PORTEKİZ TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN? Portekiz Türkiye maçı hangi kanalda? Dünya Kupası Elemeleri...

A Milli Erkek Futbol Takımımız, Dünya Kupası iddiasını sürdürebilmek için Porto kentine uçmaya hazırlanıyor. Türkiye’deki ve Avrupa’daki milyonlarca Ay-Yıldızlı yürek, dev müsabakanın takvimini araştırıyor. Peki, Portekiz Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Öte yandan, bu dev müsabakanın eleme sistemi de araştırılan konu başlıkları arasında. Elemede tek maç mı, çift maç mı geçerli olacak sorusu milyonlarca futbolseveri ilgilendiriyor. İşte, Portekiz Türkiye maç bilet fiyatları…

PORTEKİZ TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN? Portekiz Türkiye maçı hangi kanalda? Dünya Kupası Elemeleri...
PORTEKİZ TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN? Portekiz Türkiye maçı hangi kanalda? Dünya Kupası Elemeleri...
GİRİŞ 24.03.2022 12:09 GÜNCELLEME 24.03.2022 12:10

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nu 2’nci sırada tamamlayan Milli Takım, serüvenini sürdürebilmek açısından son derece kritik bir müsabakaya çıkacak. Grupları, Hollanda’nın bir arkasında 2’nci sırada bitiren Milliler, Play-Off oynamaya hak kazanmıştı. Bu doğrultuda, UEFA’nın Nyon kentindeki merkezinde kura çekimi düzenlendi. Millilerin yarı finaldeki rakibi belli olurken, finaldeki olası rakipleri de açığa çıktı. Türkiye’nin Play-Off yarı finalindeki rakibi ise, Portekiz oldu. Kazananın finale çıkacağı dev maç öncesi milyonlarca Ay-Yıldızlı yürek aynı soruyu soruyor. Portekiz Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Öte yandan, müsabakanın bilet fiyatları da bizzat Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklandı. Ayrıca, yarı finaldeki eleme sisteminin tek maç veya çift maç üzerinden oynanıp oynanmayacağına ilişkin sır perdesi de kalktı. İşte, Portekiz Türkiye maçının yayın bilgileri…

Portekiz Türkiye Maçı Ne Zaman ve Saat Kaçta?

Portekiz Türkiye maçı 24 Mart Perşembe günü saat 22.45’te oynanacak. Müsabaka, Portekiz’in ev sahipliğinde, Porto kentindeki Dragao Stadyumu’nda organize edilecek. Hatırlanacağı üzere, son Şampiyonlar Ligi finali de aynı adreste düzenlenmişti. Diğer taraftan, dev karşılaşmanın Türkiye’deki yayıncısı belli oldu. İşte, Portekiz Türkiye maçının yayınlanacağı kanal…

Portekiz Türkiye maçı ne zaman ve saat kaçta?

Portekiz Türkiye Maçı Hangi Kanalda Yayınlanacak?

24 Mart’taki Portekiz Türkiye maçı ülkemizde TRT 1 kanalında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, TRT 1’in internet adresinde de canlı maç yayını hizmeti verilecek. Yani, hem uydu üzerinden hem de internet aracılığıyla yayın sağlanacak.

Portekiz Türkiye maçı hangi kanalda yayınlanacak?

Lakin uydu yayını ile internet yayını arasındaki 30-40 saniyelik rötar unutulmamalı. Ek olarak, Portekiz Türkiye maçının canlı anlatımını; maça dair tüm gelişmeleri, analizleri ve değerlendirmeleri TÜMSPOR sayfasından takip edebilirsiniz.

Dünya Kupası Play-Off Yarı Finali Maç Bilet Fiyatı!

Portekiz ile Türkiye arasında oynanacak Dünya Kupası Play-Off Yarı Final müsabakasının biletleri satışa sunuldu. PassoLig sistemi üzerinden yapılan satışlar da, Türk taraftarının Misafir Tribünü’nden müsabakayı takip edeceği bilgisine yer verildi. Buna göre, Dragao Stadyumu’na gitmek isteyen Türk taraftarlar, 200 Türk Lirası karşılığında Portekiz maçını canlı olarak seyredebilecek.

Portekiz Türkiye maç bilet fiyatları

Müsabakanın biletleri ise, 9 Mart Çarşamba günü Milli Takım Taraftar Kulübü üyelerine öncelikli olarak satışa çıkarıldı. 10 Mart Perşembe günü de, yine aynı sistem üzerinden genel satış başlatıldı. Türk taraftarlar, karşılaşmayı S47, S48, S49 ve S50 kategorilerinde yer alan koltuklarda seyredecek. Orijinal bilet teslimatı ise, Coliseu do Porto’da yapılacak.

Eleme Usulü Nasıl Olacak? Tek Maç Mı, Çift Maç Mı?

Portekiz Türkiye Dünya Kupası Avrupa Play-Off Yarı Final müsabakası tek maç eleme sistemine göre oynanacak. Yani, A Milli Erkek Futbol Takımımızın, Dünya Kupası iddiasını sürdürebilmesi için zorlu Dragao deplasmanından galibiyetle dönmekten başka çaresi yok. Lakin Millilerin finale yükselmesi durumunda final maçı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda organize edilecek. Peki, Türkiye’nin de yer aldığı C Yolu’nda hangi ülkeler var?

Türkiye’nin Olası Rakipleri

Ay-Yıldızlılar, grup aşamasını 2’nci sırada tamamladığı için tıpkı kendisi gibi grupları 2’nci sırada bitiren takımlarla kura çekimine katıldı. Nyon’daki kurada Millilere C Yolu denk geldi. C Yolu’nda da Portekiz dışında, Kuzey Makedonya ve İtalya gibi ülkeler de bulunuyor.

Türkiye olası rakipleri

Yarı final eşleşmelerinin biri Portekiz Türkiye arasında, diğeri de İtalya Kuzey Makedonya arasında cereyan etti. Türkiye, Portekiz’den galibiyetle dönmesi durumunda İtalya Kuzey Makedonya maçının galibi ile finale çıkacak.

Tarihte Portekiz Türkiye Rekabeti

A Milli Futbol Takımımız, kurulduğu ilk günden bu yana İber Yarımadası’nın ev sahiplerinden Portekiz ile 8 kez mücadele etti. Bu maçların 5’ini Portekiz kazanırken, 2’sinde Milliler sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 1 müsabakada da taraflar birbirine yenişemedi.

İki takım arasındaki ilk maç 18 Aralık 1955 tarihinde oynanmış ve Türkiye o dönem Portekiz’i 3-1 mağlup etmişti. Türkiye’nin gollerini ise, rahmetli futbolculardan Lefter Küçükandonyadis (d. 1925, ö. 2012), Metin Oktay (d. 1936, ö. 1991) ve Nazmi Bilge (d. 1934, ö. 2013) kaydetmişti. Portekiz’in tek golünü de, Hernani Silva (d. 1931, ö. 2001) atmıştı.

Milli maç ne zaman?

İki takım arasındaki son maçta da ilk maçta olduğu gibi skor değişmedi. Sadece oynanan ülke farklıydı. Son müsabaka 2 Haziran 2012’de Portekiz’in ev sahipliğinde düzenlendi ve Milliler yine 3-1’lik skorla galibiyete koşmasını bildi. O maçta Portekiz’in tek golünü Nani atarken, Millilerin 2 golünü Umut Bulut atmış, 1 golü de Pepe kendi kalesine göndermişti.

Portekiz Aday Kadrosu

KALECİLER: Anthony Lopes (Lyon), Diogo Costa (Porto), Rui Patricio (Roma)

SAVUNMA: Cedric Soares (Arsenal), Joao Cancelo (Manchester City), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting Lizbon), Jose Fonte (Lille), Pepe (Porto), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

ORTA SAHA: Danilo (PSG), Nunes (Sporting Lizbon) Carvalho (Betis), Moutinho (Wolverhampton), Bruno Fernandes (M. United), Monteiro (Porto) Vitinha (Porto), Bernardo Silva (M. City)

FORVET: Felix (Atletico Madrid), Andre Silva (Leipzig), Ronaldo (M. United), Jota (Liverpool), Guedes (Valencia), Leao (Milan)

NOT: Portekiz Milli Takımı'nda Pepe ve Anthony Lopes sakatlıklarından ötürü kadrodan çıkartıldı.

Türkiye'nin Aday Kadrosu Açıklandı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet adresinden akşam saatlerinde aday kadro paylaşımı yapıldı. Millilerin aday kadrosu şu şekilde...

Milli takım aday kadro

  • Altay Bayındır (Fenerbahçe)

  • Sinan Bolat (GENT)

  • Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

  • Zeki Çelik (Lille OSC)

  • Mert Müldür (Sassuolo)

  • Çağlar Söyüncü (Leicester)

  • Kaan Ayhan (Sassuolo)

  • Merih Demiral (Atalanta)

  • Ozan Kabak (Norwich)

  • Serdar Aziz (Fenerbahçe)

  • Caner Erkin (Fatih Karagümrük)

  • Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

  • Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)

  • Cengiz Ünder (Marsilya)

  • Yunus Akgün (Adana Demirspor)

  • Berkan Kutlu (Galatasaray)

  • Dorukhan Toköz (Trabzonspor)

  • Orkun Kökçü (Feyenoord)

  • Taylan Antalyalı (Galatasaray)

  • Hakan Çalhanoğlu (Inter)

  • Yusuf Yazıcı (CSKA Moskova)

  • Doğukan Sinik (Antalyaspor)

  • Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

  • Burak Yılmaz (Lille)

  • Enes Ünal (Getafe)

  • Serdar Dursun (Fenerbahçe)

  • Umut Bozok (Kasımpaşa)