Emir Tintiş kimdir? Bonservissiz olarak Galatasaray'dan ayrıldı! Fatih Karagümrük...

Fatih Karagümrük, yeni sezon öncesinde Galatasaray U19 takımında forma giyen Emir Tintiş'i renklerine bağladı. 18 yaşındaki sol bek oyuncusu, Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılırken sitem dolu bir açıklama da yaptı. Peki, Emir Tintiş kimdir?

Emir Tintiş kimdir? Bonservissiz olarak Galatasaray'dan ayrıldı! Fatih Karagümrük...
Emir Tintiş kimdir? Bonservissiz olarak Galatasaray'dan ayrıldı! Fatih Karagümrük...
GİRİŞ 14.06.2022 18:19 GÜNCELLEME 14.06.2022 18:19

17 Haziran'da başlayacak 1. Transfer Dönemi öncesinde kulüpler birer birer renklerine bağladıkları oyuncuları kamuoyu ile paylaşıyor. Son olarak Andrea Pirlo'yu teknik direktörlük koltuğuna getiren Fatih Karagümrük, Galatasaray'ın U19 takımından Emir Tintiş ile anlaşmaya vardı. Sarı-Kırmızılı ekipteki kontratı sona eren Tintiş, bedelsiz olarak Karagümrük'ün yolunu tuttu. Peki, Emir Tintiş kimdir?

Andrea Belotti kimdir? Andrea Belotti kimdir?

EMİR TİNTİŞ'İN BİYOGRAFİSİ

Emir Tintiş, 12 Ocak 2004'te Edirne'de dünyaya geldi. 18 yaşındadır. Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün futbolcusudur. Orjini sol bek olan Tintiş, aynı zamanda orta saha solda da performans gösterebiliyor. Tintiş, 17 Haziran'da resmi olarak Karagümrük'e katılacak. 

KARİYERİ ve İSTATİSTİKLERİ

Futbola Beşiktaş'ın akademilerinde başlayan Emir Tintiş, 2014 yılında Siyah-Beyazlı ekibin lisanslı futbolcusu oldu. O dönem 10 yaşında olan futbolcu, 2 yıl süreyle alt yaş kategorilerinde forma giydi.

Emir Tintiş, Galatasaray U19 takımıyla Yeni Malatyaspor maçında

Ailesinin de Edirne'de olması hasebiyle 2016'da Edirne Devlet Su İşleri Spor Kulübü ile anlaşmaya vardı. Buradaki bir sezonluk performansının akabinde bu kez Galatasaray'ın radarına girdi.

Galatasaray, Eylül 2017'de bonservis ödemesi yapmaksızın Emir Tintiş'i altyapıya transfer etti. 13 yaşında geldiği Sarı-Kırmızılı ekipte çeşitli yaş kategorilerinde oynayan futbolcu, Ağustos 2020'de U-19 takımına yükseltildi.

U19 takımındaki ilk iki sezonunu kupasız kapatan Tintiş, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile bu kategoride şampiyonluk yaşadı. Sarı-Kırmızılı formayla 30 maça çıkarken 8 gol atıp 5 asist yaptı. 13 golde doğrudan katkısının olması sebebiyle diğer kulüplerin de radarındaydı.

Emir Tintiş

Aynı zamanda Türkiye A Milli Takımının alt yaş kategorilerinde de forma giyen futbolcu, sırasıyla U15, U16 ve U18 takımlarına çağrıldı. 8 Ekim 2021'de U18'le ilk maçına çıkarken, şimdiye dek aynı kategoride 10 maçta forma giydi.

FATİH KARAGÜMRÜK'E TRANSFER OLDU

Galatasaray'daki kontratı sona eren Emir Tintiş, bir süredir yeni kulüp arayışındaydı. Teknik direktörlük koltuğunu Andrea Pirlo ile dolduran Karagümrük, sol bek transferi için de Tintiş'le anlaşmaya vardı. Tintiş bugün Karagümrük'ün tesislerine giderek kendisini İstanbul ekibine bağlayan kontratı imzaladı. Şimdilik genç futbolcunun kontratının detayları bilinmiyor.

GALATASARAY'A SİTEM ETTİ

18 yaşındaki genç futbolcunun Fatih Karagümrük'le kontrat yapması sosyal medyanın da gündemine oturdu. Tintiş, Galatasaray'dan ayrılığına ilişkin yaptığı açıklamada: "Tek isteğim olan profesyonel kontrat talebim uzun zamandır kulübüm tarafından cevapsız bırakıldı ve herhangi bir resmi teklif tarafıma iletilmedi. Kariyerimi de düşünmek zorunda olduğum için şimdi kalbim buruk bir şekilde sizlere veda ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz