Erling Haaland'ın yıllık kazancı ne kadar? Manchester City'deki kontratının detayları belli oldu!

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City, forvet hattındaki sorunu çözebilmek için Borussia Dortmund'un yıldızı Erling Braut Haaland (Norveç) ile anlaşmaya vardı. Kulübün sosyal medya hesabından Haaland'ın transferine yönelik paylaşım yapılırken kontratının ilk detayları da belli oldu. Peki, Haaland Manchester City'den senelik kaç parak kazanacak?

Erling Haaland'ın yıllık kazancı ne kadar? Manchester City'deki kontratının detayları belli oldu!
Erling Haaland'ın yıllık kazancı ne kadar? Manchester City'deki kontratının detayları belli oldu!
GİRİŞ 13.06.2022 18:07 GÜNCELLEME 13.06.2022 18:08

Sergio "Kun" Agüero'nun ayrılığından sonra forvet hattında sorun yaşayan Manchester City, bu noktayı dünyanın en değerli ikinci futbolcusu Erling Braut Haaland ile doldurdu. Tıpkı babası Alf-Inge Haaland gibi 2000 doğumlu yıldız da Manchester City ile anlaşmaya vardı. Avrupa'daki kaynakların yayınladığı ilk bilgilere göre İngiliz ekibi, Alman Borussia Dortmund'a 60 milyon Euro ödeme yaptı. Fakat oyuncunun senelik kazancı da merak ediliyor. Peki, Erling Haaland Manchester City'den senede kaç para kazanacak?

ERLİNG BRAUT HAALAND MANCHESTER CİTY'DE!

Son iki sezondur Real Madrid, Manchester United; Bayern Münih ve Manchester City gibi ekiplerin takibindeki Erling Haaland, 60 milyon Euro'luk bonservis ücretiyle Pep Guardiola'nın takımına transfer oldu.

Erling Braut Haaland, Manchester City

Babasından ötürü koyu bir City taraftarı olan futbolcu, yıllar sonra tekrar Manchester kentine ayak bastı. 21 yaşındaki yıldız önümüzdeki sezondan itibaren Pep Guardiola'nın gol yollarındaki tehlikeli silahı olacak.

YILLIK KAZANCI DUDAK UÇUKLATIYOR

İngiliz basınında çıkan ilk haberlere göre, 21 yaşındaki yıldıza haftalık kontrat önerildiği; 7 gün için 375 bin Sterlin ile 450 bin Sterlin arasında ödeme yapılacağı iddia edildi.

Haaland'ın kontratı City tarafından açıklanmazken, kazancının Kevin De Bruyne'ye yakın olacağı belirtildi. Haaland, haftada 375 bin Sterlin kazanması halinde yılda 19,5 milyon (22 milyon 740 bin Euro); 450 bin kazanması halinde de 23 milyon 400 bin (27 milyon 347 bin Euro) gelir elde edecek. 

MBAPPE'NİN GERİSİNDE KALDI

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint-Germain ile kontrat yenileyen Kylian Mbappe, transfer dedikodularını 3 yıl süreyle ötelemişti. Önceki kontratında 22 milyon Euro kazanan Mbappe, yeni kontratıyla beraber bu kazancını 100 milyon Euro seviyesine çıkardı.

Kylian Mbappe ve Erling Braut Haaland Şampiyonlar Ligi seremonisinde selamlaşıyor

Üstelik, bonus olarak da 300 milyon Euro imza parası verildi. Manchester City ile masaya oturan Haaland, kendisiyle birlikte en değerli oyuncu olarak gösterilen Mbappe'nin 5 kat gerisinde yer alıyor.

HAALAND'IN İSTATİSTİKLERİ

Norveç Eliteserien'de, Avusturya Bundesliga ve Almanya Bundesliga'da oynayan Erling Braut Haaland, şimdiye dek 183 maça çıkarken 135 gol atıp 36 asist yaptı. Toplamda 171 gole katkı sağlayan Norveçli, 21 yaşında olmasına karşın Avrupa'nın en skorer forvetleri arasında yer alıyor. Önceki sezon sakatlık problemlerinden ötürü 16 maç kaçıran futbolcu, 24 Bundesliga maçında 22 gol atıp 8 asist yaptı.

ERLİNG BRAUT HAALAND KİMDİR?

Erling Braut Haaland, 21 Temmuz 2000'de İngiltere'nin Leeds kentinde dünyaya geldi. Hem Norveç hem de İngiltere pasaportu vardır. 21 yaşındadır. Babası Alf-Inge Haaland'ın futbolcu olmasından ötürü küçük yaşlarda futbolcu olmaya öykündü.

Alf-Inge Haaland ve Erling Braut Haaland

Futbola Bryne FK altyapısında başlayıp Molde, RB Salzburg ve Borussia Dortmund'da forma giydi. Son olarak Manchester City ile anlaşmaya vardı. Forvet hattında oynayan Haaland, attığı gol sayısı kadar asistleriyle de (36) öne çıkıyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz