Cenk Ergün kimdir?

Galatasaray'da ikinci kez başkanlık görevine gelen Dursun Özbek, bir süredir kamuoyunda yer alan futbol direktörlüğü tartışmalarına son noktayı koyarak Cenk Ergün'ü göreve getirdi. Peki, Cenk Ergün kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Ergün'ün kariyeri ve istatistikleri...

Cenk Ergün kimdir?
Cenk Ergün kimdir?
GİRİŞ 20.06.2022 20:26 GÜNCELLEME 20.06.2022 20:26

Galatasaray’da 11 Haziran Cumartesi günü yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul’da Dursun Özbek bir kez daha göreve geldi. Eşref Hamamcıoğlu'nu sandıkta mağlup eden Özbek, kendi dönemindeki isimlerden Cenk Ergün'e "Futbol Direktörlüğü" görevini emanet etti. Peki, Cenk Ergün kimdir ve kaç yaşındadır?

Dursun Özbek

Pablo Laso kimdir? Pablo Laso kimdir?

CENK ERGÜN’ÜN BİYOGRAFİSİ

Cenk Ergün, 18 Ekim 1974’te Bursa’da dünyaya geldi. 48 yaşındadır. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini tamamladıktan sonra Lise ve Üniversite eğitimi için İstanbul’un yolunu tuttu. İlk olarak Galatasaray Lisesi’ni tamamladı, ardından Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.

Cenk Ergün, UEFA

Eğitim-öğretim sürecini sonuçlandırdıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu için bir dizi görevde bulundu. Burada reklam, sponsorluk; pazarlama ve A Milli Futbol Takımı’nın özel maçlarında aracılık yaptı. 

Pasquale Sensibile kimdir? Pasquale Sensibile kimdir?

2000 yılından 2003 yılına kadar bu görevde bulunduktan sonra Trabzonspor’a geçti. 2003’ten 2006’ya kadar Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunda çalıştı. 3 yıl süreyle Trabzonspor’da görevini ifa edip 2006’da uzun yıllar çalışacağı Galatasaray ile anlaştı.

GALATASARAY YILLARI

1 Haziran 2006’dan 30 Haziran 2013’e kadar Galatasaray’ın Medya Direktörü olarak görev aldı. 7 yıllık süreçte takımın reklam, pazarlama; basınla ilişkiler, sponsorluk birimlerine yön verdi. Medya Direktörlüğü yaparken Özel Projeler Sorumlusu olarak da takıma destek verdi.

Aynı zamanda Almanya pasaportu da bulunan Ergün, iyi derecede Fransızca; Almanca ve İngilizce bilmektedir. Birden fazla dili bilmesi, futbolu iyi okuması ve futbolcu ağı sebebiyle Dursun Özbek’in Başkanlık döneminde Sportif Direktör olarak çalıştı.

Galatasaray’ın baskın girdiği 2017-18 sezonunda da Sportif Direktörlük yapıyordu. Fernando, Bafetimbi Gomis; Ndiaye ve Belhanda’dan gibi yeni transferlerden oluşan şampiyon kadronun kemik yapısı onun yönlendirmeleriyle hazırlanmıştı.

Cenk Ergün, Takvim Gazetesi’ne verdiği bir röportajda Bafetimbi Gomis transferinin perde arkasını ilk kez açıkladı. Oyuncuya uzun süre Galatasaray’ı ve kulübün başarılarını anlattığını söyleyen Ergün, sağlık tetkikleri için saatlerce hastanede beklediğini de vurguladı.

Gomis’le aynı dili (Fransızca) konuştuğunu ve transferinde büyük payının olduğunu belirtirken, Tudor’un kadrosundaki çoğu isim için özel görüşmeler gerçekleştirdiğini anlattı. Galatasaray’ın eski sportif direktörü, Belhanda için Fas’a, Ndiaye için Senegal’e; Feghouli için Paris’e ve Fernando sürecinde İngiltere’ye gittiğini ifade etti.

2015 yılından 2018’e kadar Galatasaray’ın Sportif Direktörü olarak çalışan Cenk Ergün, Başkan Dursun Özbek’in koltuğunu rahmetli Mustafa Cengiz’e bırakmasıyla buradaki görevinden ayrıldı.

ACUN’LA YOLLARI KESİŞTİ

Sarı-Kırmızılı ekipten ayrılır ayrılmaz bir süre daha İstanbul’da kalan Ergün, Eylül 2018’de Fortuna Sittard’da Danışmanlık yaptı. Bu görevlendirmede Acun Ilıcalı’nın da payı büyüktü. O dönem Sittard’ın sahibi olan Ilıcalı, Cenk Ergün’ü Danışman olması konusunda ikna etmişti.

Cenk Ergün Acun Ilıcalı

Cenk Ergün Aralık 2019’a kadar Fortuna Sittard’ın danışmanı olarak çalıştı. Aralık ayında buradaki görevinden de ayrıldı. 

YENİDEN GALATASARAY'DA!

Bir süredir Galatasaray'la anlaşacağı öne sürülen Cenk Ergün, 20 Haziran Pazartesi günü itibariyle Sarı-Kırmızılı ekibin resmi Futbol Direktörü olarak göreve başladı. Kulüpten yapılan açıklamada: "Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz