Emre Demir kimdir? YouTube'daki videodan Katalonya'nın başkentine!

Kayserispor altyapısında yetişip Barcelona'nın B takımına transfer olan Emre Demir, Temmuz ayında İspanya'nın yolunu tutacak. Henüz 15 yaşındayken Sarı-Kırmızılı formayla ilk profesyonel maçına çıkan Demir'in hayali, Katalonya'da kalıcı olmak. Peki, Kayserispor'a para kazandırarak dünya devi Barcelona'ya transfer olan Emre Demir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Emre Demir kimdir? YouTube'daki videodan Katalonya'nın başkentine!
Emre Demir kimdir? YouTube'daki videodan Katalonya'nın başkentine!
GİRİŞ 09.06.2022 20:09 GÜNCELLEME 09.06.2022 20:09

Kayserispor'un Doğan Alemdar'la birlikte son dönemde Türk futboluna kazandırdığı isimler arasında yer alan Emre Demir, Temmuz ayında Barcelona'nın kampına katılacak. 15 yaş, 9 ay, 25 günlükken Kayserispor A Takımı ile ilk profesyonel maçına çıkan futbolcu, kısa sürede Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başarmıştı. Peki, Paris Saint-Germain ve Barcelona'nın uzun süre takip ettiği on numara pozisyonundaki futbolcu Emre Demir kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, henüz 17 yaşındayken Barcelona'ya transfer olan genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Barcelona'ya transfer olan Emre Demir'den Kayserispor'a sitem!Barcelona'ya transfer olan Emre Demir'den Kayserispor'a sitem!

EMRE DEMİR'İN BİYOGRAFİSİ

Kendisi gibi futbolcu Emrah Demir'in kardeşi Emre Demir, 15 Ocak 2004'te Mersin'de dünyaya geldi. 18 yaşındadır. Annesinin adı Hacire, babasının adı da Hayrettin'dir. 3 sezondur profesyonel futbolculuk yapıyor. On numara, sağ kanat ve sol kanatta performans gösterebiliyor. 15 yaşındayken attığı golle Süper Lig tarihinin en genç gol atan futbolcusu unvanını aldı. Temmuz 2022'de Barcelona'nın kampına katılacak.

Emre Demir futbola ailesinin de yönlendirmeleriyle yaşadığı bölgenin amatör takımlarından Kuvayı Milliye'de başladı. Futbola başlamasında babasının ve abisinin payı büyüktü. Abisi 2008'de Çanakkale Dardanelspor'a transfer olunca, Emre uzunca bir süre ailenin tek çocuğu olarak kaldı. 

Emre Demir'in ailesi

Babası Hayrettin Demir, Emre'nin henüz 4 yaşındayken mahalledeki arkadaşlarıyla futbol oynadığı görüntüleri YouTube'a yükledi. Bu görüntüler uzunca bir süre milyonlarca videonun arasında saklı kaldı. Ta ki Kayserispor Altyapı Sorumlusu Hakan Ertürk'ün önüne düşene kadar.

Ertürk bu videoyu 2012'de seyrettiğinde Emre Demir, Kuvayı Milliye'nin altyapısında oynuyordu. 8 yaşındaydı. Süper Lig ekibinin altyapı sorumlusu, aileyi arayarak Emre'yi kente davet etti. 

Kayserispor'un eski antrenörü Hakan Ertürk

O dönem Kayserispor'u şimdilerde Hull City'i çalıştıran Shota Arvaladze idare ediyordu. Emre'nin görüntülerinden ve Kayseri'ye uyumundan etkilenen Gürcü çalıştırıcı, transferi için onay verdi. Ailesi de bu gelişmeye sıcak yaklaşınca 2012'de Kayserispor'un altyapısına katıldı.

Hull City Teknik Direktörü Shota Arvaladze

Emre Demir'in futbola yönlenmesinde büyük pay sahibi olan babası Hayrettin Demir, yıllar sonra Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportajda, oğlunu futbolculuğa öykündürebilmek için harçlıkla teşvik ettiğini anlattı. Hayrettin Demir: "Onunla birlikte çok çalıştık. 6 yaşına gelince ödül koydum. Her attığı gol için 1 lira veriyordum. Bu da Emre'nin futbolu sevmesinde ve azminde etkili oldu" diye konuştu.

AVRUPA'NIN RADARINDA

2012'den 2019'a kadar Kayserispor altyapısında yetişen Emre Demir, 7 yılda çoğu Avrupa kulübü tarafından bilinen bir isim haline geldi. 2016-17 sezonunda şimdiki takımı Barcelona tarafından davetiye aldı. Meşhur La Masia kampına katılıp akranlarıyla yeşil çime çıktı. Buradaki kısa süreli deneyiminden sonra Paris Saint-Germain'den de benzer bir davetiye aldı. 15 yaşına ayak bastığında bir başka La Liga ekibi Sevilla, onu izleyen ekipler arasındaydı.

Emre Demir'in çocukluğu

Emre, 2019 yılında 15 yaşındayken Kayserispor Teknik Direktörü Bülent Uygun tarafından A Takıma çıkarıldı. O dönem takımı idare eden Uygun, Emre için taraftarı karşısına alırcasına bir açıklama da yapmıştı:

"Maçın kaderini değiştirmesi için 15 yaşındaki Emre Demir ve 17 yaşındaki Nurettin Korkmaz'ı oyuna aldım. Çok yetenekli oldukları için, Kayseri'nin gururu olmaları için onlara fırsat verdim ve bütün Kayseri halkının arkalarında olduğunu söyledim. Her ne olursa olsun bütün vebali kendime alacağımı, bütün yeteneklerini istedikleri gibi sergileyebileceklerini söyledim."

Bülent Uygun

Genç futbolcu, Kayserispor'un Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olduğu maçta takımının tek golünü atan isimdi. Bu gol, onu aynı zamanda Süper Lig tarihine de geçirecekti. Emre, Başkent temsilcisine attığı golle Süper Lig tarihinin en genç gol atan futbolcusu unvanını Enes Ünal'dan aldı.

YILLAR SONRA YENİDEN BARCELONA!

2019-20 sezonundaki performansından ötürü Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Emre'yle yeni bir kontrat anlaşması üzerinde karar kıldı. Emre, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2020-21 sezonuna Kayserispor'un futbolcusu olarak girdi. O sezonda 16 kez forma şansı bulurken, 2 gol 1 asistlik katkı sağladı. Temmuz 2021'de de Barcelona, bir dönem ilgilendiği Emre'ye bu kez transfer teklifi yaptı.

Emre Demir

Kayserispor, Kuvayı Milliye altyapısından bedelsiz olarak renklerine bağladığı Emre Demir'i, 9 yıllık eğitim sürecinden sonra 2 milyon Euro bedelle Barcelona'ya gönderdi. 

KAYSERİSPOR OYNATSA BONUS KAZANACAKTI

Barcelona'ya transferinde henüz 17 yaşında olan Demir, 1 yıl süreyle takımı Kayserispor'a kiralandı. Bu sayede genç futbolcunun Süper Lig'de daha fazla forma şansı bulacağı düşünülüyordu. Fakat o, uzun sezonu 4 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası maçıyla kapattı. Bu duruma sitem eden genç futbolcu: "Kayserispor'a 2 milyon Euro bonservis kazandırdım. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra oynatılmadım. Hatta oynasam, Kayserispor ekstra bonus kazanacaktı ama şans verilmedi" ifadelerini kullandı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz