Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı iptal edildi!

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) Final Etabı yağışlı hava ve kaygan yollar nedeniyle iptal edildi.

GİRİŞ 17.04.2022 10:22 GÜNCELLEME 17.04.2022 12:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 8. ve son gününde İstanbul-İstanbul etabı hava şartları nedeniyle iptal edilirken, Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin organizasyonu genel klasman lideri olarak tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin 8. gününde start, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünden verildi. 141,1 kilometrelik etaba, 25 takımdan 149 bisikletçi katıldı.

Sporcular, startın ardından Dolmabahçe, Beşiktaş, Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi, Kuruçeşme'den geçerek Bebek yönüne devam etti. Baltalimanı'ndan dönen parkur, Büyükdere Caddesi ve Levent yönüne devam ederek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçti. Kuzguncuk'ta yarışın 25. kilometresinde kayganlaşan yol nedeniyle gerçekleşen kazaların ardından takım koordinatörleri yarışın nötralize edilmesini istedi.

Komiserler kurulu, yaptığı görüşme sonrasında kaza riskinin yüksek olması gerekçesiyle yarışı nötralize etti. Sporcular, Bostancı yönüne herhangi bir mücadeleye girmeden kontrollü bir şekilde bisiklet sürdü. Bu ayağın iptal olmasıyla 7. gün Gelibolu-Tekirdağ etabını ilk sırada tamamlayarak genel klasman liderliğini ele geçiren Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin, 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun şampiyonu ilan edildi.

Genel klasmanda ikinciliği Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine, üçüncülüğü ise İtalya'nın Drone Hopper-Androni Giocattoli takımından Arjantinli Eduardo Sepulveda aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden milli bisikletçi Mustafa Sayar da organizasyonu genel klasman 9'uncusu olarak tamamladı.

Dünkü sonuçlara göre Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprint liderinin giydiği yeşil mayo, ABD'nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan da en iyi tırmanışçının giydiği kırmızı mayo, Sakarya Büyükşehir Belediyesinden Batuhan Özgür de Türkiye güzellikleri mayosunun (Beyaz) sahibi oldu.

Takımlar klasmanında ise İspanya'nın Equipo Kern Pharma şampiyonluğa ulaştı. Almanya'nın Bike Aid takımı ikinci, İtalya'nın EOLO-Kometa takımı ise üçüncülüğü aldı.

"Yarışı durdurmak zorunda kaldık"

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) Yarış Direktörü Mutlu Erçevik, İstanbul-İstanbul etabını hava koşulları nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Erçevik, TRT Spor'a turun 8. ve son gününde iptal edilmek zorunda kalan İstanbul-İstanbul etabıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kararın Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) komiserleriyle ortaklaşa alındığını aktaran Erçevik, "Yarışın 25. kilometresinde yağış nedeniyle ciddi bir kaza oldu. Bu kazadan çok sayıda sporcu etkilendi ve yarışı durdurmak zorunda kaldık. Öncelikli olan sporcuların güvenliğidir. Bizler de o doğrultuda hareket etmek zorundayız. Hava ve yol şartları sporcu güvenliğini olumsuz etkileyecek duruma geldiği için yarışı önce nötralize etmeye karar verdik. Ancak daha sonra devam edemeyeceğimiz yönünde fikir oluştu. UCI komiserleri ile bunu değerlendirdik. Beraber ortak bir karar alarak etabı iptal ettik." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın merakla izlediği yarışı bizim TV ler vermedi
    Cevapla
  • Levent Canpolat 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir Urla'da seyretme şansımız oldu.Toplam 7 saniyede onumuzden geçtiler.Bizim gibi yuzlerce insan komşularimiz 2 saate yakın bekledik görmek için.İnanilmaz bir şeydi ,yine olsa yine beklerim.Zaten böyle bir şeyi hayatta bir kere seyredebiliyorsunuz.
    Cevapla
  • Trafik felç 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakında iptal olsun trafik felç olmuş yollarda insanlar işine evine gidemiyor. Hava durumuna bakmayan bu organizasyon yetkililerinde bravo. Bunu yayınlamayan admin sanada koçman aferjn
    Cevapla