Maç oynanırken kalp krizi geçirdi! Premier Lig’in eski futbolcusu Mark Davies...

Şimdilerde İngiltere Championship’te mücadele eden Swansea City’nin eski futbolcusu Mark Davies, Galler’deki bir futbol turnuvasında hayatını kaybetti. Davies'in ölümünü Llanelli kasabası duyururken, Swansea'den de paylaşım yapıldı.

Maç oynanırken kalp krizi geçirdi! Premier Lig’in eski futbolcusu Mark Davies...
Maç oynanırken kalp krizi geçirdi! Premier Lig’in eski futbolcusu Mark Davies...
GİRİŞ 17.05.2022 16:12 GÜNCELLEME 17.05.2022 16:35

Birleşik Krallık’ta düzenlenen bir futbol turnuvasında, Llanelli kasabası için oynayan eski futbolcu Mark Davies hayatını kaybetti. Maç oynandığı sırada yere yığılan Davies’in kalp krizi geçirdiği kısa sürede takım arkadaşları tarafından fark edildi. Olay yerinde bulunan kişiler, durumu acil servise bildirmelerine karşın Davies, futbol sahasında hayata gözlerini yumdu.

Llanelli takımı

Olayın ardından Llanelli kasabasının resmi Twitter hesabı aracılığıyla Mark Davies’in ölümü duyuruldu. Bu haberin kısa sürede gündeme oturmasından sonra, futbolcunun eski kulübü Swansea City’den de bir paylaşım yapıldı. Açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüzün eski oyuncularından Mark Davies’in 49 yaşında hayatını kaybetmesini üzülerek öğrendik. Swansea City olarak, Mark’ın yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.

Futbolu Zorunluluktan Bıraktı

Gallerli Mark Davies, 1992 yılında henüz 19 yaşındayken Swansea City ile profesyonel sözleşme imzaladı. City ile Avrupa Kupa Galipleri Kupası maçına dahi çıkan Davies, Huddersfield maçında geçirdiği bir sakatlıktan ötürü futbolu bırakmak zorunda kaldı. Profesyonel kariyerinde sadece 3 maçta oynayabilen Mark, stoper pozisyonunda performans gösteriyordu.

Mark Davies genç takımdayken

Geçtiğimiz yıl, Llanelli kasabası için Galler’deki turnuvada şampiyonluk kazanan Davies, bu sene yine aynı turnuvada finale yükseldi. 49 yaşındaki emekli futbolcu, Penybont’la oynanan finalde hayatını kaybetti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz