Rıdvan Arda Şahin kimdir? Süper Amatör Lig'den Fenerbahçe'ye! Rıdvan hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın "Gençlik Aşısı" projesini büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Gelinen son noktada İsak Vural, Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu ve diğer 3 isimle daha kontrat yapılmıştı. Sarı Lacivertliler son olarak Rıdvan Arda Şahin ile anlaşma sağladı. Rıdvan Arda, önümüzdeki sezon Fenerbahçe formasını giyecek. Peki, Rıdvan Arda Şahin kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç oyuncunun oynadığı mevki...

Rıdvan Arda Şahin kimdir? Süper Amatör Lig'den Fenerbahçe'ye! Rıdvan hangi mevkide oynuyor?
Rıdvan Arda Şahin kimdir? Süper Amatör Lig'den Fenerbahçe'ye! Rıdvan hangi mevkide oynuyor?
GİRİŞ 19.03.2022 15:24 GÜNCELLEME 19.03.2022 15:24

Süper Lig'de İsmail Kartal ile iyi bir form yakalayan Fenerbahçe, geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Sarı Lacivertliler, son olarak Didim Belediyespor'un altyapı oyuncusu Rıdvan Arda Şahin ile anlaşma sağladı. Rıdvan'ın transferindeki aracı rolü takımın Altyapı Sorumlusu Tahir Karapınar oynadı. Geçtiğimiz hafta Didim'e Rıdvan'ı izlemek için giden Karapınar, kulüp yönetimi ve futbolcu ile anlaşmaya vardı. Genç oyuncunun transfer sürecine yönelik gerek Didim Belediyespor'dan gerekse kulübün teknik heyetinden art arda açıklamalar yapıldı. Peki, Fenerbahçe'nin yeni transferi Rıdvan Arda Şahin kimdir ve kaç yaşındadır?

Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...

Rıdvan Arda Şahin kimdir?

Rıdvan Arda Şahin Kimdir?

Rıdvan Arda Şahin, 2006 yılında Aydın'da dünyaya gelmiştir. 16 yaşındadır. Futbola Aydın Süper Amatör Ligi ekiplerinden Didim Belediyespor'da başlamıştır. Fenerbahçe macerası ise ilk olarak 2017'ye uzanıyor. O dönem U-11'de oynayan Şahin, Sarı Lacivertli ekibin gözlemcileri tarafından fark edilerek takıma dahil edildi. Fakat devam eden süreçte gelişen olaylarla beraber tekrar Didim'e döndü. Son 4 yıldır Didim'de oynayan Arda'yı bu kez Tahir Karapınar izledi ve gelişimini takdir ederek Fenerbahçe'ye transferine onay verdi.

Rıdvan Arda Şahin 11 yaşındayken Fenerbahçe'deydi

Rıdvan Arda Şahin Hangi Mevkide Oynuyor?

Rıdvan Arda Şahin, orjini sol kanat olan bir oyuncu. Bunun dışında On Numara, Orta Saha ve diğer bölgelerde de performans gösterebiliyor. Hızı, çevikliği ve oyuncu geçebilme yeteneği ile kısa sürede Aydın çapında popülarite yakaladı. Ege Bölgesi'nde "Geleceğin Yıldızı" olarak lanse edilen Şahin, bir dönem U-15 Milli takımının seçmelerine de katılmıştı.

Ne Zaman Fenerbahçe'ye Gelecek?

Didim Belediyespor'dan yapılan açıklamada, Rıdvan Arda'nın içinde bulunduğumuz futbol sezonunu takımda geçireceği; 2022-23 sezonu itibariyle Fenerbahçe'ye katılacağı bilgisine ulaştı. Didim'in U-16 kategorisinde forma giyen Rıdvan, İstanbul'a geldikten sonra bir süre teknik heyet tarafından takip edilecek. Akabinde oyuncunun hangi yaş kategorisinden başlatılacağı kararlaştırılacak. Alınan son bilgilere göre, Rıdvan'ın U-19 takımında oynatılması bekleniyor.

Didim Belediyespor'dan Açıklama!

Rıdvan Arda'nın Fenerbahçe'ye transferinin akabinde Didim Belediyespor'dan bir açıklama metni yayınlandı. Açıklamada, Rıdvan'ın Fenerbahçe'ye transferinden memnun oldukları belirtilirken, oyuncunun başarısı için dilekte bulunuldu.

Hocası Mustafa Külle: "Artık Fenerbahçe'nin Oyuncusu..."

Rıdvan Arda Şahin'in Didim Belediyespor'dan hocası Mustafa Külle, transfer sürecini önceden takip ettiğini ancak işlemlerin resmiyet kazandıktan sonra açıklama yapmayı beklediğini söyledi. Külle, "Rıdvan artık Fenerbahçe'nin oyuncusu" yorumunda bulunarak, öğrencisine başarılar diledi.

Tahir Karapınar Fenerbahçe

Rıdvan Arda Şahin Nasıl Keşfedildi?

Türkiye U-15 Milli Takımı aday seçmelerine de katılan Rıdvan Arda, bir süredir Fenerbahçe gözlem ekipleri tarafından takip ediliyordu. Gözlemcilerin raporu doğrultusunda önceki hafta Altyapı Sorumlusu Tahir Karapınar Aydın'a gitti. Didim Belediyespor ile Söke Gençlerbirliği U-16 maçını yerinde takip etti ve transfer sürecini başlattı. Didim Belediyespor yetkilileri, Fenerbahçe tarafından gelen teklifi olumlu karşılayarak kabul etti.