PSG'de forma krizi! Müslüman futbolcu Gana Gueye LGBT'li formayı giymek istemeyince...

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Idrissa Gana Gueye'nin, takımının LGBT hareketine dikkat çekmek için hazırladığı formayı giymek istemediği iddia edildi. Yabancı basında çıkan haberlerde, forma numaralarının yer aldığı bölümün LGBT bayrağıyla çevrelenmesinden ötürü Müslüman oyuncunun takımına tepki gösterdiği ileri sürüldü.

PSG'de forma krizi! Müslüman futbolcu Gana Gueye LGBT'li formayı giymek istemeyince...
PSG'de forma krizi! Müslüman futbolcu Gana Gueye LGBT'li formayı giymek istemeyince...
GİRİŞ 17.05.2022 19:05 GÜNCELLEME 17.05.2022 19:05
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

2019 yılında Premier Lig'in köklü kulübü Everton'dan 30 milyon euro bedelle Paris Saint-Germain'e transfer edilen Idrissa Gana Gueye'nin, takımının son hamlesine tepki gösterdiği iddia edildi. Fransa ve İngiltere'de çıkan haberlerde, Müslüman futbolcunun bu noktada duyduğu hassasiyeti kulüp yönetimiyle paylaştığı öne sürüldü. Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Pochettino ise, futbol tutkunlarının merak ettiği konuya açıklık getirdi. 

Forma Giymeyi Reddetti İddiası

Fransa basınından RMC Sport, Idrissa Gana Gueye'nin LGBT'liler için hazırlanan özel formayı giymek istemediğini, bu sebeple kadroda kendisine yer bulamadığını gündeme taşıdı. Gueye'nin önceki sezon, benzer bir maçta oynamaması RMC'nin iddialarını güçlendirirken, futbolcu tarafından konuya yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

Idrissa Gana Gueye

Gueye'ye Hocasından Destek

Geçtiğimiz Cumartesi günü Montpellier deplasmanına konuk olan Paris Saint-Germain, 4-0 gibi net bir skorla sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bu flaş galibiyetin ardından çoğu basın mensubu, takımın teknik direktörü Mauricio Pochettino'ya Gana Gueye'nin durumunu sordu. Oyuncusuna arka çıkan Pochettino, basındaki iddiaların aksine; kişisel bir sebepten ötürü Gueye'nin kadroya alınmadığını anlattı. 

PSG'nin LGBT temalı formaları

LGBT Derneklerinden Skandal Çağrı

Maurizio Pochettino, Gueye'nin kişisel sebeplerinden ötürü kadroya alınmadığını söylese de, yurtdışındaki LGBT+ dernekleri futbolcuya yaptırım uygulanmasını istedi. LGBT+ Spor Federasyonu ifradının Başkanı Eric Arassus, "Gueye'ye kesinlikle yaptırım uygulanmalı. Onun bu halleri, PSG'de homofobik hareketlerin meşrulaştırıldığını gösteriyor" diye konuştu.

Messi ile Di Maria

Arassus'un "yaptırım" talep eder nitelikteki açıklamaları ise, Fransa'da ve Avrupa'daki Müslüman halk tarafından tepkiyle karşılandı. Bu sezon, takımıyla 32 maça çıkan Gueye, 4 gol atarken 1 kez asist yapmıştı.

Senegal Başkanı Sall'dan Gueye Paylaşımı

Idrissa Gana Gueye, Fransız basınında eleştirilerin odağında yer alırken; Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Sall, "Gueye'yi destekliyorum. Dini inançlara saygı duyulmalı" ifadelerini kullandı. İşte, Macky Sall'ın gönderisi:

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 41
  • Derman 1 yıl önce Şikayet Et
    Unilever firmasına dikkat! Elidor,omo,algida vs..Küresel şeytanların!lgbt denen sapkınlığı fonluyorlar.Allaha savaş açan lanetliler sizin tarafınızda değiliz.Onların ürünlerini almayın aldırmayın.Reklamlarına dikkat edin hep alttan alta sapık grup renkleri ve oynayanlar Elidor mesela…
    Cevapla
  • KürdTürkKardeştr 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağızlarına tükürmeli, yok mu bunlara karşı güzel bir akım onları akıllandıracak bir şahıs?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler güzel kardeşim, müslüman sapkınlıklara karşı böyle duyarlı olup tarafını belli etmeli
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım benim be! İşte müslüman böyle olur. Aman çoluğumuza çocuğumuza sahip çıkalım geliyorlar. Utanç duyacağımız duygularımızı hıfsu emanına alsın Rabbimiz. Ve amin
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki, yeni dünya düzeni, insanları sapkınlığa, dinsizliğe, maneviyatsızlığa, dünyevileşmeye itiyor. Ve bu düzenin tamamen yerleşmesine tek bir engel var, o da İslam'dır. Hz Musa as'ın getirmiş olduğu dîni tamamen yok ettiler, hz İsa as'ın getirdiği din'den eser kalmadı. Son kale İslam ! Bunu da yıktıkları zaman, o vakit siyonizmin beklediği dünyanın kurtarıcısı sözde peygamber, özde Deccal fiilen dünyaya zuhur etcek !!! Efendimiz sav haberini vermişti : "Öyle bir zaman gelcek ki, imanı elde tutmak, kor ateşi elde tutmak gibi olacak", yani çok zor olcak, elinde tutsan elin yancak, bıraksan dininden imanından olcaksın. her yönden İslam'a saldırmalarının sebebi bu !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle