Tiago Çukur kimdir ve kaç yaşındadır? A Milli Takım aday kadrosundaki sürpriz isim...

A Milli Futbol Takımımızın UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. Kadroda ilk kez kendine yer bulan isimlerden Tiago Çukur öne çıkıyor. Peki, Tiago Çukur kimdir, kaç yaşındadır ve hangi takımda oynuyor? İşte, futbol hayatına Hollanda'da başlayıp zamanla İngiltere'ye transfer olan Çukur'un kariyeri ve istatistikleri...

Tiago Çukur kimdir ve kaç yaşındadır? A Milli Takım aday kadrosundaki sürpriz isim...
Tiago Çukur kimdir ve kaç yaşındadır? A Milli Takım aday kadrosundaki sürpriz isim...
GİRİŞ 24.05.2022 12:16 GÜNCELLEME 24.05.2022 12:16

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Türkiye'nin UEFA Uluslar C Ligi'nde oynayacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. Beş futbolcu ilk kez "Milli Davet" alırken, bu isimler arasında Tiago Çukur da bulunuyor. İngiltere Premier Ligi'nde küme düşen Watford'un bonservisli futbolcusu Çukur, hem Türk hem de Hollanda pasaportlarına sahip. İlk kez 2017 yılında U-17 Milli Takımına katılan futbolcu, son olarak U-21 düzeyinde mücadele ediyordu. Peki, Tiago Çukur kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

TİAGO ÇUKUR KİMDİR?

Tiago Çukur, 30 Kasım 2002 tarihinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dünyaya geldi. Asıl adı, Tiago Süer Barbaros Çukur'dur. 2022 Mayıs itibariyle 19 yaşında. İngiliz Watford takımının bonservisli futbolcusudur. Forvet hattında oynamaktadır.

Tiago Çukur

Küçük yaşlarda ailesinin de yönlendirmeleriyle ülkenin çeşitli futbol akademilerinde oynayan Çukur, ilk olarak PSCK'de kariyerine başladı. PSCK'den sonra sırasıyla Zaanlandia, Zeeburgia, Feyenoord ve AZ Alkmaar'da oynadı. 2020 yılına kadar AZ'de eğitim gören futbolcu, 1 Temmuz 2020'den 14 Ocak 2021'e kadar kulüpsüz kaldı.

2021'de beklenmedik bir şekilde, Premier Ligi takımlarından Watford ile kontrat imzaladı. Tiago Süer'in Watford'a transferinde, takımın altyapı antrenörlerinden Ömer Rıza'nın payı büyüktü. 

Ömer Rıza, Watford

Ajansspor'a özel açıklamalarda bulunan Rıza, "Tiago'nun gelişimi için çok çalıştık. Güçlü, çok güçlü genç bir adam. Tekniğinde iyi nitelikleri sahip orta saha oyunlarından ve açık oyundan gol atabilen bir oyuncu. Ayrıca, oyunda da oldukça agresif. Şu anda Tiago'nun başardıklarından dolayı çok gururlu bir koçum" ifadelerini kullandı. 

Watford'un U23 takımında 6 ay süreyle eğitim alan Tiago, Temmuz 2021'de League One ekibi Doncaster Rovers'a kiralandı. Burada 6 ay geçiren futbolcu, 21 lig maçında sadece 1 kez gol atma başarısı gösterince Watford'a geri gönderildi. Çukur'un İngiltere ekibiyle olan kontratı 30 Haziran Perşembe günü sona eriyor.

Tiago, 27 Mayıs'ta Türkiye'ye gelerek A Milli Takım'ın kampına dahil olacak.

İSTATİSTİKLERİ

Tiago Çukur kariyeri boyunca 55 maçta forma giydi. Bu maçlarda 15 kez fileleri sarsarken, 2 kez de asist yaptı. Öte yandan, 2 kez sarı kart; 1 kez de kırmızı kart cezası aldı. Bir dönem Beşiktaş'la anılan gurbetçi forvet, U21 kategorisinde 5 maça çıkmış, gol veya asist yapamamıştı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Çukur'u aday kadroya dahil etti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz