Jin ho Jo kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe'nin ikinci Korelisi! Shakhtar Donetsk maçında...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sarı Lacivertli ekibin geleceğine yönelik yatırımlarına devam ediyor. Önceki günlerde 5 yıldız adayına toplu sözleşme imzalatan Başkan Koç, bu kez Güney Kore'de "Geleceğin Yıldızı" olarak lanse edilen Jin-ho Jo'yu renklerine bağladı. Jo'nun Türkiye'ye gelişi ülkesi Güney Kore'de gündeme otururken Fenerbahçeli taraftarlar da genç yıldız adayını merak ediyor. Peki, Jin-ho Jo kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Jin-ho Jo'nun oynadığı mevki...

Jin ho Jo kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe'nin ikinci Korelisi! Shakhtar Donetsk maçında...
Jin ho Jo kimdir ve kaç yaşındadır? Fenerbahçe'nin ikinci Korelisi! Shakhtar Donetsk maçında...
GİRİŞ 19.04.2022 16:45 GÜNCELLEME 19.04.2022 16:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, önümüzdeki 10 yılın kadrosunu şimdiden oluşturmaya başladı. Şimdiye dek Çağtay Kurukalıp, Arda Güler; Muhammed Gümüşkaya, İsak Vural ve diğer gençleri Türk futboluna kazandıran Sarı Lacivertliler, son olarak Jin-ho Jo ile anlaşmaya vardı. Kim Min-Jae transferinden alınan verim de göz önünde bulundurulduğun da kulübün gözlem ekipleri Güney Kore'de adeta mekik dokuyordu. Uzun uğraşlar ve çabalar sonucunda bu gözlem çalışmaları ilk meyvesini verdi. Fenerbahçe, Jin-ho Jo adlı Güney Kore'de "Geleceğin Starı" olarak gösterilen futbolcuyu renklerine bağladı. Peki, Jin-ho Jo kimdir, kaç yaşındadır ve hangi takımdan transfer edildi? İşte, Jin-ho Jo'nun oynadığı mevki...

Salih Özcan kimdir? Hangi milli takımı seçti? Almanya mı, Türkiye mi...Salih Özcan kimdir? Hangi milli takımı seçti? Almanya mı, Türkiye mi...

Jin-ho Jo Kimdir?

Tam adıyla Jin-ho Jo veya Kore'deki kısaltılmış haliyle "Jo", 10 Temmuz 2003 tarihinde Güney Kore'de dünyaya geldi. 18 yaşındadır. Küçük yaşlarda akranlarının aksine futbolla ilgilenmeye başladı. Ailesi, Jin-ho Jo'nun futbola yönelik azminden etkilenerek onu ülkenin çeşitli takımlarında futbol oynaması için aracı oldu.

Jin-ho Jo kimdir?

Güney Kore'de futbol, eğitim-öğretim kurumlarının bünyesinden çıktığı için 2014 yılında Daedong Elementary School ile kariyerine adım attı. Henüz 12 yaşındayken futbola dair ilk temelleri burada öğrendi. Onun azmi ve başarısı teknik heyetteki herkesin takdirine neden oluyordu. Çok geçmeden başka okulların altyapıları tarafınca istendi.

2015'te Jeonbuk Hyundai Motors'un U-15 takımına katılan Jin-ho Jo, kariyerinin devam eden bölümünü burada sürdürdü. Tıpkı Kim Min-Jae gibi o da Jeonbuk'ta eğitim aldı. 2018 yılında U-18 takımına yükseltilen Jo, performansıyla kısa sürede kıtalararası popülariteye kavuştu.

Fakat onun sıradaki durağı Fenerbahçe olacaktı. Fenerbahçe gözlem ekipleri bir süredir Jin-ho Jo'nun altyapıdaki gelişimini seyrediyordu. Birden fazla mevkide üst düzey performans gösterebilmesi ise gözlem ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Lakin Sarı Lacivertlilerin doğrudan Jeonbuk takımıyla ilgilenmesinde Kim Min-Jae'nin payı çok büyük.

Jin-Ho Jo Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet adresinde bugün Jin-ho Jo'nun transferine ilişkin bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Jo'nun İstanbul'a geldiği ve akademiye resmen katıldığı duyuruldu. Ayriyeten, Güney Kore Futbol Federasyonu ve FIFA ile son pürüzlerin giderilmeye çalışıldığı da aktarıldı. Bu pürüzler de giderildikten sonra resmi olarak Jo, Fenerbahçe'nin futbolcusu olacak. 

Jin-ho Jo hangi mevkide oynuyor?

Jin-ho Jo Hangi Mevkide Oynuyor?

Jin-ho Jo'nun orjini merkez orta saha. Fakat o, önlibero ve on numara pozisyonlarında da performans gösterebiliyor. Birden fazla mevkide oynayabilmesi ve orta sahada akranlarına kıyasla başarılı bir oyun sergilemesi dikkatleri üzerine çekti. Jo'nun, Fenerbahçe'de merkez orta saha alanında oynaması bekleniyor. 

Fenerbahçe Jo için Bonservis Ödedi Mi?

Fenerbahçeli taraftarlar, kulüplerinin Jin-ho Jo için Güney Kore ekibine bonservis ödemesi yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Sarı Lacivertli ekipten Jo'nun bonservisine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Transfermarkt'te de oyuncunun bedelsiz olarak takıma katıldığı bilgisi yer alıyor. 

Kim Min-Jae'nin referansıyla ve gözlem ekibinin raporları doğrultusunda transfer edilen Jin-Ho Jo, Shakhtar Donetsk hazırlık maçında yedeklerden şans buldu. Yaklaşık bir ay önce Fenerbahçe Akademisi'ne transfer edilen genç oyuncu, İsmail Kartal'ın güvenini kısa sürede kazandı. 

YORUMLAR 1
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    A takıma alınca altına lüks araba, her gece kulüplerde para ezdirilir, kadın, eğlence, oynuyorsa kumar ( max 1 sene dayanamadı kaçtı). Sahada koşamaz hale getirilir.
    Cevapla