Rahmetli boksör Muhammed Ali'nin torunu da dedesi gibi! "Annem beni izleyince dedemi hatırlıyor..."

Kariyeri boyunca sadece 5 kez yenilen, tüm zamanların en iyi boksörü olarak hatırlanan rahmetli Muhammed Ali'nin torunu Nico Ali Walsh, kariyer basamaklarını hızla tırmanıyor. Dedesinin maçlarını organize eden Bob Arum'la çalışan 21 yaşındaki boksör, şimdiye dek yenilgi yüzü görmedi. Annesi Reşide Ali'nin kendisini izlediğinde dedesini, yani Muhammed Ali'yi hatırladığını söyleyen Nico Ali; Amerika'da gündeme oturdu.

Rahmetli boksör Muhammed Ali'nin torunu da dedesi gibi! "Annem beni izleyince dedemi hatırlıyor..."
Rahmetli boksör Muhammed Ali'nin torunu da dedesi gibi! "Annem beni izleyince dedemi hatırlıyor..."
GİRİŞ 03.05.2022 12:02 GÜNCELLEME 03.05.2022 12:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dünya tarihinin en iyi boksörü olarak tanımlanan Muhammed Ali'nin torunu Nico Ali Walsh, boks kariyerinin basamaklarını hızla tırmanıyor. Ağustos 2021'de ilk resmi maçına çıkan 21 yaşındaki sporcu, 5 maçın 4'ünü nakavtla (Knockout) kazanarak dünya çapında gündeme oturdu. "Bir hayatımız var, yakında geçmişte kalacak. Yalnızca Allah (c.c.) için yaptıklarımız kalacak" sözlerinin sahibi rahmetli Muhammed Ali, vefat ettiği 2016 yılına değin torununun eğitimiyle yakından ilgilenmişti. Efsanevi boksörün en büyük evladı Reşide Ali'nin oğlu Walsh, şimdiden boks organizatörlerinin iştahını kabartıyor.

Meşhur Organizatör Bob Arum'la Anlaştı!

Nico Ali Walsh, profesyonel statüdeki maçlara çıkmadan önce Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü boks organizatörleri arasında gösterilen Bob Arum'la masaya oturdu. Muhammed Ali'nin 27 maçını organize edip büyük kazanç elde eden 89 yaşındaki Arum, bu kez torun Ali için kolları sıvadı.

Nico Ali Walsh

İlk maçını Oklahoma Eyaleti'ne bağlı Tulsa kentindeki bir otelde düzenledi. Ali ise, ilk maçından önce basın mensuplarına verdiği demeçte; dedesinden kalan mirası en iyi şekilde temsil edeceğini ve bu sorumluluğu kesinlikle hafife almadığını belirtti. Jordan Weeks ile ringe çıkan Nico, ilk maçında rakibini nakavt ederek Arum'un beklentilerini boşa çıkartmadı.

Nico Ali Alejandro Ibarra

Devam eden süreçte James Westley'i, Reyes Sanchez'i, Jeremiah Yeager'i ve son olarak Alejandro Ibarra'yı mağlup etmesini bildi. Önceki gün, Ibarra ile Nevada Eyaleti'nin ünlü şehri Las Vegas'ta kozlarını paylaşan Nico, ilk rauntta nakavta giderek boks tutkunlarını etkilemeyi başardı. Maçın henüz başında oldukça sağlam bir sol kroşe çıkartan Ali Walsh, Las Vegas'a sadece tek kariyer mağlubiyetiyle gelen Ibarra'ya ikinci mağlubiyetini yaşattı.

"Annem, Babasını Hatırlıyor..."

Amerikalı Alejandro Ibarra'yı düzgün bir sol kroşeyle alt eden Nico Ali Walsh, maçın akabinde basına açıklamalarda bulundu. 21 yaşındaki genç boksör, "Bu başarının emeklerimin karşılığı olduğunu düşünüyorum. Bir iş için çok çabalarsan olumlu sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Annem, ringde aldığım galibiyetlerle dedemi; yani babasını hatırlıyor" diye konuştu.

Nico Ali Walsh, Reşida Ali ve Nico Ali ile kardeşi

Müslüman boksör, profesyonel olmadan önce Meksika asıllı Amerikalı ünlü boks antrenörü Abel Sanchez'in aylarca tedrisatından geçmişti. Bu süreçte, resmi kayıtlara geçmeyen amatör statüdeki maçlarda deneyim kazanan Ali, şimdilerde Tyson Fury'nin antrenörü SugarHill Steward ile anlaşmaya vardı. Şimdilerde Steward'ın sıkı idman temposuna ayak uyduran boksör, bir gün dedesi gibi "En İyiler" klasmanında hatırlanmak istiyor. 

Nico Ali Walsh'in sağ kolundaki Muhammed Ali dövmesi

El-Hacc Malik eş-Şahbaz'ın (Malcolm X) "Kan Kardeşi" olarak anılan Muhammed Ali, 2016'daki vefatına değin torunu Nico Ali Walsh'in üstüne titriyordu. 

YORUMLAR 11
  • Yetkisiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedesinin mirasını anlamamış.
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nico annesi müslüman babası hıristyan m Ali’nin kızından torunu
    Cevapla
  • Taşdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi gurur duymak gerekirken şurdaki zavallıların yorumlar abiler bunlarla aynı gemide olmaktan utanç duyuyorum yazmayın bunlar melake anlşılan
    Cevapla
  • Battal Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl mümin bu arkadaş her tarafı dövme..
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Deden müslüman ismini değiştirmiş Ne ismin duzgun ne amelin dedinin kemiklerinj sizlatma bari. Dövme helal mi ki bedenini kağıt parcasi gibi boyatiyordunuz reklam.olsun işte. Dedenj takvan ile şereflendir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle