TFF 1. Lig Play-Off maçları ne zaman oynanacak? TFF tarihleri duyurdu!

TFF 1. Lig'de küme düşen takımların belli olması gibi Play-Off aşamasına kalan ekipler de gün içerisinde oynanan maçlarla birlikte öğrenildi. Bandırmaspor, İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor, ligin bitimine bir hafta kala Play-Off'a adını yazdıran ekipler oldu. Peki, TFF 1. Lig Play-Off maçları ne zaman oynanacak? Ayrıca, eşleşmeler de en az Play-Off tarihleri kadar merak edilen bir başka konu. İşte, TFF 1. Lig takvimi...

TFF 1. Lig Play-Off maçları ne zaman oynanacak? TFF tarihleri duyurdu!
TFF 1. Lig Play-Off maçları ne zaman oynanacak? TFF tarihleri duyurdu!
GİRİŞ 14.05.2022 18:19 GÜNCELLEME 14.05.2022 18:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TFF 1. Lig'de 37'nci hafta maçlarının tamamlanmasıyla beraber Play-Off'a kalan ekipler belli oldu. Bandırmaspor; İstanbulspor, BB Erzurumspor ve Eyüpspor, TFF 1. Lig sona erer ermez bu kez Süper Lig'e yükselebilmek adına mücadele edecek. Bilindiği üzere, Ümraniyespor ile MKE Ankaragücü, normal sezonu 1 ve 2'nci sırada tamamlayarak doğrudan bilet almıştı. Peki, TFF 1. Lig Play-Off maçları ne zaman oynanacak? İşte, Play-Off aşamasına dair merak edilen detaylar...

Play-Off Maçlarının Statüsü

TFF 1. Lig Play-Off maçları önceki dönemlerde de olduğu üzere yarı final ve final üzerinden oynanacak. Yarı final karşılaşmaları iki ayak üzerinden planlanırken; final müsabakası tek maç üzerinden gerçekleşecek. Deplasman golü kuralı yürürlükten kaldırıldığı için yarı final aşamasında rakibine üstünlük kuran ekip finale yükselen taraf olacak. 

Final maçı tek maç üzerinden oynanmakla beraber, normal sürede eşitliğin bozulmaması halinde 15'er dakikalık iki uzatma periyodu oynanacak. Uzatma periyodunda da skor aynı kalırsa bu kez penaltı atışlarına geçilecek. Penaltılarda başarılı olan ekip doğrudan Süper Lig bileti alacak. 

Maçlar Ne Zaman?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Play-Off yarı final karşılaşmalarının ilki 25 Mayıs Çarşamba günü; ikincisi 29 Mayıs Pazar günü oynanacak. Toplam skorda üstünlük kurup finale yükselen iki takım 2 Haziran Perşembe günü final maçına çıkacak. 

Eyüpspor

Eşleşmeler Nasıl Yapılıyor?

TFF 1. Lig Play-Off eşleşmeleri, statü gereğince; sezonu 3'üncü bitiren takımla 6'ncı bitiren takım, 4'üncü bitiren takımla 5'inci bitiren takımlar arasında yapılmaktadır. Ek olarak, ilk maç; yine statüden ötürü sezonu alt sırada tamamlayan ekibin evinde oynanmaktadır. Örneğin, 3'üncü ile Eyüpspor eşleşmesinin (Eyüpspor'un 6'ncılığı kesinleşti) ilk maçı Eyüpspor'un evinde oynanacak.

Play-Off Eşleşmeleri Belli Oldu Mu?

TFF 1. Lig 37. Haftada oynanan karşılaşmalarla beraber, şimdilik sadece Eyüpspor'un sezonu 6'ncı sırada tamamladığı kesinleşti. Bunun dışında, Bandırmaspor; İstanbulspor ve BB Erzurumspor, 38'inci haftada yer değiştirebilir. Her halükarda, dört takım Play-Off aşamasında yer alacak. 

YORUMLAR 1
  • GÖNEN'Lİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi BANDIRMA kopda gel gari
    Cevapla