Kerem Aktürkoğlu Süper Lig’e daha erken gelebilirdi! Asgari ücret teklif etmişler…

Galatasaray’la kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren Kerem Aktürkoğlu, Barcelona maçındaki performansıyla Avrupa’da da ün yaptı. 23 yaşındaki hücum oyuncusu için çoğu yabancı kulüp devreye girdi. TFF 3. Lig’de oynarken Süper Lig’in en büyük kulüplerinden birine geçen Kerem, ilk dönemde eleştirilerin odağında yer alıyordu. Ancak o Süper Lig’e hiç de yabancı değil. Daha önce Kerem’i “asgari ücret teklifi” ile elden kaçıran bir kulüp dahi olmuş. İşte, Kerem’in Süper Lig öyküsü…

Kerem Aktürkoğlu Süper Lig’e daha erken gelebilirdi! Asgari ücret teklif etmişler…
Kerem Aktürkoğlu Süper Lig’e daha erken gelebilirdi! Asgari ücret teklif etmişler…
GİRİŞ 18.03.2022 21:47 GÜNCELLEME 18.03.2022 21:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye’de ve Avrupa’daki futbol basınının gündem maddelerinden biri Kerem Aktürkoğlu’nun inanılması güç azmi ve başarısı. Hisareynspor’la Amatör Lig statüsünde maçlara çıkan Kerem, bu tarihten sadece 8 yıl sonra Camp Nou’da Barcelona karşısında forma giydi. Eylül 2020’de Cimbom’a geldiğinde çoğu futbol otoritesi Kerem’i Galatasaray standartlarının altında görüyor, transferini “vasat” statüde nitelendiriyordu. Ancak Kerem, kısa sürede kendisini teknik heyete ve taraftara kanıtladı. Ümit Milli Takımı ile hiçbir maça çıkmadan direkt A Milli Takım’dan davet aldı. Lakin onun hikâyesinde öyle bir dönüm noktası var ki! Kerem, Süper Lig arenasına beklenenden daha erken çıkabilirdi. Ta ki asgari ücret teklifine kadar…

Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...Emre Bilgin kimdir? Beşiktaş'ta Can Bartu hikayesi! Yüzme takımından geldi, Hatay maçında...

Kerem, O İki İnsanın Hakkını Ödeyemez

Kerem Aktürkoğlu 21 Ekim 1998’de Kocaeli’de dünyaya geldi. Çocuk yaşta futbola olan ilgisiyle yakınlarının dikkatini çekti. Babası ise futbola oldukça meraklıydı. Ve oğlunun şehrin en büyük takımı olarak gösterilen Kocaelispor’da oynamasını istiyordu. İlk başta futbolu öğrenmesi için elinden tutup Gölcükspor altyapısına götürdü. Kerem 2 yıl boyunca futbola dair temel bilgileri bu kulüpten edindi. Ancak beklediği süreyi bir türlü bulamıyordu.

Galatasaray’ın Real Madrid’i yendiği kadrodaydı! Şimdi halı sahada oynuyorGalatasaray’ın Real Madrid’i yendiği kadrodaydı! Şimdi halı sahada oynuyor

Kerem Aktürkoğlu Hisareynspor

Babası bir gün, Kerem’in alt yaş kategorilerinde oynanan bir maçta yedek kaldığını gördü. İşin ilginç tarafı, oyuna sonradan da alınmıyordu. Tamamen yedek kulübesine hapsolmuş vaziyetteydi. Ömer Faruk Bey bu durumdan şikayetçi olarak oğlu Kerem’i Kocaeli’nin Süper Amatör Lig takımlarından Hisareynspor’a götürdü. Kerem de, futboldaki asıl gelişimini Hisareyn’de elde etti.

2013-14 sezonunda Hisareyn’de oynadı. Sadece 1 yıl içerisinde kendisini kanıtladı. Ertesi sezon Başakşehir’in altyapı antrenörlerinden Mustafa Sarıgül Kerem’i keşfetti. Kerem için devreye girip Hisareyn’le gerekli işlemleri tamamladı. Fakat bu kez de Kerem’in nerede kalacağı belirsizdi. Baba Ömer Faruk ve Antrenör Mustafa Sarıgül, bir kez daha ellerini taşın altına koyarak civardaki bir öğrenci yurdu ile anlaşmaya vardı. Kerem, Başakşehir Futbol Kulübü’nde oynayabilmek için 16 yaşında evinden ve ailesinden ayrılıp İstanbul’a geçti.

Kerem Aktürkoğlu ve antrenörü Mustafa Sarıgül

Sonraki süreçte Kerem birtakım zorluklarla karşılaştı. Ailesinden uzak kalması bir yana, Başakşehir’de; daha önce hiç görmediği insanlarla ve başka bir şehirde kariyerini sürdürme çabaları bir yana. Bir yılın akabinde Mustafa Sarıgül Kerem’in yeterli olduğunu düşünüp direkt U21 takımına geçmesi yönünde görüş bildirdi. Kulüp yönetimi de Sarıgül’ün tavsiyesini dikkate alarak Kerem’in PAF takımına geçmesini onayladı. 2016-17 sezonunu da burada geçirdikten sonra takım, deneyim kazanması için onu 3. Lig ekibi Bodrumspor’a gönderdi.

Asgari Ücret Teklif Ettiler, Babası Oğlunu Alıp Götürdü

Kerem Bodrumspor’la 1 sezonda 28 maça çıktı. 4 gol attı. Yaşıtlarına göre oldukça başarılı bir sezon geçirmişti. Dönüş yolculuğu sırasında Süper Lig’de kalmak için dualar etti. Başakşehir ise, Kerem’i bir başka alt lig ekibi Karacabey Belediyespor’a gönderdi. Kerem’e teklif edilen ücret ise asgari ücret düzeyindeydi. Babası yine Başakşehir’de kalması için çabaladı. İdmanlarına gelip götürdü. Ancak o, soluğu bir başka 3. Lig ekibinde aldı.

Kerem Aktürkoğlu Bodrumspor'da oynarken

Kerem TFF 3. Lig’de bu kez Karacabey Belediyespor’un başarısı için ter döktü. O sezon, bir önceki yıla kıyasla daha fazla forma giydi. Karacabey, o sezon Play-Off’lara kadar yükseldi. Kerem’i o dönem Süper Lig’de ve TFF 1. Lig ile TFF 2. Lig’de takip eden takımlar vardı. O ise, sezon sonu Başakşehir’den antrenörü Mustafa Sarıgül’e sadık kalarak 24 Erzincanspor’a gitti.

Vefa, Şampiyonluk ve Galatasaray

2019-20 sezonu, Kerem’in TFF 3. Lig’de olmasına karşın Süper Lig ekiplerini peşine taktığı bir yıldı. Başakşehir Futbol Kulübü dışındaki 17 takım onu istiyordu. O ise, sezonu hocası Sarıgül’ün yanında geçirdi. TFF 3. Lig’deki en verimli günlerini hocasıyla beraber yaşadı. Kerem, o sezon 34 maça çıkarken 20 gol atıp 1 kez asist yaptı. 24 Erzincaspor’da TFF 2. Lig’e yükseldi.

Kerem Aktürkoğlu 24 Erzincanspor

Kerem artık popülerdi. Sadece Süper Lig ekiplerinin gözlemcileri değil basın mensupları da peşindeydi. Hemen hemen her gün basına poz veriyor, transfer iddialarını cevaplıyordu. Çok geçmeden soluğu Galatasaray’da aldı.

Fatih Terim: “Güveniyorum…”

Kerem Aktürkoğlu’nun 21 yaşında TFF 3. Lig’den Galatasaray’a transfer olmasını çoğu futbol otoritesi yanlış bulup eleştiriyordu. O süreçte Kerem’i en güçlü şekilde destekleyen kişilerden biri de Fatih Terim’di. Her fırsatta Kerem’in hatalar yapabileceğini ama inisiyatif göstereceğini belirten Galatasaray efsanesi, zamanla oyuncunun kendisini göstermesinde aracı rol üstlendi. Kerem, zamanla taraftarın gönlünde taht kurdu. Terim ise, 2021-22 Futbol Sezonunun ilk günlerinde, oyuncusu için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kerem ile ilgili gerek teknik olarak gerek atletizm olarak performans hocalarımızla programımız var. Özel çalışmaları da var. Dinliyor o da. O önemli. İkinci yarı ile ilk yarı baya farklı. İkinci yarı daha etkindi. Böyle bir Kerem bizi çok sevindiriyor. Hatası olacak. Ben ona güveniyorum. Her geçen gün rakip için tehlikeli hal oluyor. Seviyoruz onu. Hep beraber onu da kolluyoruz diğer genç oyuncularımız gibi. Daha da iyi olacak. Özellikle pas oyunu iyi oynayabilen Kerem çok daha fazla fark yapabilir”

Kerem Aktürkoğlu ile Fatih Terim

Kerem, Fatih Terim’i Unutmadı!

Galatasaray Yönetimi, sezon içerisinde alınan kötü sonuçlar ve taraftar tepkileriyle birlikte teknik heyette değişikliğe gitti. Fatih Terim’le karşılıklı anlaşma sağlanarak yol ayrımına gidildi. Terim ayrıldığında artık “takımın yıldızı” olarak lanse edilen Kerem, hocası için duygusal bir paylaşım yaptı.

Kerem Camp Nou'da!

“Nice yetenekli Türk gencinin yeterli şans bulamadığı için kalıcı olamadığı bir futbol ortamında siz, bana olan inancınızı her daim hissettirdiniz ve buna inançla her yeni gün, dünden daha iyi olmam için özverili bir liderlik gösterdiniz. Siz, bana harika bir hoca oldunuz.”

Kerem, Camp Nou’da!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda Barcelona ile eşleşti. Play-Off aşamasında Napoli’yi geçen Barça, temsilcimizin rakibi oldu. Böylece, 2 yıl önce TFF 3. Lig statüsünde maçlara çıkan Kerem, 2 yıl sonra dünya futbolunun merkezi olarak tanımlanan Camp Nou çimlerine ayak bastı.

Xavi Hernandez

Barcelona’nın genç teknik direktörü ve efsanesi Xavi Hernandez ise, maç öncesi yaptığı basın açıklamasında Kerem faktörünün altını çizdi. Hernandez, “Kerem bireysel açıdan yetenekli bir oyuncu. Ona özel önlemler aldık” diye konuşmuştu. Kerem de, Xavi’nin bu açıklamalarını doğrular nitelikte bir oyunla Barcelona kalesinde gol pozisyonlarına girdi.

YORUMLAR 12
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    şöyle zorluk böyle zorluk iyi güzel oyuncuda beğeniyoruz da sonrası daha önemli değil mi, silahla hastane basıyorlar. başarılı olunur ama istikrar daha önemlidir. inş. amacı parayı elde edene kadar değildir.
    Cevapla
  • Orhan Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin şahsi oynuyor dedigi ve yerden yere vurduğu bir ortamda ben onun cok daha iyisi olacağına inandım ve onu her platformda savundum çünkü kabileyeti çok yüksek bu sene Kerem seneye Yunus ve inşallah daha nice gençler futbolda söz sahibi olurlar
    Cevapla
  • HMC 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oyuncularımızıda avrupa tespit edecek.
    Cevapla
  • ses 2 yıl önce Şikayet Et
    2 gol attı seneye 1. lige hayırlı olsun.. sonra 3. lig
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Futboldan çok iyi anlıyorsun dostum :) Kerem'i seneye yurtdışında gördüğünde 3. ligi görürsün.
    Cevapla
  • İSA 2 yıl önce Şikayet Et
    saf saf konuşma
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    boş yapma
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret teklifini eden kesin Kayserilidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle