MAÇ ÖZETİ | Fransa 0-1 Hırvatistan (UEFA Uluslar Ligi)

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta 2018 Dünya Kupası Şampiyonu Fransa, Stade de France'ta Hırvatistan'ı ağırladı. Konuk takım Hırvatistan, Luka Modric'in maçın henüz başında (5'inci dakika) bulduğu penaltı golüyle galibiyete uzanan taraf oldu.

MAÇ ÖZETİ | Fransa 0-1 Hırvatistan (UEFA Uluslar Ligi)
MAÇ ÖZETİ | Fransa 0-1 Hırvatistan (UEFA Uluslar Ligi)
GİRİŞ 13.06.2022 23:39 GÜNCELLEME 13.06.2022 23:39

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta henüz 3 puanı hanesine yazdıramayan Fransa, Stade de France'ta Hırvatistan'ı ağırladı. Gruplardaki dördüncü maçlar bugün itibariyle başlarken, günün en kritik mücadelelerinden biri bu iki takım arasında ekrana geldi. Hırvatistan, zorlu Fransa deplasmanından Luka Modric'in attığı penaltı golüyle galip gelmesini bildi.

MAÇ SONUCU: Fransa 0-1 Hırvatistan (Gol: Luka Modric, Penaltı)

FRANSA HIRVATİSTAN MAÇININ YAYIN BİLGİLERİ

Avrupa'da günün en kritik müsabakaları arasında gösterilen Fransa Hırvatistan maçı, ülkemizde S Sport2 kanalında ve S Sport Plus uygulamasında canlı ve şifreli olarak izlenebiliyor. S Sport2 kanalı, televizyon platformlarında şifresiz yayın yaparken; S Sport Plus uygulaması ise abonelik sistemiyle çalışıyor. Bu iki adres dışında, TÜMSPOR'u ziyaret ederek müsabakaya dair gelişmeleri ve maç sonucunu öğrenebilirsiniz.

MAÇ NE ZAMAN?

Fransa Hırvatistan maçı, 13 Haziran Pazartesi günü saat 21.45 itibariyle başlıyor. Bu müsabaka, Fransa'nın büyük stadyumlarından Stade de France'ta oynanıyor. Maç öncesinde gerek Fransa Futbol Federasyonu (FFF) tarafından gerekse de Hırvatistan Futbol Federasyonu aracılığıyla bilet satışları gerçekleştirildi. Müsabakanın hakemleri ise, yine UEFA'nın resmi internet sitesinde duyuruldu.

Karim Benzema, Fransa Milli Takımı

HAKEMLER

  • Orel Grinfeeld (Hakem)

  • Roy Hassan (1. Yardımcı Hakem)

  • Idan Yarkoni (2. Yardımcı Hakem)

  • Gal Leibovitz (Dördüncü Hakem)

  • Marco Fritz (VAR)

  • Katrin Rafalski (AVAR)

Müsabakanın saha içi hakemleri ve dördüncü hakemi İsrail Futbol Federasyonu'ndan, VAR ve AVAR'ı da Almanya Futbol Federasyonu'ndan atandı. 

ÖNCEKİ MAÇTA NE OLDU?

Fransa ile Hırvatistan, 6 Haziran Pazartesi günü Split'te kozlarını paylaştı. Didier Deschamps'ın cenazede olması nedeniyle Fransa'yı yardımcı antrenör idare ediyordu. O maçta Fransızlar, Rabiot'un ikinci yarıdaki golüyle 1-0 öne geçti. Fakat ev sahibi Hırvatistan, Kramaric'in penaltı golüyle durumu eşitledi. Bu sonuçla beraber taraflar sahadan 1-1'lik eşitlikle ve 1'er puana razı olarak ayrıldı.

1. GRUP'TAKİ GÜNCEL PUAN DURUMU

  1. Danimarka: 6

  2. Avustralya: 4

  3. Hırvatistan: 4

  4. Fransa: 2

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz