MAÇ ÖZETİ | Polonya 2-1 Galler (UEFA Uluslar Ligi)

Avrupa'da ve ülkemizde liglerin sona ermesiyle beraber Uluslar Ligi takvimine geçildi. A Ligi D Grubu'nda yer alan Polonya ile Galler, bugün grup aşamasındaki ilk maçlarına çıktı. Turnuvanın açılış maçında Polonya, evinde Galler'i 2-1 mağlup etmesini bildi. Maçtaki tüm goller ikinci yarıda kaydedildi.

MAÇ ÖZETİ | Polonya 2-1 Galler (UEFA Uluslar Ligi)
MAÇ ÖZETİ | Polonya 2-1 Galler (UEFA Uluslar Ligi)
GİRİŞ 01.06.2022 20:54 GÜNCELLEME 01.06.2022 20:54

UEFA Uluslar Ligi heyecanı, Polonya ile Galler arasındaki maçla beraber resmen başladı. Ev sahibi Polonya, Dünya Kupası telaşı içerisindeki rakibi Galler'e karşı 1-0 geriye düşmesine karşın geri dönerek 2-1'lik galibiyete uzandı. Galler'in tek golünü Jonny Williams 52'nci dakikada kaydederken; Polonya'ya 3 puanı getiren golleri Jakub (72) ile Karol (85) attı. Bu maçtan sonra Galler, Dünya Kupası Elemeleri finalini oynayacakken; Polonya, zorlu Belçika deplasmanına gidecek.

POLONYA GALLER MAÇININ YAYIN BİLGİLERİ

Belçika, Hollanda, Polonya ve Galler gibi ekiplerin yer aldığı A Ligi 4. Grup'taki ilk karşılaşma bugün Polonya ile Galler arasında oynanıyor. Bu müsabaka, ülkemizde S Sport2 kanalında ve S Sport Plus uygulamasında canlı ve şifresiz olarak izlenebiliyor. Bu iki adres dışında, TÜMSPOR sayfasını ziyaret ederek karşılaşmaya dair son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Robert Lewandowski, Polonya Milli Takımı

MAÇ NE ZAMAN?

Polonya Galler maçı, 1 Haziran Çarşamba günü saat 19.00'da başlıyor. Bu karşılaşmaya, Lewandowski'nin de formasını giydiği Polonya; Wroclaw'daki Tarczynski Arena'da Galler'i ağırlıyor. Bu maçtan sonra Polonya, Belçika'nın; Galler de Dünya Kupası Elemeleri finali oynayacak. Finalden sonra tekrar Uluslar Ligi'ne dönecek ekip, bu kez Hollanda'yla evinde mücadele edecek.

MAÇIN 11'LERİ

POLONYA: Grabara, Bereszynski, Glik, Bednarek, Puchacz, Klich, Krychowiak, Goralski, Zielinski, Lewandowski, Buksa

GALLER: Ward, Norrington-Davies, Mepham, Gunter, Williams, Burns, Smith, Morrell, Levitt, James, Moore

HAKEMLER

  • Rade Obrenovic (Hakem)

  • Aleksandar Kasapovic (1. Yardımcı Hakem)

  • Grega Kordez (2. Yardımcı Hakem)

  • David Smajc (Dördüncü Hakem)

  • Nejc Kajtazovic (VAR)

  • Alen Borosak (AVAR)

Karşılaşmanın saha içi hakemleriyle VAR ve AVAR'ı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan atıldı. Atamalar, UEFA'nın resmi internet adresinden duyuruldu.

Gareth Bale, Galler Milli Takımı

ANTRENÖRLER NE DİYOR?

Polonya Teknik Direktörü Czesław Michniewicz: En iyi kadromuzla sahaya çıkacağız. Form durumu iyi olan tüm futbolcularımızı değerlendirmeye çalışacağız. Dörtlü savunma oynayacağız ama bu durum maç içerisinde değişebilir. Lewandowski oynayacak. Kamil'in son kontrollerden geçmesi gerekiyor. Matty ise Belçika maçına anca yetişebilir.

Galler Teknik Direktörü Rob Page: Bizim için riskli bir maç. Şimdilik Dünya Kupası'na yoğunlaşmış durumdayız. Sakın bunu Polonya'ya saygısızlık olarak görmeyin. Onlara karşı saygı duyuyoruz. Elimizden gelenin en iyisini sahada yansıtacağız.

İKİ TAKIMIN FORM DURUMU

POLONYA: Galibiyet-Galibiyet-Mağlubiyet-Beraberlik-Galibiyet (3G, 1M, 1B)

GALLER: Galibiyet-Galibiyet-Beraberlik-Galibiyet-Beraberlik (3G, 2B)

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz