TFF 1. Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? S Sport, TRT, beIN Sports...

Türkiye Futbol Federasyonu İhale Komisyonu'nun Şubat ayında başlattığı Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın ihalesinde süreç devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, ihaleye en iyi ikinci teklifi yapan Saran ve TRT'ye imza sırası geçmişti. Saran ve TRT de, belirlenen süre içerisinde belgeleri TFF'ye göndermişti. Peki, TFF 1. Lig maçları önümüzdeki sezon hangi kanalda yayınlanacak? S Sport ve beIN Sports...

TFF 1. Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? S Sport, TRT, beIN Sports...
TFF 1. Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? S Sport, TRT, beIN Sports...
GİRİŞ 17.03.2022 12:28 GÜNCELLEME 17.03.2022 13:26

2021-22 Futbol Sezonu ile birlikte mevcut yayıncı beIN Sports'un yayın hakkı süresi sona eriyor. Türkiye Futbol Federasyonu da, yeni yayıncıyı belirlemek için Şubat 2022'de yayın ihalesi başlatmıştı. İhale Komisyonu'nun başında da, Başakşehir FK; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları yer alıyordu. Bir aylık sürecin akabinde TFF'nin belirlediği tüm maddelere en iyi teklifi mevcut yayıncı Digitürk/beIN yaptı. Lakin, imzalama işlemleri zamanında yapılmadığı için sıra Saran Medya Grubu (S Sport) ve TRT'ye geçti. Peki, önümüzdeki sezon TFF 1. Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? TFF Yayın İhalesinde imzalar atıldı! Artık…Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? TFF Yayın İhalesinde imzalar atıldı! Artık…

TFF 1. Lig Maçları Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun oluşturduğu yayın ihalesi maddelerinden, 1-D ve 1-F paketlerine teklif yapan TRT; geçtiğimiz hafta imzaları TFF'ye göndermişti. Gelinen noktada ihale sürecinin devam ettiği ve TRT'nin TFF'den açıklama beklediği bilgisine ulaşıldı. Federasyonun başlattığı ihaleye katılan yayın kuruluşları, ihalenin en geç 2 ay içerisinde sonuçlanacağını düşünüyor.

TFF 1. Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

TRT Hangi Paketleri İmzalamıştı?

Türk Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TFF'nin yayınladığı ihale paketlerinden 1-D ve 1-F'yi imzalamıştı. Paket 1-D, TFF 1. Lig maçlarının yayın hakkı ile özet görüntülerini kapsarken, 1-F; Süper Lig maçlarının özetleri ve radyo yayınını kapsıyor. TRT, Paket 1-D'ye 190 milyon 400 bin liralık; Paket 1-F'ye 4 milyon 80 bin liralık teklif yapmıştı.