MAÇ ÖZETİ | Türkiye 2-0 Litvanya (UEFA Uluslar Ligi)

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Türkiye A Milli Futbol Takımımız, İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda Litvanya'yı ağırladı. On bini aşkın seyircinin tribünden takip ettiği mücadeleyi Milliler 2-0'lık skorla kazanmasını bildi. Böylece, gruptaki puanını 12'ye çıkardılar.

MAÇ ÖZETİ | Türkiye 2-0 Litvanya (UEFA Uluslar Ligi)
MAÇ ÖZETİ | Türkiye 2-0 Litvanya (UEFA Uluslar Ligi)
GİRİŞ 14.06.2022 23:44 GÜNCELLEME 15.06.2022 10:10

UEFA Uluslar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden Türkiye A Milli Futbol Takımımız, grup aşamasının dördüncü maçında Litvanya ile karşılaştı. Daha önce Vilnius'a gidip Litvanya'yı 6-0 gibi net bir farkla mağlup eden Milliler, bu kez Gürsel Aksel Stadyumu'nda sahaya indi. Maç öncesinde gerek Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerekse Litvanya Futbol Federasyonu aracılığıyla bilet satışları yapıldı. Taraftar desteğiyle sahaya çıkan Ay-Yıldızlılar, Baltık temsilcisini 2-0'lık skorla geçmesini bildi. Galibiyeti getiren goller Kaan Ayhan ve Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

TÜRKİYE LİTVANYA MAÇININ YAYIN BİLGİLERİ

Türkiye A Milli Futbol Takımımız ile Litvanya Milli Takımının oynadığı UEFA Uluslar Ligi karşılaşması, ülkemizde TRT1 kanalında canlı ve şifresiz olarak izlenebiliyor. Ayrıca, TRT1 kanalının resmi internet sitesinde de maç yayını yapılıyor. Bu iki adres dışında, TÜMSPOR'u ziyaret ederek karşılaşmaya dair son gelişmelerden tam zamanında haberdar olabilirsiniz.

MAÇ NE ZAMAN?

Türkiye ile Litvanya arasındaki grup aşamasının dördüncü maçı, 14 Haziran Salı günü saat 21.45'te başlıyor. Bu müsabaka, İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanıyor. Litvanya maçı için satışa sunulan 19 bin 713 biletin tamamı tükendi. Öte yandan, maç saatinde kentteki hava sıcaklığının 28 derece olması ve yağışsız geçmesi bekleniyor.

Serdar Dursun, Türkiye A Milli Futbol Takımı

HAKEMLER

  • Stephanie Frappart

  • Mikael Berchebru

  • Cyril Mugnier

  • Mikael Lesage

  • Benoit Millot

  • Pierre Gaillouste

Türkiye Litvanya maçının saha içi hakemleriyle VAR ve AVAR'ı Fransa Futbol Federasyonu'ndan (FFF) atandı. Müsabakanın kadın hakemi Stephanie Frappart hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz.

Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...Stephanie Frappart kimdir? Türkiye Litvanya maçından önce dikkat çeken detay! Daha önce de...

BİLET FİYATLARI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından satışa sunulan Litvanya maçının biletleri PassoLig'de işlem gördü. 1. Kategori için 100 Türk Lirası, 2. Kategori için de 50 Türk Lirası talep edildi. Satışa sunulan 19 bin 713 biletin tamamı günler içerisinde tükendi.

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

TÜRKİYE: Altay, Zeki, Kaan, Çağlar, Ferdi, Salih, Hakan, Cengiz, Kerem, Halil, Serdar.

LİTVANYA: Bartkus, Baravykas, Girdvainis, Klimavicius, Barauskas, Lasickas, Megelaitis, Uzela, Milasius, Golubickas, Cernych.

MİLLİLERİN UEFA ULUSLAR LİGİ SERÜVENİ

UEFA Uluslar Ligi'ne C kategorisi, 1. Grup'tan dahil olan A Milli Futbol Takımımız, şimdiye dek 3 maç oynadı. Faroe Adaları'nı 4-2; Litvanya'yı 6-0 yenen Milliler, Lüksemburg'u da deplasmanda 2-0'lık skorla geçmesini başardı. Grubun dördüncü maçında da Litvanya rövanşı bulunuyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz