Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? TFF Yayın İhalesinde imzalar atıldı! Artık…

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İhale Komisyonu öncülüğünde başlatılan Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın İhalesi bugün itibariyle sonuçlandı. TFF’nin maddeler halinde sunduğu yeni paket sistemine en iyi ikinci teklifleri yapan TRT ve Saran Medya Grubu, imzaları TFF yetkililerine iletti. Türk futbolseverler ise önümüzdeki sezon Süper Lig maçlarının hangi kanalda ve nasıl yayınlanacağını araştırıyor. İşte, Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının yeni yayıncısı…

Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? TFF Yayın İhalesinde imzalar atıldı! Artık…
Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? TFF Yayın İhalesinde imzalar atıldı! Artık…
GİRİŞ 14.03.2022 14:52 GÜNCELLEME 14.03.2022 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haftalardır Türkiye’deki ve Avrupa’daki gurbetçi futbolseverlerin merakla beklediği yayın ihalesi konusunda önemli bir dönüm noktası aşıldı. Normalde, Süper Lig ve TFF 1. Lig yayınlarına en fazla teklifi yapan beIN Media Group (2.1 Milyar TL), gerekli imzaları zamanında yollamayınca imza hakkı sırası ikinci en iyi teklifi yapan kurumlara geçmişti. Bu doğrultuda, Saran Medya Grubu ve TRT yetkilileri imzaya davet edilmişti. TFF’nin maddeler halinde açıkladığı teklif paketine göre, Süper Lig’in ve TFF 1. Lig’in yayıncıları belli oldu! Peki, Süper Lig maçları önümüzdeki sezon hangi kanalda ve nasıl yayınlanacak?

Süper Lig maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Süper Lig Maçları Hangi Kanalda? İhale Süreci Tamamlandı…

Süper Lig 2022-23 futbol sezonunun Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 maddelerine en fazla teklif yapan kurumu Saran Medya Grubu, TFF’nin davetiyle Cuma günü gerekli belgeleri imzalayarak Federasyona iletti.

Böylece, 4’ü hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere toplam 68 maç (Paket 1-B), 4’ü hafta içine denk gelen derbi dâhil toplam 36 hafta içi Süper Lig müsabakası (Paket 1-C), dijital platformlarda Süper Lig özetlerinin yayın hakları (Paket 1-E), Süper Lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında yayını (Paket 2) ve Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının düşük çözünürlükle İnternet TV ve GSM şebekelerindeki yayın hakları (Paket 3) Saran Medya Grubu tarafından satın alınmış oldu.

Saran Medya Grubu, Paket 1-B için 324 milyon lira; Paket 1-C için 30 milyon lira, Paket 1-E için 16 milyon 200 bin lira, Paket 2 için 5 milyon dolar ve Paket 3 için 6 milyon dolar ödeme yapacak.

Lakin ilgili maddeleri kapsayan müsabakaların şimdilik hangi kanalda yayınlanacağı belirsizliğini koruyor. Saran Medya Grubu’nun S Sport1, S Sport2 ve S Sport Plus adında üç farklı yayın ağı bulunuyor. Lakin karşılaşmaların bu kanallarda yayınlanıp yayınlanmayacağına ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı. Öte yandan, Saran Medya Grubu’nun ileri sürdüğü Süper Lig TV projesi de tazeliğini koruyor. Peki, Süper Lig TV projesi nedir?

Süper Lig TV Projesi Nedir?

Saran Medya Grubu, TFF’ye sunduğu ihale teklifinde ilk olarak Süper Lig TV projesini dile getirmişti. Hatta, ilgili paketlere atılan imzaların akabinde dahi yine Süper Lig TV projesinin peşinde olduklarını belirttiler. Süper Lig TV projesi, sahibinin Kulüpler Birliği olduğu bir platformun kurulmasını öneriyor.

Süper Lig TV projesi nedir?

Bu sayede, kulüpler kendi dekoderlerini ve yayınlarını satma hakkına erişecek. Bu platformdaki yayınları diğer tüm televizyon kurumları teklif vererek satın alabilecek. Elde edilen gelirlerin önemli bir bölümü yine kulüplere aktarılacak. Saran Medya Grubu, ek olarak kulüplere 120 milyon dolarlık bir ödeme teklifinde bulundu.

TFF 1. Lig Maçları Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Tıpkı Saran Medya Grubu gibi TRT’de, gün içerisinde yayın ihalesine dönük bir açıklama yayınladı. Türk Radyo ve Televizyon Kurumu, TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın ve özet görüntülerinin yayın haklarına yönelik gerekli imzaların atıldığını ve kararın TFF’ye iletildiğini açıkladı. TRT’nin satın aldığı paketler arasında, TFF 1. Lig maçlarının yayın hakkı ve özet görüntüleri (Paket 1-D) ve Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının radyo yayını hakkı (Paket 1-F) bulunuyor. Yani, önümüzdeki sezon 1. Lig karşılaşmaları önceki dönemde olduğu gibi TRT’de yayınlanacak. Ayrıca, Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının radyo yayını yine TRT aracılığıyla futbolseverlerle paylaşılacak.

TRT, Paket 1-D için 190 milyon 400 bin lira; Paket 1-F için 4 milyon 80 bin lira ödeme yapacak.

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Digitürk, Süper Lig ve TFF 1. Lig için Ne Teklif Etti?

Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları için favori olarak gösterilen Digitürk; TFF’nin imza süreci tarihlerine uymayınca imza hakkı sırası Saran Medya Grubu ve TRT’ye geçmişti. Digitürk’ün Saran Medya Grubu’nun ve TRT’nin aldığı paketlere yaptığı teklifler şu şekilde…

  • Paket 1-B: 500 milyon lira (Saran, 324 milyon liraya aldı)

  • Paket 1-C: 140 milyon lira (Saran, 30 milyon liraya aldı)

  • Paket 1-E: 30 milyon lira (Saran, 16 milyon 200 bin liraya aldı)

  • Paket 2: 140 milyon lira (Saran, 5 milyon dolara aldı)

  • Paket 3: 140 milyon dolar (Saran, 6 milyon dolara aldı)

  • Paket 1-D: 330 milyon lira (TRT, 190 milyon 400 bin liraya aldı)

  • Paket 1-F: 15 milyon lira (TRT, 4 milyon 80 bin liraya aldı)

Öte yandan, Paket 1-A hala dışarıda bulunuyor. Süper Lig maçlarının önemli bir bölümü Paket 1-A içerisinde yer alıyordu. Paket 1-A’da 8’i hafta sonuna denk gelen derbi dahil olmak üzere tam 238 maç bulunuyor.

YORUMLAR 1
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    süper lig tüm platformlara eşit bir şekilde dağıtılmalı
    Cevapla