreti veya yetiştirme bedeli kamuoyu ile paylaşılmadı. 17 yaşında Chelsea'nin U21 takımına gönderilen futbolcu, bir sezonun akabinde A Takıma yükseltildi. İngiliz tarafı, Traore'nin tecrübe kazanması için oyuncuyu Hollanda Eredivisie'ye gönderdi.

HOLLANDA YILLARI

Oyuncunun ilk durağı da Vitesse oldu. 2014-15 sezonunda 19 yaşında olan Bertrand, o dönem 37 maça çıkıp 18 gol, 7 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Üstelik sezon genelinde sadece 4 kez sarı kart görüp kırmızı kart almaması dikkate değer bir başka noktaydı.

Londra'ya güçlü bir şekilde dönen Burkina Fasolu futbolcuyu Chelsea, sonraki sezonda takımda tuttu. Ancak Vitesse'teki forma şansının sadece yarısını Ada'da bulabildi. 18 maçta 5 gol atarken 1 kez asist yaptı. Fakat bu verim de Chelsea için yetersizdi. Maviler, sonraki sezon 2 milyon Euro kiralama ücretiyle Bertrand'ı Eredivise'nin köklü kulübü AFC Ajax'a yolladı.

Bertrand Traore, AFC Ajax

21 yaşında Hollanda'ya geri dönen hücum oyuncusu, burada 39 maça çıkarken 13 gol 6 asistle oynadı. Bu performans da hanesine olumlu şekilde yansıdı. Fakat yine de Chelsea için yetersizdi. Maviler, yaz transfer sezonunda Traore'yi 10 milyon Euro bedelle Olympique Lyon'a gönderdi.

LYON'DA MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ

Traore için Fransa'daki ilk sezonu altın niteliğindeydi. 7 yıllık aradan sonra tekrar Fransa'ya dönen Burkina Fasolu, ilk yılında 44 kez sahaya çıktı. Hocasının bu cömert yaklaşımına da 19 gol, 7 asistle karşılık verdi. Fakat sonraki iki sezonda bu verimi tekrar edemedi.

Bertrand Traore, Olympique Lyon

Olympique Lyon da 2020'de 10 milyon Euro'ya aldığı Traore'yi 18 milyon 400 bin Euro bedelle İngiltere Premier Ligi takımlarından Aston Villa'ya yolladı.

GERRARD KADRODA DÜŞÜNMÜYOR

3 sezonun akabinde yeniden İngiltere'ye dönen oyuncu, Aston'daki ilk sezonunda 15 gole katkı sağladı. Fakat geçtiğimiz sezon Steven Gerrard, Traore'yi rotasyon oyuncusu olarak değerlendirdi. O da 10 maça çıkarken gol veya asist yapamadı. Üstelik 10 maçta sadece 277 dakika süre bulabildi.

Aston Villa Teknik Direktörü Steven Gerrard

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz