MAÇ ÖZETİ İZLE | Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk (Goller, Arda Güler, İsak Vural, Ali Arda, Ruhan Arda)

Son dönemde aldığı galibiyetlerle adından sıkça söz ettiren Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i hazırlık maçında 1-0 mağlup etmesini bildi. Sarı-Lacivertli ekibin geleceği olarak görülen Arda Güler, İsak Vural, Ruhan Arda ve Ali Arda gibi isimlerin forma şansı bulması taraftarı sevindiren bir diğer gelişmeydi. Taraftar ise, FB Shakhtar Donetsk maçının özetini izleme yöntemlerini araştırıyor. İşte, FB S. Donetsk maçının gelişmeleri...

MAÇ ÖZETİ İZLE | Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk (Goller, Arda Güler, İsak Vural, Ali Arda, Ruhan Arda)
MAÇ ÖZETİ İZLE | Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk (Goller, Arda Güler, İsak Vural, Ali Arda, Ruhan Arda)
GİRİŞ 19.04.2022 18:52 GÜNCELLEME 19.04.2022 18:53

UEFA'nın Ukrayna için organize ettiği "Barış için maç" karşılaşmaları kaldığı yerden devam ediyor. Bugün, temsilcimiz Fenerbahçe evi Ülker Arena'da Shakhtar Donetsk'i ağırladı. İlk yarıda Enner Valencia'nın attığı golle rakibini 1-0 mağlup eden Sarı Lacivertlilerde, Arda Güler; Ruhan Arda, Ali Arda ve İsak Vural gibi isimler forma şansı buldu. 

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı canlı izle

FENERBAHÇE SHAKHTAR DONETSK MAÇ ÖZETİ

15.00: İki takımın otobüsü stadyuma vardı. Antrenörler öğrencileriyle son taktikler üzerinde konuşuyor. Devam eden dakikalarda iki ekibin oyuncuları sahaya çıkıp düz koşu yapacak.

16.31: Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk 11'lerini açıkladı. Futbolcular şu an sahada ısınma hareketleri yapıyor.

16.48: Maçın hakemi iki takımın teknik heyetleriyle istişare halinde. Son kontrollerden sonra başlama vuruşuna geçilecek.

17.02: İlk etapta Ukrayna'nın daha sonra ülkemizin milli marşları okundu. Maç öncesi, savaşta hayatını kaybeden siviller için 1 dakikalık saygı duruşuna gidildi.

17.06: Haftalardır merakla beklenen hazırlık maçı için her şey tamam! Hakem Onur Özütoprak başlama vuruşunu işaret etti. 

17.16: Dakika 11. Fenerbahçe'nin etkili oyunu sürüyor.

17.29: Dakika 23. Bu anlarda konuk takım etkili oluyor.

17.31: GOOOL! Berisha'nın pasında topla buluşan Enner Valencia, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Dakika 26.

17.43: Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Enner Valencia, altı pas içerisinden topu kaleciye nişanladı.

17.51: Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçının ilk yarısı, Sarı-Lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

18.10: İkinci yarıya Fenerbahçe hızlı başladı. Mergim Berisha yüzde 100'lük gol pozisyonunu auta yolladı.

18.28: Fenerbahçe'de sakatlık geçiren Attila Szalai sedyeyle sahayı terk etmek zorunda kaldı. Szalai'nin yerine Çağtay Kurukalıp oyuna girdi. Dakika 67.

18.51: Fenerbahçe evinde Shakhtar Donetsk'i 1-0 mağlup etti.

NOT: Yeni gelişmeleri tam zamanında öğrenebilmek adına sayfayı sık sık yenilemeyi unutmayın.

FB SHAKHTAR DONETSK MAÇI NASIL CANLI İZLENİR?

"Barış için maç" sloganı kapsamında Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ile oynayacağı müsabaka, TV8 kanalında canlı ve şifresiz olarak ekrana gelecek. TV8'in uydu ve internet üzerinden yayın yapması sebebiyle, bu müsabaka hem televizyondan hem de herhangi bir internet tabanlı cihazdan takip edilebilir. Ayrıca, maç öncesi yaşanan gelişmeler kulübün televizyon kanalı FBTV üzerinden yayınlanıyor. Bütün bu adreslere ek olarak, Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçının gelişmelerini TÜMSPOR sayfasından takip edebilirsiniz.

FB S. Donetsk TV8 şifresiz izle

MAÇ NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ile ortak organize ettiği "Barış için maç" temalı hazırlık müsabakası, 19 Nisan Salı günü oynanıyor. Ülker Arena'da 3 bini aşkın seyircinin önünde seyredilen maç, yerel saat ile 17.00'de başlayacak. Saat 17.00 itibariyle müsabakada ilk düdük çalacak ve taraflar "Barış için" ve özellikle "Ukraynalı çocuklar" için ter dökecek. 

11'LER AÇIKLANDI MI?

FENERBAHÇE: Ertuğrul, Nazım, Tisserand, Szalai, Novak, Gustavo, Sosa, Arda, Burak, Valencia, Berisha

FB YEDEKLER: Berke, Ruhan Arda, Çağtay, Erkan Arda, Yiğit, Jin-Ho, İsak, Yusuf, Ahmet, Ali Arda, Enes, Eren, Umut

SHAKHTAR DONETSK: Pyatov, Matviienko, Rakytskyi, Bondar, Stepanenko, Bondarenko, Mudryk, Topalov, Siheev, Konoplia, Solomon

S. DONETSK YEDEKLER: Shevchenko, Puzankov, Trubin, Buleza, Udod, Kapinus, Stasyuk, Farina, Marlon, Kryskiv, Myshnkov, Check, Shostak, Sudakov, Boriachuk

Müsabakaya bir saatten uzun bir süre olması sebebiyle iki takım da sahaya çıkacak 11 oyuncusunu henüz açıklamadı. Kulüpler, son bir saat kala 11'lerini duyuracak.

FENERBAHÇE SHAKHTAR DONETSK MAÇ İSTATİSTİKLERİ! İKİ TAKIMIN ARASINDAKİ MAÇLAR

Temsilcimiz Fenerbahçe ile Ukrayna futbolunun köklü kulüplerinden Shakhtar Donetsk, yıllar önce Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda karşı karşıya gelmişti. İlk maç, 28 Temmuz 2015'te Ülker Arena'da oynanmış ve taraflar birbirine yenişememişti. İki kulüp de 0-0 sahadan ayrılırken, bir haftalık aradan sonra bu kez Donetsk kentinde rövanş maçı düzenlendi. Ukrayna ekibi, Fenerbahçe'yi Oleksandr Gladkiy, Darijo Srna ve Alex Teixeira'nın attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekibin eski oyuncularından Simon Kjaer de, uzatma dakikalarında (90+3) kırmızı kart görmüştü. Aradan geçen 7 yıllık süreçte iki takım bir daha kozlarını paylaşmadı.

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maç istatistikleri

SHAKHTAR DONETSK TAKIMININ DİKKAT ÇEKEN OYUNCULARI

  • Anatoliy Trubin: Mevki: Kaleci / Yaş: 20 / Değer. 8 milyon Euro

  • Dodo: Mevki: Sağ bek / Yaş: 23 / Değer: 20 milyon Euro

  • Marcos Antonio: Mevki: Merkez orta saha / Yaş: 21 / Değer: 8 milyon Euro

  • Manor Solomon: Mevki: Sol kanat / Yaş: 22 / Değer: 18 milyon Euro

  • David Neres: Mevki: Sağ kanat / Yaş: 25 / Değer: 20 milyon Euro

  • Pedrinho: Mevki: Forvet / Yaş: 24 / Değer: 17 milyon Euro

Anatoliy Trubin, Shakhtar Donetsk

TV8 UYDU VE FREKANS BİLGİLERİ

Fenerbahçe Shakhtar Donetsk maçı TV8 kanalında ekrana geldiği için futbol tutkunları uydu ve frekans bilgilerini araştırıyor. Televizyonunuza TV8 kanalını kurabilmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz.

  • Uydu: TÜRKSAT 4A

  • Frekans: 12356

  • Polarizasyon: H-Yatay

  • Sembol: 7100

Bunun haricinde, D-Smart ve Digitürk kullanıcıları 28'inci kanaldan; TÜRKSAT kullanıcıları 8'inci kanaldan ve tivibu aboneleri de 29'uncu kanaldan TV8'i seyredebilir.