Pablo Laso kimdir?

11 yıldır Real Madrid Basketbol Takımını çalıştıran Pablo Laso, bu sabah kalp krizi geçirdi. Kulüpten yapılan açıklamada antrenörün müşahede altında olduğu belirtilirken, kontrollerinin devam ettiği söylendi. Peki, Pablo Laso kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, bir dönem basketbol da oynayan Laso'nun kariyeri ve başarıları...

Pablo Laso kimdir?
Pablo Laso kimdir?
GİRİŞ 06.06.2022 16:08 GÜNCELLEME 06.06.2022 16:08

Real Madrid başantrenörlüğüyle özdeşleşmiş Pablo Laso, sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Laso'nun hastaneye kaldırılması yakınlarını endişelendirirken, kulüpten konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. İspanya basketbolunun yakın tarihine damga vuran antrenörün sağlık durumu, Avrupa'da gündeme oturdu. Peki, Pablo Laso kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, uzun yıllar basketbol oynayıp son 11 yıldır Real Madrid'i çalıştıran deneyimli antrenörün kariyeri ve istatistikleri...

Cenk Ergün kimdir?Cenk Ergün kimdir?

PABLO LASO KİMDİR?

Pablo Laso veya tam adıyla Pablo Laso Biurrin, 13 Ekim 1967'de Bask Özerk Bölgesi'nin başkenti Vitoria-Gasteiz'de dünyaya geldi. 2022 Mart itibariyle 55 yaşındadır. 2011 yılında geldiği Real Madrid Basketbol Takımının Başantrenörüdür. Madrid'in en uzun süreli Başantrenörü olmakla beraber, 11 yıllık zaman diliminde 20 kupa kazanmıştır.

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso

Küçük yaşlarda basketbola ilgi duyan Pablo Laso, oyun kurucu rolünde Baskonia Victoria-Gasteiz takımında oynamaya başladı. Tam 11 yıl süreyle aynı takımın formasını terletti. İspanya Kupası, onun Baskonia kariyerinin ve basketbolculuk döneminin öne çıkan başarıları arasında yer alıyor.

Sarunas Jasikevicius (Barcelona) ve Pablo Laso (Sağdaki)

Baskonia'dan sonra sırasıyla Real Madrid, Trieste, Malaga, Girona, Lleida Basquet ve Valladolid takımlarında oynadı. 2003 yılında 36 yaşındayken profesyonel basketbolculuk kariyerini noktaladı.

Velimir Perasovic (Soldaki) ve Pablo Laso (Sağdaki), Baskonia

Real Madrid formasıyla 1997'de FIBA Saporta Kupası'nı kazanan Laso, Avrupa'daki ilk başarısını da bu adreste edinmişti. 19 sezona 2 bin 896 asist, bin 219 top çalma, 624 maç ve 17 bin 378 dakika sığdırdı.

BAŞANTRENÖRLÜK KARİYERİ

Basketbolculuğu bıraktıktan hemen sonraki yıl Yardımcı Antrenörlük yapmaya başlayan Laso, 2011'e kadar Castello, Valencia, Cantabria, Gipuzkoa'da çalıştı. 2011'de hem eski takımı Real Madrid'de hem de doğduğu Bask Özerk Bölgesi'nde Başantrenörlük görevine getirildi.

Pablo Laso EuroLeague kupasıyla birlikte

11 yıldır Real Madrid'i çalıştıran Laso, İspanya Ligi'ni 5 kez; Kral Kupası'nı 6 kez, İspanya Süper Kupası'nı 6 kez, EuroLeague'i 2 kez ve FIBA Kıtalararası Kupa'yı 1 kez kazandı. Toplam 20 kupalı Başantrenörlük kariyeri, 2 kupalı oyunculuk kariyerine kıyasla ona daha fazla popülarite sağladı.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Real Madrid'in resmi sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, Pablo Laso'nun sabah saatlerinde kalp krizi geçirdiği duyuruldu. Devam eden gönderide, öğlen saatlerinde kateterizasyon işlemi yapıldığı, bölgedeki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde müşahede altında olduğu belirtildi. Laso'nun durumunun stabil olduğu ve geceyi aynı hastanede geçireceği bilgisine de yer verildi.

Eflatun-Beyazlı ekipten gün içerisinde yapılan açıklamada, Pablo Laso'nun müşahede altında olduğu hastaneden taburcu edildiği bilgisine yer verildi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz